hk17 10.06.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Sąsiad mi bardzo kopci na dom, pali plastikiem, śmieciami, węglem brunatnym i każdym świństwem które można spalić. Próbowałem mu to przetłumaczyć, prosić a tem de..il powiedział ze się mogę wyprowadzić jak mi coś nie pasuje. Na dodatek jest upirdliwy i kazał sprawdzić urzędnikom zachowanie odległości prze montażu przydomowej oczyszczalni ścieków i odprowadzenie wody z deszczówki Mogę polecić dobrego fachowca od POŚ i kanalizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 kup duży wentylator, świece dymne i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.06.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Sąsiad mi bardzo kopci na dom, pali plastikiem, śmieciami, węglem brunatnym i każdym świństwem które można spalić. Próbowałem mu to przetłumaczyć, prosić a tem de..il powiedział ze się mogę wyprowadzić jak mi coś nie pasuje. Na dodatek jest upirdliwy i kazał sprawdzić urzędnikom zachowanie odległości prze montażu przydomowej oczyszczalni ścieków i odprowadzenie wody z deszczówki Chyba sobie wzajemnie umilacie czas Coś w rodzaju Pawlaka i kargula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.06.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Sąsiad mi bardzo kopci na dom, pali plastikiem, śmieciami, węglem brunatnym i każdym świństwem które można spalić. Miałam podobnie w poprzednim miejscu zamieszkania, próbowałam z tym walczyć, również przy pomocy władz odnośnych i... między innymi dlatego wyprowadziłam się, a warunkiem nr 1 w nowym miejscu było: jak najdalej od sąsiadów. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 10.06.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 a warunkiem nr 1 w nowym miejscu było: jak najdalej od sąsiadów. To chyba jakbyś utwierdziła się w przekonaniu, że bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 10.06.2005 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Oj hk17 Ciekawe co o Tobie ten debil by powiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.06.2005 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 To chyba jakbyś utwierdziła się w przekonaniu, że bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi No cóż, utwierdziłam się, takie mam niestety doświadczenia, ale na pewno są wyjątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 18.06.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2005 Mieliśmy podobną sytuację dwa lata temu. Kopcił dom wczasowy, najpierw dniem a potem nocą. Żadne grzeczne telefony do truciciela nie pomagały. 35 stopni, okna nie otworzysz, bo się udusisz ( a mieszkamy w miejscowości wypoczynkowej...). W końcu mąż przemaszerował się do właściciela osobiście i powiedział mu, że skoro nie stać go na wywóz śmieci to on, mój mąż, da mu te 60 zł. A że facet (w przeciwieństwie do nas) śpi na kasie, pewnie zrobiło mu się głupio, bo dwa lata był spokój.... Od miesiąca znowu smrodzą, niewykluczone, że "operację" trzeba będzie powtórzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 20.06.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 mój koleszka z pracy pali styropiany i inne cuda, ale robi to jakoś "inteligętnie", po pierwsze tylko w zimę, po drugie dokłada poźno w nocy (dzień węgiel, drewno) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.06.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 mój koleszka z pracy pali styropiany i inne cuda, ale robi to jakoś "inteligętnie", po pierwsze tylko w zimę, po drugie dokłada poźno w nocy (dzień węgiel, drewno) Co nie znaczy wcale ze jest to postepowanie godne podziwy czy chocby nawet akceptacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 21.06.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2005 Co nie znaczy wcale ze jest to postepowanie godne podziwy czy chocby nawet akceptacji... zgadzam się, ale przynajmniej uciążliwość jest zminimalizowana z drugiej strony mam kolege, którego sąsiad choduje świnki, niby bardziej ekologiczne niż te styropiany, ale jednak wolałbym te styropiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.06.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 zgadzam się, ale przynajmniej uciążliwość jest zminimalizowana Taaa... Szczegolnie jak ktos lubi spac przy otwartym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKinga 22.06.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 hk17,wydaje mi się, że Wydział Ochrony Środowiska w Twoim Urzędzie Gminy (Miasta lub innym) powinien zainteresować się sąsiadem (jeżeli złożysz pisemną skargę). Istnieją przecież jakieś "dopuszczalne normy smrodzenia". A tak na marginesie, czy wiecie drodzy Forumowicze, że tym wszystkim,co wymieniliście w swoich postach, palą w piecach mieszkańcy Zakopanego, również kiedyś czytałam, że nawet część ścieków miejskich była wylewana go górskich potoków (nocą oczywście nocą).A wielu mędrców, miłośników przyrody i Zakopanego zastanawia się jak ochronić Tatry przed turystami. Ciekawe co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.06.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 A wielu mędrców, miłośników przyrody i Zakopanego zastanawia się jak ochronić Tatry przed turystami. Ciekawe co? Proste i logiczne. Mniej turystow = mniej sciekow i mniej smieci do spalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 22.06.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Taaa... Szczegolnie jak ktos lubi spac przy otwartym oknie uważaj się przeziębisz, zima to nie lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 23.06.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 (edytowane) R Edytowane 29 Listopada 2012 przez aa***a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 23.06.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 mama ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts