Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie uzyskaliscie rabaty na dachwki Creatona?

Wojty

Recommended Posts

no mi daja 20 procent ale jak wystawia fre to wtedy zobacze co i jak, napiszcie czy to ok czy mozna ich popiescic wiecej, kkk

ale an jaka dachówke? Nie wiem jak jest z innymi ale na harmonie spokonie mozna dostac ponad 40% :D (mi się narazie udalo wytargowac 47% i zastanawiam sie czy da sie wiecej ;) )

Maluszku, az tak dobrze nie ma ;) - to tylko na podstawowa, na reszte nie pamietam, ale tez sie targowalam.

A takie rabaty to teraz sam creaton promuje i nie jest to jakis suuper wynik :D (creaton sam dal ok 30% - reszta hurtownia) dlatego jestem ciekawa jak to jest w innych regionach i hurtowniach :D

no mi daja 20 procent ale jak wystawia fre to wtedy zobacze co i jak, napiszcie czy to ok czy mozna ich popiescic wiecej, kkk

ale an jaka dachówke? Nie wiem jak jest z innymi ale na harmonie spokonie mozna dostac ponad 40% :D (mi się narazie udalo wytargowac 47% i zastanawiam sie czy da sie wiecej ;) )

sory- creaton classik czerwona angoba, co Ty na to ?

Prawde mówiąc trudno mi sie wypowiedziec, bo ja sie "specjalizuje' w harmonii ;)

A towoja to chyba karpiówk, prawda? Ale cos misie widzi ze i tak niezle sie wyatargowales :D (a teraz jest jakas promocja na te dachwke, od jakiego rabatu zaczeli?)

tak to karpiowka, prawde mowiac to zaczeli od tych 20 procent i na tym stoja dlatego pytam - czy na karpiowke mozna wiecej wycisnąć? te Twoje 47 procent mnie powalilo , przenosze sie do wroclawia

Nie musisz sie przenosic do Wrocka (ale jakby co to zapraszam ;) ) wystarczy ze zapytasz sie po ile maja harmonie - kolor lupka :D peweni i tobie dadza spokojnie 40% na poczatek.

Przedzwon też do rpzedstawiciel i popytaj sie o adresy innych hurtowni ktore handuja creatonem i pochodz po nich a potem poprostu negocjuj z kazdym z nich z osobna :D

• 1 month później...

A my ostatecznie za harminie - kolor lupka zaplacilismy:

ceny jednostkowe brutto, loco budowa:

2,27 -dachówka podstawowa

23.06 - gasior

97,48-gasior poczatkowy

45,09 - zaśplepka

27,94-dach. krawędziowa

424,56-trójnik

34,16-wentylacyjna

Negocjacje trwaly dluuugo - mam nadzieje ze sie oplacalo ;)

Coz jako, ze sprzedaz materiałow budowlanych na domki stanela zupelnie, to i producenci i sklady sa sklonne do dawania duzych upustow. Njalepiej porozmawiac z przedstawicielem, powiedziec, "ze sie szuka skladu, ktory da duzy upust, bo znajomi dostali ponad 40%", Przedstawiciel nie powinien kombinowac, bo moze stracic klienta. Wiem, to sam jestem handlowcem, a obecnie wykonwaca, ale nie dekarzem:)

Pozdr

:wink:

Ja od rozmowy z przedstawiciele Creatona zaczelam ;) Jednak nie chcial ingerowac w ceny - mimo ze jeszcze rok temu tak robil-bo sie podobno na tym sparzyl... :-?

Co do cen to u nas (nie wiem jak jest w innych wojewodztwach) niestety w ogole nie spadly mimo marazmu w branzy... :( Sprzedawcy wiedza ze nie moga isc na ilosc wiec ida na jakosc.. jakosc ceny. Jak porownuje ceny sprzed roku i ceny, po ktorych teraz sie kupuje to sie za glowe lape...