Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zadezpieczyć meble ogrodowe

ttt

Recommended Posts

Robię sobie meble ogrodowe z akacji czm zabezpeczyc pomalowac aby zachować rysunek drewnai zeby ta powłoka była na lata. myślałem o farbach do okien ale myślę ze mogą się wycierać złaszcza krzesła. czy zda egzamin lakier do łodzi z pigmentem czy to będzie trwałe chodzi mi o UV.

czy myslałeś moze o impregnacji pokostem lnianym? jeden z fajniejszych i skutecznych impregnatów

co prawda drewno troche zółknie po pomalowaniu, ale fakture widać całkiem ładnie, dość wolno to schnie ale uzyskuje sie bardzo dobre efekty jezeli chodzi o impregnacje.

Szczególnie przy malowaniu na goraco lub najpierw malowaniu "pólpokostem" a dopiero potem pokostem.

czy myslałeś moze o impregnacji pokostem lnianym? jeden z fajniejszych i skutecznych impregnatów

co prawda drewno troche zółknie po pomalowaniu, ale fakture widać całkiem ładnie, dość wolno to schnie ale uzyskuje sie bardzo dobre efekty jezeli chodzi o impregnacje.

Szczególnie przy malowaniu na goraco lub najpierw malowaniu "pólpokostem" a dopiero potem pokostem.

Dzięki ale zdecydowałem i już kupiłem Srodek F-my Nelf firma jest z Wrocławia rozprowadza środki wodne ichemiczne wziąłem to drugie bo widziałem ich próbki dla znanego producenta mebli ogrodowych z drewna.Jest to srodek -impregnat zachowujacy rysunek drewna nie robiący skorupy i nie działa na niego ultra fiolet nie będę malował tego pózniej lakierami najwyżej za kilka lat powtórzę.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...