asiaasia1719499938 08.06.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2005 Jeśli chodzi o zlew, to nie musi być bezposrednio przy pionie. Ale jeżeli daloby sie postawić tą lodówkę koło okna i parapet nie będzie przeszkadzał to też na pewno będzie dobrze. Mnie przede wszystkim chodzi o ustawienie lodówki w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 09.06.2005 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Bylam kiedys w podobnym mieszkaniu, w miejscu gdzie stoi lodowka zrobiono blat, tak jak bys miala barek. Czyli dodatkowa szafka na dole i dodatkowy kawalek blatu. W tedy jednak lodowka musi powedrowac pod okno. Zlew jednokomorowy przesunelambym leciutko w lewo i powinna Ci sie zmiescic zmywarka z prawej strony zlewu. A rurki obudowalabym plyta. A parapet jest Ci niezbedny? Nie mozesz go obciac na calej dlugosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 09.06.2005 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Miałam podobny problem z lodówką. Nie widziałam innego miejsca dla niej niż przy oknie, a w takim wypadku nie dość, że przysłaniała skrzydło okna, to jeszcze przeszkadzał parapet. Ale znalazłam rozwiązanie - wymyśliłam wąską szafkę ~ 17 cm - odsuwa ona lodówkę od ściany na bezpieczną odległość. Poza tym to świetne miejsce na książki kucharskie. Sięga ona do wysokości parapetu. Same okno trochę zmniejszyłam - wstawiliśmy 10 cm węższe, ale u Ciebie nie będzie to potrzebne. A tak to wygąda:http://foto.onet.pl/upload/47/48/_396379_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/43/47/_396384_n.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 09.06.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 ... wymyśliłam wąską szafkę ~ 17 cm - odsuwa ona lodówkę od ściany na bezpieczną odległość. Uważam, że fajny pomysł, ja też przesunęłabym lodówkę pod okno, nawet zastanawiałam się tak jak ktoś wcześniej, czy nie mogłabyś obciąć tego parapetu, który naprawdę tu niepotrzebnie wystaje (nie ma grzejnika). Lodówka przytłacza w tym miejscu. Na pewno coś wymyślisz Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaasia1719499938 09.06.2005 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 TuńkaBardzo ładną masz kuchnię. Malutka ale bardzo przytulna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 09.06.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Dziękuję bardzo. Rzeczywiście jest bardzo malutka - 2,40 x 2,50. Nawet mój mąż nie wierzył, że na takiej powierzchni da się zrobić coś sensownego. Ale chyba się udało.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 09.06.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Witaj,mam taką propozyzję: ścinasz paraper na całej długości, od lewej wysokie cargo możesz podzielić go na 2 częsci góra-dół - 30cm, potem lodówka,zlew 1komorowy, blat do rogu. Od rogu - szafka albo 45cm, albo 30cm- to zależy od szerokości zmywarki, zmywarka, kuchenka i na końcu mureczek z płyty o szerokości 5-10cm, wys.ok 50cm nad poziom blatu-żeby gości nie zaglądali do garnków. Jeżeli boisz się ustawienia zmywarka-kuchenka zapytaj na innym forum ekspertów. U mnie stoi zmywarka-piekarnik od wielu lat, nic się nie dzieje. Szafka cargo to skarb, prawdziwa spiżarnia w tak małej kuchni. Wysokie szafki popieram. Co do zmywarki nas w domu jest 5, mam 60 wstawiam mycie raz dziennie, gary myję ręcznie. Co do zlewu dałabym z ociekaczem małym zawsze się przyda. Kolorki, przy tak malutkij kuchni bardzo jasne, może nie białe, ale coś w kolorze płłytek na podłodze, jakiś seledynek? Do tego białe dodatki-zlew, okap itp, białe drobne płytki na ścianie. Oświetlenie pod szafkami i 1 górne. Zastanów się jeszcze czy nie podwiesić mikrofali-to parę cm wolnego blatu!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 14.06.2005 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Jedna z forumowiczek zaproponowała mi coś takiego http://foto.onet.pl/upload/18/40/_493037_n.jpg Drugi warianthttp://foto.onet.pl/upload/27/61/_493035_n.jpg trzeci warianthttp://foto.onet.pl/upload/3/11/_493040_n.jpg Co sadzicie o tych propozycjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 18.06.2005 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Poznikały zdjęcia...przynajmniej ja ich nie widzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 20.06.2005 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 MałaR Co do 2 zdjęcia - przy szerokim cargo zostaje bardzo mało blatu roboczego. Zwęz cargo na 30-35cm, odwróc zlew o 90 stopni i zobacz jak to będzie wyglądac. 3 zdjęcie - bardzo fajne ustawienie, dużo blatów! Musisz tylko sprawdzić czy bez problemu otworzysz piekarnik i wyciągniesz z niego ruszt! 1 - mnie się nie podoba przez tą lodówkę "w drzwiach" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 20.06.2005 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Najbardziej przypadl mi do serca projekt nr 3. Szafka pod oknem nie jest szeroka, wec z otwarciem piekarnika nie bedzie klopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotaele 21.06.2005 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 "Najbardziej przypadl mi do serca projekt nr 3" I to jest najważniejsze, to Twoja kuchnia. Życzę spokojnego remontu i "pysznego" użytkowania. Jeżeli będziesz miała czas wrzuć fotki "PO"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.06.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Mi też się najbardziej podoba projekt 3, ale z proporcjami to jest chyba trochę oszukany, bo piekarnik ma głębokość 60 cm, tyle co lodówka w tyle, więc będzie wystawał w przejście. Przejście będzie na szerokość szafki (80-90 cm?) Ja też mam piekarnik w przejściu (90 cm) i jest dostępny całkowicie, chociaż wtedy nie ma przejścia dla innych Poza tym, w projekcie nr 3 jest chyba zaplanowana płyta ceramiczna, bo nie widzę gazowej, i przez to jest wrażenie większej ilości blatu. Ale i tak myślę, że kuchnia będzie wygodna w urzytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 21.06.2005 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 To pod oknem to nie jest piekarnik tylko mikrofala (moze tak wyglada )kuchenke mam wolnostojaca i trzeba ja wkomponowac w mebelki. Na blacie są takie jakby kreski-to jest moja kuchenka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.06.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Domyśliłam się, że kreski są kuchenką Mikrofala jest trochę węższa niż piekarnik, więc wejście będzie szersze Czy już jesteś zdecydowana na ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 21.06.2005 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Dana, nie wiem, bo zaszly niespodziewane okolicznosci i teraz nie wiem co mam zrobic. Dalczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 21.06.2005 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Pytam z ciekawości, bo też jestem na etapie kuchni Zastanawiałam się też, czy zdecydowałaś się na obcięcie parapetu, czy nie będzie w tej wersji kolidował z meblami i mikrofalą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 22.06.2005 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 w tej wersji parapetu nie przewiduje sie wogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts