Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jak w temacie. Czy da się ściany z płyt gipsowo-kartonowych upodobnić do tynków cementowo wapiennych?

W całym domu mam tynki cem-wap. i nie chciałabym z powodu paru płyt, z których muszę zrobić poddasze robić gładź w całym domu.

Proszę o pomoc.

Pozdrowienia Dorot

https://forum.murator.pl/topic/35045-jak-upodobni%C4%87-suche-tynki-do-tynk%C3%B3w-cementowo-wapiennych/

Ej, bez przesady. Chyba nie masz, aż tak nierównych tynków wapienno-cementowych ? farba trochę zniweluje różnice.

Ja co prawda mam gładź w całym domu, ale nie sądzę, by to było, aż tak upierdliwe.

W najgorszym przypadku przyzwyczaisz się. Z wykończeniem będziesz miała tyle roboty, że będziesz marzyła o tym, by jak najszybciej zakończyć ten etap i cieszyć się życiem.

Pomaluj te plyty i ściany w pobliżu specjalną farbą strukturalną. Farba ta maskuje ri\odzaj powierzchni na której jest kładziona. Daje ona efekt szorstkiego tynku tradycyjnego

Farba strukturalna "piasek pustyni" do nabycia w Castoramie. Jest w kolorze białym - na to juz dajesz zwykłą emulsję.

Mamy ten sam problem i ona wydaje się być najlepszym rozwiązaniem.

Pozdrawiam

Serdeczne dzięki za wszystkie rady, ulżyło mi, że nie muszę robić gładzi. :D

Podobają mi się pomysły z "piaskiem pustyni" i farbą strukturalną.

Na pewno wykorzystam.

Pozdrowienia Dorot