-migele- 08.06.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Witam Interesuje mnie temat sprzedaży domu.Czy ktoś przechodził tą drogę? Interesuje mnie wszystkie etapy krok po kroku, formalności,papierkowe sprawy.Może jakieś przykładowe umowy, wzory zaświadczeń. Jeżeli ktoś z forumowiczów zetknął się z w/w problemem proszę o poradę. Z góry dziękuję ze poświęcony czas -pozrawiam- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz M 08.06.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 wejdź na posty "prawo" i tam przeszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-migele- 10.06.2005 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 No widać, że temat nie ruszył. Może inaczej. Jakie dokumenty muszę skompletować jeżęli chcę sprzedać dom?Jakie dokumenty będą potrzebne i jakie muszę przedstawić kupującemu? Wypis z księgi wieczystej, wypis z ewidencji gruntów i co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 10.06.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Trochę zależy jak dawno dom był zbudowany i od paru innych rzeczy. W każdym razie ja na miejscu nabywcy chciałbym jeszcze zobaczyć pozwolenie na budowę z projektem, zgłoszenie zakończenia budowy z załącznikami (zwłaszcza inwentaryzacją geodezyjną), zgłoszenie budowy ogrodzenia, umowy z dostawcami mediów, ostatni przegląd kominiarski, informację z urzędu gminy kto jest zameldowany w domu. Świadectwo szczepienia psa raczej można odpuścić, chyba że transakcja ma dotyczyć także psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts