dentex 02.11.2002 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Pozdrawiam z Splitu w Dalmacji Chorwacja.Gratuluje wam olbrzimego Forum. Kiedisz studia konczile (1994) w Szczecinie i stant skromna znajomosc waszego jezika. Mam sie zamiar budowac niedaleko miasta Trogir na wispie Ciowo i stont pomisl ze bi na wiszukarce cosz wskrobac po Polsku. Trafile na Muratora a po nitce i na ten forum. Jestem dzisz na tej stronie pierwszi raz i mi sie podoba. Wieze ze zaczerpnie pare porad od Was za co wam serdecznie dziekuje. Poniewaz chorwacja jest od nie dawna w CEFTA jusz nie istnieje clo miendzi nami. Moze co niektore zeczy do domu bende kupowal w Polsce bo jestem z waszim krajem bardzo zwianzani. Tak pozatim pracuje naukowo badam rybi chodowlane (oczewiszcie morskie) i inne stwori malze, osmiornice itp... Pozdarwiam serdecznie Leon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 02.11.2002 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 A co na to anonim?(ocenzuruje czy nie)Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 02.11.2002 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2002 Leon,Witamy serdecznie !!! To wyraźny znak, że Forum ma zasięg ponadpaństwowy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Cześć dentex! fajno, że wpadłeś, w ładnym miejscu mieszkasz http://www.zacisze.canpol.pl/wakacje/mapachorwacja.gif jaka pogoda u Ciebie ? Czy przepis na "rakije" gdyby ktoś potrzebował - podasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dentex 03.11.2002 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Dzekuje za powitanie,rakije sie robi u nas z resztek winogron po zrobieniu wina.Planuje postawic dom z apartamentami do winajmu czasowicza i na guze mieszkanie dla siebie. Jak mozna przeslac zdiencie w tim okienku z C: ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 03.11.2002 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Dentex, na brak wczasowiczów nie będziesz pewnie narzekał. Chorwacja w Polsce jest bardzo popularna, bo względnie tania. Ja już mogę zapisać się u Ciebie na 2 tygodnie w sezonie 2004 . Muszę tylko skończyć swoją chałupkę. PS. Jeśli chcesz umieścić zdjęcie na Forum to najlepiej podaj link do serwera www, na którym się ono znajduje. [ Ta wiadomość była edytowana przez: ckwadrat dnia 2002-11-03 22:05 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 On 2002-11-03 21:52, dentex wrote: Dzekuje za powitanie, Jak mozna przeslac zdiencie w tim okienku z C: ? dziękidentex za instrukcje na rakiję wysłałem Ci instrukcje na wklejenie zdjęcia na priw w prawym rogu masz zaświeconą wiadomość o priwie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Czy projekt już masz ? może to typowy i mógłbyś link wkleić ?Chętnie oglądniemy projekt chorwacki [ Ta wiadomość była edytowana przez: brzoza dnia 2002-11-03 22:30 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dentex 03.11.2002 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Brzoza dzieki za instrukcje ale zdiencia niemam na stronie www ale na c: Zdiencie to jest malo wazne bo moje. Projekt teras risuje kuzinka architekt tak ze go nie moge wislac. Pozdrawiam z Splitu Leon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.11.2002 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Przepraszam za moj Polski nie jestem Polak ale Chorwat ależ dentex nie przjmuj się - rozumiemy co piszesz i radzisz sobie całkiem dobrze ! c: oznacza, domyślam się - że zdjęcie jest na dysku komputera - aby go opublikować trzeba umieścić go na stronie www meilem możesz przesyłać ale wkleić jeszcze nie ... [ Ta wiadomość była edytowana przez: brzoza dnia 2002-11-03 23:42 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.11.2002 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Polak, Chorwat - dwa bratanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaKa 04.11.2002 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 Czesc dentex!!!! :smile: Nareszcie ktos z zagranicy Jestem kaKa z Wilna, z Litwy. Kurcze, juz nie jestem wyjatkowy Juz jestesmy dwaj zagraniczniacy na tym forum. HURRRAAA!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajka 04.11.2002 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 On 2002-11-04 14:32, kaKa wrote: Czesc dentex!!!! :smile: Nareszcie ktos z zagranicy Jestem kaKa z Wilna, z Litwy. Kurcze, juz nie jestem wyjatkowy Juz jestesmy dwaj zagraniczniacy na tym forum. HURRRAAA!! -------------------------------- Trzeci zagląda do grupy krakowskiej Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dentex 04.11.2002 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2002 To pozdrawiam jeszcze raz Polakow i zagraniczniakow:smile:Tez mnie czeka budowa. Mam dzialke 620 m teras szukam ekipi i dokumentacje musze zalatwiac media sa niedaleko. Bende potrzebolal na dzialce saperow kto z was bil w chorwacji wie o czym gadam. U nas jest ogulnie drozej niz u was o jakisz 50-100%.Metr kosztowal kolo 30 euro. U nas sa potrzebne mniejsze izolacje cieplne. Interesuje mnie wikozistanie energi slonecznej do ogrzewania wodi i pomieszczen. Na tej wispie z kanalizacja jest kiepsko tak ze bende na pare lat muszal miec szambo. Nie wie jaka okna zalozic moze z Bosni. Jake sa koszti drewnianich lub aluminiowich okien w Polsce za metr kwadratowi srednie (prosze bez VAT-u) moze mi sie uda kupic w Polsce w sistemie tax free. Czy ktosz z was budowal sistemem ze daje wikonawci plan do kturego chce odebrac dom. Naprziklad stan surowi otwarti, ekipa inwestuje budowe i wszistko placi robocizne i materijal a po odbiorze inwestitor placi wszistko. U nas wikonawci czasami maja niske ceni materijalu tak ze sie to oplaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatrix 05.11.2002 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 Zdravo, Dentex! Studirala sam u devedesete godine srpsko-hrvatski. zavrsila sam u 1992, bio je rat, i sada nie radim kao slavista. Srećna sam, da je kod vas bolje, da trażite nove, da ćete imati kuće, i żelim ti veliku i lepu kuću. Malo sećam jezik...vrlo malo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.11.2002 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Dentex witam i pozdrawiam ze Szczecina.Teska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dentex 11.11.2002 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Czesc Teska.kiedisz mieszkale w Szczecinie na Chopina w akademiku.Natomiast poznale Pana Teska z Krakowa ktori ma firme turisticzna.Pozdrawiam serdecznie z SplituGdzie sie budujesz w Szczecinie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 11.11.2002 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2002 Dentex...na Chopina..wiem..uczelnia...US, czy AR ?Buduję jak Tobie to powiedziec ,zebys chociaż troche sie orientował...Gumieńce...w pobliżu.Dom Irma parterówka z nieużytkowym poddaszem..Pozdrawiam serdecznieTeska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 29.11.2002 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2002 Witam Cię serdecznie Dentex. Od 3 lat jeździmy do Chorwacji i jesteśmy zachwyceni morzem, górami i bardzo sympatycznymi ludźmi.Kochamy nurkować i długie piesze wycieczki. Myślę, że tak jak Ty kochasz Polskę, my pokochaliśmy Chorwację. Zwiedziliśmy już sporą część wybrzeża i zapuszczamy się coraz bardziej na południe (im dalej tym piękniej i niższe ceny).Ostatnio jechaliśmy przez BiH, ominęliśmy Split i odpoczywaliśmy na półwyspie Pelesjać (Orebic, Korcula) nieopodal Dubrownika.Widzieliśmy, że w Chorwacji b. dużo się buduje (głównie z ceramiki). Jeżeli będziesz miał gdzie przyjąć turystów chętnie Cię odwiedzimy i skorzystamy z pola namiotowego czy kwatery. Gdybyś Ty był w Polsce, serdecznie zapraszamy na lubelszczyznę.Jeśli ktoś z formułowiczów wybierał by się do Chorwacji, mogę służyć radą. Pozdrawiam Ciebie i wszystkich zakochanych w Chorwacji Polaków.Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 07.12.2002 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2002 Gdzie ja miałem oczy,że dopiero teraz trafiłem na ten wątek?Dentex: serdecznie pozdrawiam z Krakowa. Byłem raz na urlopie w Umagu z rodzina i bardzo nam się podobało. Jak będziesz miał gotowe kwatery dla turystów to chętnie wybierzemy się dalej na południe. Na razie służymy doświadczeniami z budowania i wykańczania domu. Jeszcze raz pozdrowienia z południa Polski dla południa Europy!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts