RyMario 10.06.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Witam wszystkich Mam pytanko. Chcę kupić kabinę prysznicową, mysle o czymś w granicach 1700-2500 zł. Moja zona boi się, ze jak kupimy ze szkłem transparentnym to pomimo roznych preparatow bedzie musiala myc ta kabine codziennie. Dlatego tez wymyslila sobie, ze kupimy z mlecznym szklem. Jakie macie doswiadczenia w tej sprawie, czy rzeczywiscie trzeba myc codziennie taka kabine czy tez dzieki tym preparatom mozna myc np. raz na tydzien. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 10.06.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 RyMario, sama nie ma eszcze kabiny, bo domek dopiero się buduje, ale mogę Ci podpowiedzieć, że raczej mleczne. Moi rodzice (zaznaczam ,że moja mama jest pedantką) kupili przezroczystą i ... cpo każdej kąpieli trzeba szybe wycierać do sucha, bo inaczej widać każdą kroplę. a znajomi mają właśnie szkło mleczne i kabinę myją średnio raz na dwa trgodnie - wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RyMario 10.06.2005 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 A próbowali może taki preparat np. Ravak anticalc czy cos tam takiego? Dziś mnie jeden gość przekonywał, że tym sie spryska szkło transparentne i będzie super. Boję się, że jak mu uwierzę i kupie z takim szkłem to żona mi każe codziennie ją myć i wtedy mi nie będzie do śmiechu pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 10.06.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Z tego co wiem próbowali chyba wszystkiego co jest dostępne na rynku. Sama szybe mają z tą powłoką antycalc i myją czymś tam co ma właśnie zapewniac ,że kamoień ma sie nie osadzać. Ale nic nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 10.06.2005 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 ilość osadu zależy głównie od twardosci i zanieczyszczenia wody !oczywiscie na szkle mlecznym mało co będzie widać, no chyba że żółte zacieki od zazelaźionej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 10.06.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Boję się, że jak mu uwierzę i kupie z takim szkłem to żona mi każe codziennie ją myć i wtedy mi nie będzie do śmiechu Zmienisz lokal - zmień i żonę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 10.06.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Najważniejsze żeby szkło miało min.6mm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 11.06.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Szkło transparentne czy szkło mleczne i tak będzie się osadzać. Czyszczenia nie unikniesz. Tyle tylko że nie będziesz widział osadu i będziesz czyścił rzadziej, aż kabina będzie wyglądać jak w reklamie "Domestosa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 11.06.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Nie łudź się, że uda ci się wywinąć z codziennej czynności, jaką jest mycie i osuszenie kabiny. Wynalazki typu powłoki anticalc należą do atrakcji, ale reklamowych. Żadne, nawet cudowne szkiełko nie zwolni cię z tej gnuśnej (w/g was-panów) czynności. Chyba, że wyrozumiała żona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 11.06.2005 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Kup sciagaczke gumowa i po kazdym uzyciu prysznica-sciagaj krople wody.Jezeli tego nie bedziesz robil,to szyba pokryje sie osadem.Jak szybko,to zalezy od twardosci Twojej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 11.06.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 A co zrobić, jeśli teraz łazienka nie była jeszcze super po wykańczaniu sprzątana, a prysznic kilka razy ktoś brał. Są ślady kropel na szybie i nie wiem, czy zmyć to jakimś normalnym płynem, czy od razu tym Ravaka. Kabinęmam właśnie tej firmy z powłoką Anticalc. Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 11.06.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 A co zrobić, jeśli teraz łazienka nie była jeszcze super po wykańczaniu sprzątana, a prysznic kilka razy ktoś brał. Są ślady kropel na szybie i nie wiem, czy zmyć to jakimś normalnym płynem, czy od razu tym Ravaka. Kabinęmam właśnie tej firmy z powłoką Anticalc. Pozdrawiam T. Ach, gdyby tak mój mąż przejawiał takie zainteresowanie tym problemem, byłabym chyba w siódmym niebie Tommco, najpierw umyj kabinę dowolnym środkiem (płynem),np Ajaxem. Potem na suchą szybę zastosuj ten magiczny anticalc Ravaka ... i obyś miał święty spokój!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 11.06.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 ara To już zupełnie nie zmieści Ci się w głowie, że górną łazienkę 2 dni szorowałem Ale żony nie mam, a dom z rodzicami buduję...a oni nie mają czasu/nie chce im się... T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 11.06.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 ]ara To już zupełnie nie zmieści Ci się w głowie, że górną łazienkę 2 dni szorowałem [/quote T Zmartwię cię, to tylko na dobry początek, z próżności- żeby zobaczyć efekty swojej pracy pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Tommco to moze spraw sobie zonke , co? najgorzej ,ze zonka to niekoniecznie sprzataczka i kucharka jak tak poczytalam , to mysle sobie , ze mi mezu wybuduje kabine mialam tak w pierwszym domu i bylo ok moze tylko drzwi szklane, czlowiek za leniwy na takie luksusy jak brodzik chociaz szczerze przyznam , ze jak woda twarda to i na plytkach kamien sie zbiera jednak trza sprzatac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 11.06.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Masz rację ara, że to tak na początek chyba tylko...chociaż mam mocne postanowienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CentrumSzkla.eu 14.11.2019 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2019 Witam serdecznie, Również nasze kabiny prysznicowe pomimo zastosowanej powłoki hydrofobowej trzeba czyścić po użyciu. Tak jak piszecie w dużej mierze zależy to od twardości wody. Polecamy stosować częściej i łagodniejsze środki usuwające kamień, ponieważ te mocniejsze potrafią stworzyć mikro wżery na szkle, co ułatwia osadzanie się kamienia i w ten sposób efekt jest odwrotny od zamierzonego. Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts