Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam sąsiada deb......la, który na dodatek strasznie kopci

hk17

Recommended Posts

Sąsiad mi bardzo kopci na dom, pali plastikiem, śmieciami, węglem brunatnym i każdym świństwem które można spalić. Próbowałem mu to przetłumaczyć, prosić a tem de..il powiedział ze się mogę wyprowadzić jak mi coś nie pasuje.

Na dodatek jest upirdliwy i kazał sprawdzić urzędnikom zachowanie odległości prze montażu przydomowej oczyszczalni ścieków i odprowadzenie wody z deszczówki

Mogę polecić dobrego fachowca od POŚ i kanalizy

Sąsiad mi bardzo kopci na dom, pali plastikiem, śmieciami, węglem brunatnym i każdym świństwem które można spalić. Próbowałem mu to przetłumaczyć, prosić a tem de..il powiedział ze się mogę wyprowadzić jak mi coś nie pasuje.

Na dodatek jest upirdliwy i kazał sprawdzić urzędnikom zachowanie odległości prze montażu przydomowej oczyszczalni ścieków i odprowadzenie wody z deszczówki

Chyba sobie wzajemnie umilacie czas :roll: Coś w rodzaju Pawlaka i kargula :wink:

Sąsiad mi bardzo kopci na dom, pali plastikiem, śmieciami, węglem brunatnym i każdym świństwem które można spalić.

Miałam podobnie w poprzednim miejscu zamieszkania,

próbowałam z tym walczyć, również przy pomocy władz odnośnych i...

między innymi dlatego wyprowadziłam się,

a warunkiem nr 1 w nowym miejscu było: jak najdalej od sąsiadów.

Pozdr.

Mieliśmy podobną sytuację dwa lata temu. Kopcił dom wczasowy, najpierw dniem a potem nocą. Żadne grzeczne telefony do truciciela nie pomagały.

35 stopni, okna nie otworzysz, bo się udusisz ( a mieszkamy w miejscowości wypoczynkowej...). W końcu mąż przemaszerował się do właściciela osobiście i powiedział mu, że skoro nie stać go na wywóz śmieci to on, mój mąż, da mu te 60 zł. A że facet (w przeciwieństwie do nas) śpi na kasie, pewnie zrobiło mu się głupio, bo dwa lata był spokój....

Od miesiąca znowu smrodzą, niewykluczone, że "operację" trzeba będzie powtórzyć :evil:

Co nie znaczy wcale ze jest to postepowanie godne podziwy czy chocby nawet akceptacji...

zgadzam się, ale przynajmniej uciążliwość jest zminimalizowana

z drugiej strony mam kolege, którego sąsiad choduje świnki, niby bardziej ekologiczne niż te styropiany, ale jednak wolałbym te styropiany.

hk17,

wydaje mi się, że Wydział Ochrony Środowiska w Twoim Urzędzie Gminy

(Miasta lub innym) powinien zainteresować się sąsiadem (jeżeli złożysz pisemną skargę). Istnieją przecież jakieś "dopuszczalne normy

smrodzenia".

A tak na marginesie, czy wiecie drodzy Forumowicze, że tym wszystkim,

co wymieniliście w swoich postach, palą w piecach mieszkańcy Zakopanego, również kiedyś czytałam, że nawet część ścieków miejskich była wylewana go górskich potoków (nocą oczywście nocą).

A wielu mędrców, miłośników przyrody i Zakopanego zastanawia się jak ochronić Tatry przed turystami. Ciekawe co?