aniahb 10.06.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Właśnie kończymy projektować dom i chcieliśmy dach pokryć blachodachówką a mamy jedno "bawole oko" i chcemy też zrobić nabitkę na krokwiach i dach załamać przy końcu (z 40 do 30 stopni), (dach jest kopertowy)Widziałam gdzieś blachodachówki o kształcie karpiówek ale nie mogę ich zmależć w żadnej ofercie. A czy w ogóle da się taki dach położyć z blachodachówki? może ktoś wie gdzie szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 11.06.2005 03:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 witaj,nie drążyłam tematu, ale Plannja ostatnio intensywnie reklamuje Regolę do pokrycia wolich oczek-zobacz:http://www.dachcentrum.pl/index.php?menug=zdjeciad&menu=regolapozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.06.2005 03:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 dachowka bitumiczna zrobi sie to duzo prosciej , tez mysle o pokryciu dachu (tyle , ze mam wiecej czasu) blachodachowke mialam na swoim pierwszym dachu , na drugim bedzie cos innego , byla to blachodach pokryta plastizolem , nowosc wtedy , drogie , a do niczego po jakims czasiecoraz bardziej mysle o dach bitum , ale to takie moje rozwazania, jedyna blachodachowka , ktora mi sie podoba to jest u Whisperow , PRZEJRZYJ DZIENNIK budowyhttp://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39408&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiadkim 11.06.2005 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 BArdzo ważna sprawa - Na rynku jest bardzo mało ludzi umiejących prawidłowo wykonać tzw "WOLE OKO" Przestrzegam dla tego, iż sam miałem z tym problemy. Dla laika bedzie się wydawało że jest wszystko ok, ale jak ktos się zna to można potem choróbki dostać. Naprawde Dobrze wykonane to miód na serce a źle to takie kłop[oty że az sie płakac chce! U mnie jest pokryte karpiówką creatona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 25.02.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Właśnie czy można wykonać wole oko z blachodachówki?Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.02.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 można pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 26.02.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 26.02.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Najprościej blachą tzw. panelową ale mało jest producentów i to głównie z polskiej blachy. Ostatnio dowiedziałem się że jest też podobno z fińskiej z fincostal-u ale jeszcze nie sprawdziłem.Znam realizację gdzie robili z normalnej blachy ale dekarz sam ustalał po ile modułów ma być cięta w okolicy łuków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 26.02.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 jak jeszcze możesz ,a koniecznie chcesz kryć dach blachą to wybierz dach bez wolego oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 26.02.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Pytanie było czy można z blachodachówki? Trzeba czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 26.02.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 jak jeszcze możesz ,a koniecznie chcesz kryć dach blachą to wybierz dach bez wolego oka. "wole oko" w moim dachu to jak ucho w filiżance. Co prawda w projekcie mam gont bitumiczny, ale myślę o blachodachówce (min. odpada pełne deskowanie). Znajomy mnie podłamał w sobotę przy piwku, że z blachodachówki "wole oko" nie wyjdzie, a jak wyjdzie to ciulowo (powiedział bardziej dobitnie ) .. i wbił mi klina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 26.02.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Znajomy miał rację - wygląd wolego oka wykonany z blachodachówki jest niespecjalny. Widziałem gdzieś w Polsce taki dom, ładny, proporcjonalny i ta blacha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.02.2006 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Od wieków wole oczka były kryte strzechš. Jak Cię stać na wole oczko to Cię powinno stać na odpowiednie pokrycie dachu takim materiałem, który umożliwia poprawne i estetyczne wykonanie. Należy pamiętać, że wole oczko powinno być wydeskowane i po nabiciu kontrłat wyłożone papš termozgrzewalnš lub samoprzylepnš. Życzę rozsšdnych decyzji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2006 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 ...Znajomy mnie podłamał w sobotę przy piwku, że z blachodachówki "wole oko" nie wyjdzie, a jak wyjdzie to ciulowo (powiedział bardziej dobitnie ) .. i wbił mi klina. owszem - Twój znajomy miał sporo racji ... tzn. krycie wyjdzie - ale efekt moze byc rózny ... sa przypadki ze udaje sie to zrobic perfekcyjnie ale nie zawsze tak sie udaje ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topaw 27.02.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Wszystko mozna ale po co? Jesli masz solidna wiezbe to strzel sobie dachówke cementowa np Prodach (ok21 zł /m2) i wole oko bedziesz miał jak marzenie. A błysk blachy zostaw innym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian 28.02.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Ja również widziałem wole oko z blachodachówki - rzeczywiście niespecjalnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts