Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam ruppa Sirius czerwień ceglastą angoba. Też zastanawialiśmy sie nad tą lub miedzianą, ale ceglasta jest wg mnie jakaś taka bardziej wesoła. Różnica pomiędzy nimi jest znaczna.Pozdro.
  • Odpowiedzi 380
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam ruppa Sirius czerwień ceglastą angoba. Też zastanawialiśmy sie nad tą lub miedzianą, ale ceglasta jest wg mnie jakaś taka bardziej wesoła. Różnica pomiędzy nimi jest znaczna.Pozdro.

Kiedy kupowałeś dachówkę i w jakiej cenie dostałeś podstawową?

A możesz podesłać jakieś fotki z Twoim dachem?

Kupowałem w marcu 2004. Jeszcze z 7 % Vatem :D .

Choć to nie ma pewnie sensu to podaje ówczesne ceny.

Sirius czerwień ceglana angobowana.

d.Sirius podstawowa 2,42 brutto

d.Sirius bok 16,27 brutto

gąsior satte z klamra l 11,18

trójnik 144,55

gąsior sattel muszla z deklem 31 zł brutto

tasma kalenicowa310 mm 17,85 mb

Jesli chodiz o fotki to oczywiście mam ich cała masę. ale w razie nie sprostania wrzucenia je na forum podaj mi maila to wyśle Ci jutro po południu(wczesniej sie nie da, bo muszę pogrzebać w archiwum.) Pozdrawiam..

Więc chyba pomyliłem siriusa miedzianego i ceglanego.

Wydawało mi się, że na jednym dachu widzę miedziany, ale już wiem, że widziałem ceglany :wink:

Dzięki

Ma ktoś jakieś zdjęcia dachów z tymi kolorami?

:D Ja mam Siriusa 13 miedziana, angoba. Daj numer Twojej skrzynki to przyśle ci foto :wink: domu, rzecz jasna

Ma ktoś jakieś zdjęcia dachów z tymi kolorami?

:D Ja mam Siriusa 13 miedziana, angoba. Daj numer Twojej skrzynki to przyśle ci foto :wink: domu, rzecz jasna

Ja poproszę. Maila podaję na priva. Z góry dziękuję.

Pzdr.

• 1 year później...

Witam,

Szukalem na forum ale niestety nie ma zdjec z dachwka RuppCeraika Rubin 13 w kolorze kasztanowym.

Jesli macie swoje dachy z ta dachowka zamiescie prosze ich zdjecia.

Pozdro

Witam, Czy ktoś z szanownych forumowiczów kładł ostatnio angobowaną karpiówkę Opal Rupp Ceramika? Na ile trwała jest angoba i czy pojawiają się odpryski? Kolor bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się nad jakością. Jak słyszałem jedyną karpiówką barwioną w masie ma Creaton. Czy warto dopłacać do Creatona?

Pozdrawiam

Kładłem obie. RuppCeramika praktycznie idealna z Creatonem bywa różnie. Pozdrawiam.
  • 2 weeks później...
Też mi się ta antracytowa angoba Ruppa podoba (o, nawt się rymuje :wink: ) ale tyle jest negatywnych wypowiedzi na forum o Ruppie, że sama już nie wiem... Niby nie o karpiówce, ale jednak - czy można ufać tej firmie? :-?
... tyle jest negatywnych wypowiedzi na forum o Ruppie, że sama już nie wiem... Niby nie o karpiówce, ale jednak - czy można ufać tej firmie? :-?

A tak konkretnie to ile? Firma ma ustabilizowaną pozycję na rynku. Przy tak dużej produkcji zawsze może się trafić jakaś partia wadliwa ale od tego jest gwarancja?! Ważne aby zakup był dokonany w renomowanej hurtowni pokryć dachowych lub przez dekarza. Pozdrawiam.