ara 10.06.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Trzy lata temu malowaliśmy z mozołem multimetry naszego płotu- myślałam, że na kilka dobrych lat będzie spokój. A figę! Sztachety wyblakły i porozsychały się, lakier wymył się jakoś w strugach deszczu.( niestety, nie pamiętam nazwy specyfiku. Wiem tylko- był ekologiczny, aż może za bardzo?) Chcę teraz zaradzić dalszej degradacji płotu. CZYM, Waszym zdaniem, warto go potraktować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 15.06.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Mogę polecić Bondex Wood Satin lub Super Wood Stain. Po 4 latach niewielkie odpryski głównie na szczytach sztachet. Sztachety dębowe malowane były dwukrotnie Super Wood Stain a następnie Wood Satin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 15.06.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 ja zainwestowałam w fińską tikkurillę, na bazie oleju lnianego grunt i potem farba. Wierzę, że kraj w którym jest dużo drewna i jest tradycja budowy z tegoż, ma doświadczenie w impregnatach do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 15.06.2005 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Wierzę, że kraj w którym jest dużo drewna i jest tradycja budowy z tegoż, ma doświadczenie w impregnatach do drewna. Może trzeba iść tym tropem właśnie. Bondex też chyba jest skandynawski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapororzec 15.06.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 Mam tikkurile , czy jak jej tam już 6 rok na płocie , polecam .teraz robię podsufitkę i tez będzie tikkrila , czy jak jej tam.Może telefony robia ciulowe , ale farbe mają znośną.(Finy znaczy się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 16.06.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Ja swoje sztachety potraktowałem Impregnatem koloryzującym Duluxa, podobnie jak podbitke drewnianą. Jedno i drugie wygląda super, drewno jest naturalne bez skorupy, która powstaje przy malowaniu drewna lakierami (po latach lakiery odpadają lub się luszczą i wtedy jest problem jak odnowić drewno). Dulux i jego impregnat zachowuje naturalny wygląd drewna tworząc powłoke woskową ale bez widocznej warstwy jak w przypadku farb olejnych czy innych. Impregnat jest wchłaniany w drewno. Jedyna kwestia to cena jest drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.07.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Mogę polecić Bondex Wood Satin lub Super Wood Stain. Po 4 latach niewielkie odpryski głównie na szczytach sztachet. Sztachety dębowe malowane były dwukrotnie Super Wood Stain a następnie Wood Satin. Wbro, czy wgłębiałeś się teoretycznie w składy tych dwóch specyfików Bondexu, które wymieniłeś? Chcę kupić Bondex na podbitkę i oblicówkę, ale pan w sklepie bardzo mętnie tłumaczył właściwości - i juz w końcu nie wiem, który lepszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 01.08.2005 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 Altaxin - właśnie go kładę. Wybrałam orzech, na razie wygląda bardzo dobrze.Czego spodziewać się dalej po tym preparacie?Czy ktoś ma z nim jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 01.08.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2005 ja też przetestowałem różne środki na płot i werandę i najlepszy jest ALTAXIN wszystkie inne którymi malowałem (drewnochron, sadolin) są praktycznie na jeden sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowwi 02.08.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 Do tego ALTAXIN koloru palisander ponoć wychodzi tanio, bo można pomalować jeden raz (widziałam efekt na desce - bardzo ciemny brąz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts