Gość M@riusz_Radom 08.06.2005 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Maksiu - jak zapewne wiesz średni czas życia klawiatury czy myszki oscyluje w granicy 12 miesięcy. Najwyżej będzie miała na zapas To nie są duże pieniążki. Co do nagrywarki - to już jest standard - mało kto montuje teraz w komputerach zwykłe napędy CD. Oczywiście mozna z niej zrezygnować, cena będzie odpowiednio mniejsza. Ale czy jest sens ? Oczywiście ręczę za firmę Altech Systems - firma w której obecnie pracuje zaopatruje się u pana Kuny od wielu lat. http://www.altech-radom.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 08.06.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Maksiu - jak zapewne wiesz średni czas życia klawiatury czy myszki oscyluje w granicy 12 miesięcy. Najwyżej będzie miała na zapas To nie są duże pieniążki. Co do nagrywarki - to już jest standard - mało kto montuje teraz w komputerach zwykłe napędy CD. Oczywiście mozna z niej zrezygnować, cena będzie odpowiednio mniejsza. Ale czy jest sens ? Oczywiście ręczę za firmę Altech Systems - firma w której obecnie pracuje zaopatruje się u pana Kuny od wielu lat. http://www.altech-radom.com/ Ja wcale nie neguje nagrywarki, ale zastanawiam sie czy nie było by sensowniej np. zamiast nagrywarki dvd dołożyć dodatkowej pamięci, bardziej by sie przydała... bo 256 mb to w obecnych czasach niewiele... a co do zywotnosci myszki i klawiatury to mam w domu niezle zabytki, od 5 lat ciagle te same :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.06.2005 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Myszkę mogę jeszcze jedną dorzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 08.06.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 a co do zywotnosci myszki i klawiatury to mam w domu niezle zabytki, od 5 lat ciagle te same :D też mam taki egzemplarz - Micro$osf InteliMouse Opti - od 5 lat ją katuję i nie chce się poddać, ale zapłaciłem za nią swego czasu ponad 100 zł Pamięci zawsze można dołożyć - trzeba tylko jasno okreslić DO CZEGO ma służyć komputer, jeśli do prostych gier i edukacji - 256Mb to niezbyt wiele ale powinno wystarczyć. Jeśli do grania, szczególnie w nowe gry - to i 512 Mb będzie za mało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 08.06.2005 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Ja też mam Microsoft Intelli Optical.Chdzi już ze 3-4 lata. Maksiu! Tak z ciekawości, kiedy założyłem ten wątek? Lunatykuję czy skleroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.06.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 http://www.fudita.pl/index.php?l=tm1000_256 1800 zł netto za takiego laptopka - wychodzi 2200 zł brutto. Specyfikację komputera stacjonarnego podam dziś wieczorkiem albo jutro rano, prosze o chwilę cierpliwości. Ale tam jest odtwarzacz dvd i nagrywarka cd, a w tym zestawie Maksia jest nagrywarka dvd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.06.2005 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Maksiu - jak zapewne wiesz średni czas życia klawiatury czy myszki oscyluje w granicy 12 miesięcy. Najwyżej będzie miała na zapas To nie są duże pieniążki. Co do nagrywarki - to już jest standard - mało kto montuje teraz w komputerach zwykłe napędy CD. Oczywiście mozna z niej zrezygnować, cena będzie odpowiednio mniejsza. Ale czy jest sens ? Oczywiście ręczę za firmę Altech Systems - firma w której obecnie pracuje zaopatruje się u pana Kuny od wielu lat. http://www.altech-radom.com/ Ja wcale nie neguje nagrywarki, ale zastanawiam sie czy nie było by sensowniej np. zamiast nagrywarki dvd dołożyć dodatkowej pamięci, bardziej by sie przydała... bo 256 mb to w obecnych czasach niewiele... a co do zywotnosci myszki i klawiatury to mam w domu niezle zabytki, od 5 lat ciagle te same :D Polecam nagrywarka dvd i 512MB. To powoli staje się standard. Dobrze, że karta graficzna ma 128MB, bo minimum to 64MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 11.06.2005 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Ale tam jest odtwarzacz dvd i nagrywarka cd, a w tym zestawie Maksia jest nagrywarka dvd... Porównujesz stacjonarny i LAPTOP ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fio 15.06.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Nie wiem czy Celeron to dobry pomysł, może wymienić go na P4 2ghz zamiast 2,8 Celeron?Mogę podarować kartę dźwiękową Sound Blaster Live! 24-bit 7.1 i całkiem dobre słuchawki studyjne AKG K55. Nie są super wspaniałe, ale używałem ich w studiu nagrań i jak na ten przedział cenowy są bardzo dobre, używałem ich ok. 3 miesiące. Ostatnio zakupiłem znacznie lepsze słuchawki i kartę, więc SB i AKG mogę oddać darmo Co do wyboru stacjonarny czy laptop:Jestem muzykiem i muszę powiedzieć, że skoro karta dźwiękowa jest dosyć ważna w tej rehabilitacji, to lepiej komputer stacjonarny. Laptopy mają baaardzo kiepskie karty, a żeby zainstalować całkiem porządną kartę Creative Audigy2ZS(a jest to minimum, żeby osiągnąć dobry dźwięk na laptopie) trzeba by wydać ok. 400zł. Plus dopłacić za wejście USB 2.0 w laptopie, jeżeli ten by takowego nie miał. Standardowe karty w laptopach są tragiczne, więc karta zewnętrzna to wymóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 16.06.2005 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Khm, nie zrozumcie mnie źle, ale skoro Nikola ma kłopoty ze słuchem to po kiego licha kupować super karty dźwiękowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.06.2005 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 To tak jak z nauczycielami.Dobry-nauczy Cię czegoś idealnieA po złym będziesz powielał jego błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 16.06.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 pattaya - wszystko super, ale wierz mi, że trzeba być wyjątkowym melomanem i mieć doskonały słuch aby docenić zalety SB Audigy1 czy z najnowszej serii 2 ( oprócz LS ) Sam miałem kilka kart z tej serii i stanęło na tym, że zostawiłem sobie SB Audigy z pierwsze serii. Po prostu nie byłem w stanie "usłyszeć" różnicy między nią a jej młodszym bratem Nikola nie usłyszy jej tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 16.06.2005 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Mariusz.Nie znam się na kartach.Nie wiem jaka jest pomiędzy nimi różnica w jakości.Ale uważam,że jeśli fio zaoferował dobrą kartę gratis-należy Mu tylko być wdzięcznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 16.06.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Jasne że tak, co prawda nie jest to szczyt marzeń ale zawsze to Sound Blaster - legenda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fio 16.06.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 zgadzam się co do różnicy, między tymi dwoma SB. Jednak chyba nie słyszałeś Audigy 2 na świetnych, chińskich sterownikach Napisane przez chinskich użytkowników i uwierz - są świetne, karta dostaje bardzo ciepłych basów i ogólnie dźwięk jest baaardzo ładny. Tyle że mają 235mb A ja tam różnicę na kartach wyczuwam ;] Co do tego uważam, że SB Live jest bardzo dobrą kartą, a różnica między nią a Audigy jest niewielka w jakości, a w cenie jednak jakaś jest. Poza tym to Audigy jako odsłuch ma prawie taką samą jakość, jest lepsza pod względem nagrywania itp. więc domyślam się, że małej to niepotrzebne. Kartę wyślę na adres redakcji najpóźniej na koniec czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 17.06.2005 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 Chodzi Ci o KX'y czy Pax'y ? Zostałem przy oryginalnych sterach z banalnego powodu - na kx'ach miałem małe szopki w grach... Czyli, skoro forumowicze podsyłają swoje części to może nie kupować całego kompa a tylko brakujące komponenty, potem wystarczy je złożyć "do kupy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fio 17.06.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2005 ASIO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 23.06.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 Jestem resellerem w tej branży, kooperuję z dystrybutorami. Jeśli można coś jeszcze pomóc to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts