anettawiacek 10.06.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2005 Witam, potrzebuję informacji. Muszę podciągnąć wodę 250m od wodociągu do mojej działki. Wodociąg znajduje się na działce sąsiada i przez jego działkę muszę kopać 200m. Mam jego zgodę. Będzie mnie to w sumie z materiałem kosztowało ok. 3500zł. Mam dwa zasadnicze pytania: 1/ Czy te przyłącze będzie moją własnością, również na jego działce. Moje pytanie stąd, iż boję się, że sąsiad udostępni moje przyłacze innemu w przyszłości budującemu się obok. 2/ Czy zakład wodociągów i kanalizacji zwróci mi koszty przyłącza czy jest na to jakaś ustawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 15.06.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 przyłšcze będzie własnociš wodocišgówniktk ci nie zwróci za wykonanie tego przyłšcza możesz o tym zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.06.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2005 A nie lepiej wykopać studnię??? Gdybym miała w perspektywie taki koszt do poniesienia i jeszcze dobrą wodę (nie wiem jak jest u Was) znacznie taniej i bez komplikacji własnościowych, chyba bym kopała. Czy mozesz przyłączyć się też do kanalizacji? Chyba tylko wtedy bym rozważała robienie 250m przyłącza za własne pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts