dareksy 09.06.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 co zrobić jeśli sąsiad nie zgadza się na przyłączenie się do słupa energetycznego,,który stoi na jego działce.takie dostałem warunki przyłączenia od zakładu energetycznego,został wykonany projekt,wpobliżu niestety nie ma innego słupa ztórego można by pociągnąć zasilanie ,a ten znajduję się przy leśniczuwce,niestety nadleśniczy mówi nie bo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james 09.06.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 A nie jest to czasem problem Zakładu Energetycznego? U mnie odcinek od słupa do szafki w granicy działki (łącznie z szafką) buduje i robi projektZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 10.06.2005 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 witam:)Do granicy eksploatacji czyli złącza projekt i przyłącz leży po stronie dostawcy energii czyli ZE.Druga sprawa, piszesz, że projekt został zrobiony. Co to za projekt i projektant który nie uzyskał zgody na wykonanie zasilania?? To nie projekt, to makulatura.Kolejna sprawa, w przypadku braku zgody (pomijam kto wykonuje projekt) występuje się do ZE o zmianę warunków z tego właśnie powodu.I jeszcze jedno, następny słup jest w odlegości około 50m więc nie jest tak, że nie ma skąd zasilić budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.06.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 Dareksy - jeśli Cię to w jakikolwiek sposób pocieszy to nie jesteś sam ... Ja miałem dokładnie tak samo. Działka kupiona, słup na działce obok, niby sąsiadka zapewnia, ze ok, wszystko można brać. Nic nie spisaliśmy, dostałem warunki z ZE z "jej" słupa, zrobiłem projekt, poprosiłem o jej zgodę i dostałem jej kopa No i co ... i dupa, znalazłem orzecznictwo, że można się sądzić, ale to nie ma sensu, miałem co najmniej 2 inne możliwości podłączenia do prądu. Zrobiłem jeszcze dwa inne projekty, ale to już historia ... Poczytaj w moim dzieniku jak to wszystko się działo. Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 21.06.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Jak czytam te wszystkie Wasze posty to włos mi się jeży kiedy pomyślę że i mnie mogą takie problemy spotkać. Chociaż..... Na działce, na której chcę budować nowy dom, stoi dom w którym obecnie mieszkam. I po zakończeniu budowy ten właśnie będzie rozebrany. A więc....woda na działce jest, prąd do starego budynku idzie ze słupa stojącego przy samym ogrodzeniu. Gazu nie ma więc nie ma problemu. Kanalizacja jest, ale wymaga przeróbki. I niby działka uzbrojona jak iracki terrorysta, a i tak trzeba wszystkie uzgodnienia robić na nowo. No, ale odpada mi przynajmniej batalia z sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 21.06.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 co zrobić jeśli sąsiad nie zgadza się na przyłączenie się do słupa energetycznego, który stoi na jego działce W końcu to całkiem zrozumiałe - porażenie prądem grozi śmiercią ! :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts