Aga J.G 09.06.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Fizyk w to że się wykorzysta to ja nie watpię i wierzę że nadwyżka pieniędzy będzie wykorzystana w wiadomym celu Zwróciłam tylko na to uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 10.06.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Fizyk w to że się wykorzysta to ja nie watpię i wierzę że nadwyżka pieniędzy będzie wykorzystana w wiadomym celu Zwróciłam tylko na to uwagę Ja napisałem nie widząc jeszcze Twego postu Aguś . Myślę że pieniążki zostaną właściwie spożytkowane . W końcu będzie okazja do spotkania. Chyba się nie mylę. Tym razem przyjadę na 100%! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.06.2005 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 juz mamy prawie wszystko zalatwione, czekamy z podaniem numeru konta na jedną mała decyzje rodziców Nikoli, myśle że jeszcze dzis podamy ten numer A jesli chodzi o ewentualna nadwyzke, to narazie sie tym nie martwcie, bedzie na to jeszcze ewentualnie czas... narazie trzeba nazbierac podstawową kwote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.06.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Maksiu to że nazbieramy podstawową kwotę to ja nie mam wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.06.2005 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Maksiu to że nazbieramy podstawową kwotę to ja nie mam wątpliwości ja tez nie.. ale wole mowic o faktach, a nie przypuszczeniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.06.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 10.06.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Polecam kupic kompa z 512MB RAM. Teraz programy są bardzo pamięciorzerne, a wzrost z 256MB do 512MB myslę, ze nie wyniesie więcej jak 100-150pln... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 10.06.2005 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Polecam kupic kompa z 512MB RAM. Teraz programy są bardzo pamięciorzerne, a wzrost z 256MB do 512MB myslę, ze nie wyniesie więcej jak 100-150pln... pisałem o tym wcześniej... tez jestem za tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 10.06.2005 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Skoro panowie fachowcy tak mówią to trzeba to zwiększyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 11.06.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 kupmy NIKOLI moze notebooka w pełnym wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 12.06.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 dla bezpieczeństwa wszycy wpłacający musza napiac na dok wpłaty "DAROWIZNA" i właścicielka konta bedzie musiała zapłacc podatek dochodowy od całej kwoty - wykazac tę darowizne w PIT rocznym .. w innym przypadku skarbówka może sie doczepic do ukrywania dochodu Jezeli kupimy komputer za kwotę wyższą niż 4 tyś zł to tak. Darowizna osobom obcym do 4 tyś nie podlega opodatkowniu i nie wymaga zgłoszenia w US. 4 kawałki od 1 osoby, (z tym że trzeba uwzględnić wcześniejsze darowizny od tego samego darczyńcy- 9 ust. 2) , co wynika z wkejonej przez Ciebie Edziu dziewiątki myślę jednak, że w tym wypadku mimo, że to nie pierwsza akcja na rzecz Nikoli 9 ust. 2 nie będzie miał wobec nikogo zastosowania Art. 9. 1. Opodatkowaniu podlega nabycie przez nabywcę, od jednej osoby, własności rzeczy i praw majątkowych o czystej wartości przekraczającej: 1)9.637 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do I grupy podatkowej; 2)7.276 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do II grupy podatkowej; 3)4.902 zł - jeżeli nabywcą jest osoba zaliczona do III grupy podatkowej. Art. 9. 2. Jeżeli nabycie własności rzeczy i praw majątkowych od tej samej osoby następuje więcej niż jeden raz, do wartości rzeczy i praw majątkowych ostatnio nabytych dolicza się wartość rzeczy i praw majątkowych nabytych od tej osoby lub po tej samej osobie w okresie 5 lat poprzedzających rok, w którym nastąpiło ostatnie nabycie. Od podatku obliczonego od łącznej wartości nabytych rzeczy i praw majątkowych potrąca się podatek przypadający od opodatkowanych poprzednio nabytych rzeczy i praw majątkowych. Wynikająca z obliczenia nadwyżka podatku nie podlega ani zaliczeniu na poczet innych podatków, ani zwrotowi. Nabywcy obowiązani są w zeznaniu podatkowym wymienić rzeczy i prawa majątkowe nabyte w podanym wyżej okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 16.06.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Czy znany jest już numer konta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 16.06.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Czy znany jest już numer konta? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=48831 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts