Akuś 08.06.2005 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Przekopałam już części zasobów forum w tym temacie ale byłabym wdzięczna za kilka praktycznych porad. Koncepcja blatu pojawiła sie głównie z chęci ukrycia pralki. Nie mogę jej wstawić nigdzie poza łazienką, a niekoniecznie chcę na nią patrzeć. Pomyślałam więc o blacie, pod który wsunęłabym pralkę i na którym obok zamontowałabym umywalkę. Łączna długość blatu to o 175 cm. Moje wątpliwości / pytania są następujące: - Czy taki blat nad pralką nie będzie zbyt wysoki ( i co ca tym idzie, czy umywalka nie będzie zbyt wysoko)? - Jaka powinna być grubość takiego blatu? - Czym możnaby go zamknąć: dwiczkami, zasłonką? - A może znacie jakieś inne metody ukrycia pralki? Dzięki za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 08.06.2005 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 a jakiej wysokosci jest pralka?a na jakiej wysokosci chcesz zamontowac umywalke? mysle, ze nie musisz robic jednego dlugiego blatu, jesli pralka jest wysoka, to ta czesc blatu nad nia moze wystawac ku gorze, roznice mozna tez zabudowac plyta blatu pod katem prostym czy to jest zwykla pralka czy z zalozenia przeznaczona do zabudowy? jesli zwykla, to musisz uwzglednic, ze bedzie sie troche 'obijala' podczas wirowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akuś 09.06.2005 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Pralka ma 85 cm wysokości.Wychodzi więc, że gdybym zrobiła jeden równy blat to umywalka byłaby na wysokości min 95 cm...Pralka jest "zwykła", 40 cm głebokości i raczej nie z tych, co chodzą po łazience w czasie wirowania. Ale oczywiście w lekkie drgania wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 09.06.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 a nie mozesz zrobic oddzielnego blatu, a pralke obudowac zwykla szafka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akuś 09.06.2005 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Generalni to mogę Tylko jakos tego nie widzę... Myślę i myślę i myślę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajak_Tom 09.06.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witam Ja u siebie robie dokładnie to samo> Blat wydaje mi się że bedzie gdzieś na wysokości 90 cm - aby tylko zmieściła się pralka. Dlugość mojego blatu około 120 cm. Jeszcze zastanawiam się z czego go zrobić czy z OSB czy GK. Też myślałem o zabudowie ale chyba ztego pomysłu zrezygnuje> Moze pozniej wstawie zdjecie mojego zamiaru ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajak_Tom 09.06.2005 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Hej obrazki - ja tak to sobie planowałem ale zabudowy chyba nie zrobie http://foto.onet.pl/upload/32/21/_488300_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/6/26/_488299_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/24/72/_488298_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akuś 09.06.2005 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Pająku - pisząc o rezygnacji z zabudowy masz na myśli te szafki?Bo koncepcja blatu zostaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajak_Tom 09.06.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 HEJ tak tak Blat pozostaje - możliwe ze tylko zaokrągle lub dam na skos lewy róg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 09.06.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Pajak_Tom , widze, ze na scianach Kuba? polozona juz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pajak_Tom 09.06.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 witamPołożona - ale tylko teoretycznie.Zastanawiam sie własnie nad opcją KUba czy Opocznoi Toscania.Toskania jest droższa szczególnie te dekory - listy strasznie drogie i chyba pozostane przy Kubie tylko może inaczej jeszcze rozmiescze dekory - listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 09.06.2005 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Jak chcesz blat, umywalkę nad nim, pralke pod nim i jeszcze Kubę, to popatrz tutaj: http://tommco.photosite.com/~photos/tn/57_348.ts1095072588000.jpg Więcej fotek w mojej galerii T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 09.06.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Zapomniałem...w MediaMarkt widziałem pralkę do zabudowy...ale to pewnie z przeznaczeniem kuchennym T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bettka 10.06.2005 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 A ja mam pralkę pod blatem i blat nie jest łamany. Aż poszłam wymierzyć: 89 cm górna krawędź, blat ma gr. 3,5 cm, umywalka wpuszczana w blat. Pralka Aristona jest niższa, bo spokojnie mieści sie pod tym blatem i jeszcze jest trochę luzu (podobno być musi, bo przy wirowaniu zawsze sa jakies wibracje na boki). A blat mam drewniany Pozdrawiam, Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 10.06.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 U mnie blat jest dość gruby, stąd załamanie było wymuszone... Pozdrawiam T PS. Ja mam luzu jakieś 7 mm od góry...przy wstawianiu pralki już myślałem, że nie wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 10.06.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 u mnie jest zostawione miejsce akurat nie na pralkę ale się zmieści,wygląda to takhttp://www.martta.photosite.com/~photos/tn/2775_348.ts1112902052546.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 10.06.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Bardzo ładna ta obudowa. Jeśli planujecie pralkę we wnęce, to pamiętajcie o wodzie, kanalizie i prądzie...bo roztrzepani mogą mieć potem problemy T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 11.06.2005 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Bardzo ładna ta obudowa. Jeśli planujecie pralkę we wnęce, to pamiętajcie o wodzie, kanalizie i prądzie...bo roztrzepani mogą mieć potem problemy / Dzieki Na pralkę jest przewidziana inna miejscówka, ale tu teżby się zmieściła fotka do celów szkoleniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena 14.08.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Mam (tzn. muszę mieć) pralkę w łazience. Chciałbym , żeby była ona schowana pod blatem. Wysokośc pralki to 85cm+ 1-2cm luzu (moja pralka podskakuje czasami)+ 3 cm blat granitowy, w którym ma być umywalka wpuszczana w blat i tutaj mam pytanie? czy korzystanie z umywalki, która jest na wysokości 90cm od podłogi jest wygodne?Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.Ewentualnie czy różnicować wysokość? i zrobić dwa blaty, jeden na bralką i drugi dla umywalki????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 14.08.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 mam umywalkę na wysokości 92 cm i jest B O S K O!!! na początku też myślałam, że będzie za wysoko. Na takie rozwiązanie namówił nas szef ekipy, która wykanczała nam mieszkanko i dzis bije pokłony w jego strone. Lepiej być nie może. PS. dodam, że mam 166 cm wzrostu i jak dla mnie to super wysokość. Już zapomniałam jak w wynajmowanym niegdyś mieszkaniu pochylałam się nad umywalką zawieszoną na standardowej wys. 86 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts