tompol 17.08.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 witamczy może mi ktoś pomóc bo nigdzie nie mogę znalezć gdzie jest produkowana ta dachówka ?czy ktos juz moze ją kupił i jak wyglądała jak dojechała na plac budowy(naczytalem sie na temat sirriusa tej samej firmy )???pozdr. tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 18.08.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Produkowana w Niemczech , gładka powierzchnia , fajna cena , trochę kiepsko pakowana - luźne , niefoliowane palety , ale ogólnie godna polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doremisol 27.09.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) . Edytowane 27 Września 2011 przez doremisol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 03.12.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Witam, Jestem na etapie wyboru dachówki.Z założenia ma być to dachówka płastaWybór zawęziłem do ceramicznych: creaton domino i turmalina (bodajże braas'a) Mam pytanie/problem: wiem że creatona można kłaść w ułożeniu bez przesunięcia (tj z fugą pionową , jedna pod drugą) takie ułożenie by mi pasowało. Jednak sam creaton ma dość ostrą przednią krawędź i wydaje mi się że na moim dachu widać by było same "schodki" Lepszą opcją byłby turmalin (okrągła przednia krawędź) - PYTANIE: czy da się ją układać bez przesunięcia? Proszę pilnie o komentarze (posiadających takie dachówki u siebie, lub dekarzy) - jestem na etapie wyboru, a jako że aura sprzyja może zrobię to na dniach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andreas49 03.12.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 WitamSpojrzałęm szybko na zdjecia tej dachowki w necie.Jesli Pan pisze o dachowce Turmalin Rupp Ceramika - plaska z zaokrąglona dolna krawędzią, to ja sie uklada bez przesuniecia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.12.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Mozna polozyc z przesunieceim i bez,co sie komu bardziej podoba.Jesli kladzie sie je z przesunieciem potrzebne sa dachowki polowkowe szczytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 04.12.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 dzięki za odpowiedzi, chyba niestety nie jest to tak dowolne (z przesunięciem lub bez) wynalazłem instrukcje rupp ceramiki http://www.monier.pl/fileadmin/bu-files/pl/do_pobrania/instrukcje/instrukcje_rupp_20110519.pdf i tam na str 31 jest napisane (zaleca się kłaść z przesunięciem)tylko dlaczego? co w nich jest takiego innego niż np w creatonie domino pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 04.12.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 witammam zapytanie do eksperta Ruppceramiki czy dachówkę turmalin można kłaść bez przesunięcia? tak zalecane jest w intrukcji http://www.monier.pl/fileadmin/bu-files/pl/do_pobrania/instrukcje/instrukcje_rupp_20110519.pdf osobiście chciałbym ją położyć bez przesunięcia - jaki potencjalnie problem może wyniknąć? pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 05.12.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Ponawiam prośbę do eksperta...Dachówkę wybieram na dniach... Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 06.12.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 no cóż na pytanie odpowiedziałem sobie sam...z przesunięciem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.12.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Stwierdzenie: "zaleca się" nie jest równoznaczne z kategorycznym obowiązkiem. To zalecenie jest sugerowane dla długich połaci a to z tej przyczyny, że w czasie intensywnego deszczu ilość spływającej wody jednym długim rowkiem wzrasta proporcjonalnie do długości i może nastąpić przelanie przez zamki. W kryciu przesuniętym ten problem nie występuje gdyż woda z każdego rowka rozpływa się po dachówce. Przy wykonaniu szczelnego krycia wstępnego problem praktycznie nie występuje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makoova 12.12.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 no cóż na pytanie odpowiedziałem sobie sam... z przesunięciem... Możesz kłać prosto lub z przesunięciem. Jak kładłem RUPP Turmalin antracyt na moim dachu z przesunięciem - podobało mi się bardziej. Zwróć tylko uwagę że przy kładzeniu z przesunięciem musisz przy zamawianiu dachówek krawędziowych zamówić 50% całych i 50% "połówek". BTW: Została mi cała nierozpakowana paleta dachówki podstawowej w kolorze angobowana antracyt oraz po 22 szt dachówek krawędziowych pełnych (prawa i lewa po 11 sztuk). Jeżeli jestes zainteresowany to odsprzedam w dobrej cenie. Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek543 12.12.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 dzięki makoova, z tego co rozumiem to miałeś krawędziowe w różnych rozmiarach i tym "robiłeś" przesunięcie (?)ja mam krawędziowe takie same, a przesunięcie jest z połowkowych połaciowych... masz jakieś okna połaciowe?interesowałoby mnie jak zostały obrobione - ludzie mają czasem cyrk z obrobieniem okien na płaskich dachówkach... pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zalewadam 30.01.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Dachówkę wymieniłem na mój koszt i prawdę mówiąc zdejmując starą dachówkę na zamkach była w tragicznym stanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomfil 05.02.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Witam. Uaktualniam wątek. Czy ktoś w ostatnim czasie miał ten problem z sirius 13 antracyt? Czy coś sie da wywalczyc? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek68 10.02.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Witam. Uaktualniam wątek. Czy ktoś w ostatnim czasie miał ten problem z sirius 13 antracyt? Czy coś sie da wywalczyc? pozdrawiam Witam. Podnoszę wpis. Czy coś sie poprawiło w wykonaniu Siriusa 13 antracyt i czy warto zakładać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomfil 11.02.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Czesc. Miałem dostawe w styczniu i niestety kazda dachówka ma punkt stykowy. Właśnie lezy mi na budowie rozpakowana i chce ją zwrócic lecz oczywiście nie jest to takie proste. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek68 11.02.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2012 Czesc. Miałem dostawe w styczniu i niestety kazda dachówka ma punkt stykowy. Właśnie lezy mi na budowie rozpakowana i chce ją zwrócic lecz oczywiście nie jest to takie proste. Pozdrawiam Witam. Jakie gąsiory kupowałeś, jaką folie stosujesz. Zwrot i co w zamian. Widzę że technologicznie nie rozwiązano problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomfil 15.02.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Nie wiem o co chodzi z tymi gasiorami, to są różne? membrana delta dorken vitaxx. Zwrot i jeszcze nie wiem co w zamian, w kazdym razie skład powinien informowac że z tą dachówką tak jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazi 24.02.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 (edytowane) Mam sirius antracyt i ten sam problem, kropki na dachu, rowniez bylam rozczarowana, ze barwienie w masie to kolor brazowy. Na dachu wyglada dobrze, ale niedoskonalosci sa widoczne. Edytowane 15 Kwietnia 2012 przez grazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts