Pingwin z Lublina 03.11.2002 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Witam! Nastał dzień, kiedy i my chcemy, a nawet już mamy wkład kominkowy. Wbudowany będzie w pokoju, w domu istniejącym, drewnianym, bez podpiwniczenia. Oprócz głównej funkcji estetycznej, chcemy ogrzewać nim powstałe w tym roku użytkowe poddasze (strop jest drewniany z pustką powietrzną około 40 cm).Usytuowanie posadowienia wkładu i komina wykluczają czerpnię wyprowadzoną na zewnątrz. Można by się było pokusić o doprowadzenie powietrza spod podłogi pomieszczenia (dom stoi bezpośrednio na gruncie, z minimalnym fundamencikiem - ma już grubo ponad 70 lat) - czy tak można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradziu 03.11.2002 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 a jaka jest konstrukcja podlogi? napisz troche wiecej informacji, w jaki sposob chcesz to rozwiazac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pingwin z Lublina 03.11.2002 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Podłoga jest z desek na legarach. Pod kominek muszę dać wylewkę, w niej można umieścić rurę z powietrzem, a drugi koniec - jak najdalej - jeszcze podłogi nie zrywałem, to nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gradziu 03.11.2002 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 na podloge mam sposob, tani i szybki. zedrzec deski, wypoziomowac wykorzystujac te zdarte deski (podkladac pod nie odpowiedniej grubosci podkladki np. z plyty pilsniowej) przybic co druga deske, an to plyta wiorowa, gabka i panel, przynajmniej tak u siebie zrobilem.jak zerwiesz deski, powinna byc polepa pomiedzy legarami, ja bym wybral jedno pasmo polepy i wyszedl na zewnatrz z czerpnia (otwor w scianie zewnetrznej-wystarczy nawet nawiercic odp. ilosc otworow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts