toyo69 12.06.2005 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Aktualnie czekam jeszcze na wycenę instalacji pc firmy alphainnoTec. http://www.alpha-innotec.de/waermepumpe.htmPodobno pompa ta jest na podzespołach takich samych jak Vissmann, a tańsza - ogólnie znana w Niemczech ( u nas dopiero wchodzi na rynek).Jeśli coś wiecie na temat tej pompy ciepła - dajcie znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toyo69 12.06.2005 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Dodam, że tą pompę ( alphainnoTec ) oferuje mi przedstawiciel Vissmanna jako tańsza alternatywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 12.06.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 alphainnoTec bardzo fajna firma bardzo dobrze się z nią wspołpracuje miła obsługa i są bardzo komunikatywni a co do jakości pomp firma alpha nie jest jakąś tam firmą z tradycja ale mają naprawdę ciekawe produkty brak tylko pomp z bezpośrednim parowaniem- propanowych niestety na dzień dzisiejszy nie ma jakiegoś rzetelnego rankingu na temat PC żadna firma nie udziela wiarygodnych informacji co do ilości pomp awaryjności co jest ogólnie zrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 12.06.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 jak ktoś potrzebuje materiałów na alphe to posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOSIAP 12.06.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 A co sądzicie o pompie ciepła NATEO SMART G8? Mnie na dom z poddaszem użytkowym o powierzchni 180 m2, z ogrzewaniem podłogowym (dół i góra), z wykonaniem instalacji wod.-kan. oczywiście z materiałami wyniosło 55000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stan07 13.06.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A to dobre, przedstawiciel Viessmanna oferuje inną pompę jako alternatywę? Czyli na zasadzie jak nie to, to może to, a jak nie to to może jeszcze inne? Tysiąc wizytówek w portfelu? Montuje różnych producentów? Jeśli tak, to czy już choć dłuższy czas, czy ma wystarczające doświadczenie w każdym systemie? Toyo69 - nie ma dwóch identycznych pomp! Stwierdzenie, że urządzenia na tych samych podzespołach są takimi samymi pompami jest oznaką niewiedzy, bądź "gadki handlowej" przedstawiciela. Nawet jeśli firma x użyła tej samej sprężarki i typów wymiennika to o niczym nie świadczy. Jest wiele elementów, które wpływają na charakterystykę pracy pompy i urządzenia dostępne ne rynku różnią się między sobą. Toyo69, może lepiej ściągnij ofertę od kogoś kto już trochę ma doświadczenia z AlphainnoTec i zna pompę tej firmy, wykonał jakąś instalację tych pomp, gdzieś już pracują i się sprawdziły? Po co ma ktoś eksperymentować z Twoim domem. Tak mi się wydaje, oferta ta może być dobra, ale co najważniejsze w pompach ciepła, instalację niech mi robi doświadczona w systemie firma. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 13.06.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Tosiap ja też mam Nateo G10. Pierwszy sezon za mną i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOSIAP 13.06.2005 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 PETEREK A POWIEDZ MI JAKĄ MASZ POWIERZCHNIĘ DOMU, KTO CI ZAKŁADAŁ PC NO I ILE ZABULIŁEŚ. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 13.06.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A szwedzkie pompy IVT, czy ktoś ma i jaka jest cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 13.06.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 proszę tu zapytaćhttp://www.ekontech.pl może to rozwiazanie problemu osobiście zaświadczam że pompy i całe instalacje montowane przez tą firmę działają bez zastrzeżeń oraz to że wykonywałem jastrych na ogrzewaniu podłogowym z tymi pompamipozdrawiam jz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 13.06.2005 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Moze ktos sie orientuje jakiej wielkosci kotlownia potrzebna jest przy instalacji PC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.06.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Moze ktos sie orientuje jakiej wielkosci kotlownia potrzebna jest przy instalacji PC? W moim przypadku jest to około 1,5 m2. Sterownik, oprzyrządowanie hydrauliczne, zbiornik wyrównawczy znajdują sie na ścianie, a jedynym elementem zajmującym podłogę jest podgrzewacz CWU o kształcie i wielkości większej lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOSIAP 13.06.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 EWAK JA MAM POMIESZCZENIE GOSPODARCZE 6 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOSIAP 13.06.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Ewak widzę, że odpowiedział ci MISTRZ FORUM, jeżeli chodzi o PC i nie tylko. Prześledziłam Forum chyba całe po kilka razy, przeczytałam full materiałów i wierz mi- Markus z Gdyni WIE CO MÓWI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 13.06.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Ufff... odetchnelam... caly czas mysle o PC, ale w projekcie (jeszcze nie zakonczonym, ale poprawki akurat w tym punkcie bylyby trudne do wprowadzenia) na kotlownie jest przeznaczone 4.6 metra... a tak jeszcze mysle o Makrotermie z solarem, czyli duzy zbiornik, jakies 300 litrow... i zaczelam sie zastanawiac, czy ewentualnie dalabym rade. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 14.06.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Moja kotłownia ma 4,2m2. W niej zmieściły się następujące rzeczy: zbiornik 500l. na c.w.u., zbiornik 200l. do podłogówki, pompa ciepła o wymiarach lodówki i hydrofor który nie zmieścił się na podłodze i wisi na ścianie . Rozdzielacz dolnego źródła znajduje się poza domem. Do ogrzania mam 160m2, pc uruchomiła mi Nateo, kotłownie i podłogówkę i wszystko co z rurkami związane zrobiła mi firma hydrauliczna. Dolne źródło wywierciła jeszcze inna firma (3x50m). Wyliczenie ile zabuliłem nie jest do końca obiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 14.06.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Yyyppeee! Jeszcze mi sie w takim razie kuweta dla kotow tam zmiesci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 14.06.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 a ja powiem tak nie montowałem jeszcze PC ale mam duże doświadczenie w wszelkiego rodzaju kotłowniach itp pompę u siebi planuję dopiero po wybudowaniu własnego domku (narazie dużo papierów) a obecnie jestem gotowy wykonać takową instalację PC w bardzo dobrej cenie mam dość dobre warunki na PC łącznie z kredytem w BOŚ bank na niekonwencjonalne żródła energi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 14.06.2005 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Ewak widzę, że odpowiedział ci MISTRZ FORUM, jeżeli chodzi o PC i nie tylko. Prześledziłam Forum chyba całe po kilka razy, przeczytałam full materiałów i wierz mi- Markus z Gdyni WIE CO MÓWI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 16.06.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 a ja powiem tak nie montowałem jeszcze PC ale mam duże doświadczenie w wszelkiego rodzaju kotłowniach itp pompę u siebi planuję dopiero po wybudowaniu własnego domku (narazie dużo papierów) a obecnie jestem gotowy wykonać takową instalację PC w bardzo dobrej cenie mam dość dobre warunki na PC łącznie z kredytem w BOŚ bank na niekonwencjonalne żródła energi montaż pompy pod nadzorem firmy Clima Komfort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts