Michał G 09.06.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 Cześć, Mam pytanie do Was ile może kosztowac mnie rozszerzenie wspólności majatkowej. Stan jest taki: nieruchomość o wart 100 000 zł jest moją własnością odrębną, która nie jest częścią majątku wspólnego mojego i żony. Hipoteka jest obciążona kredytem.Z pewnych względów chciałbym przekazać 50% udziałów żonie i mam wątpliwość ile to może kosztować (wpis do hipoteki, notariusz, US). Czy do obliczeń opłat mogę przyjać, że w istocie dokonuję darowizny? Czy też należ inaczej to liczyć? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Poznanianka 20.06.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 majątkowe umowy małżeńskie mają stałe opłaty - taksa notarialna i opłata sądowa razem to koszt chyba 526 zł razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 23.06.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 niestety opłata sądowa - od wartość 50% - czyli w twoim przypadku 50.000,00 - wynosi ok. 720zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts