Pazurek 22.10.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Gdyby tak ten producent do partii dachówek dodawał gratis farbkę i instrukcję to byłoby to takie ludzkie podejscie do klienta, no nie? Nie twierdzę, że mi to nie przeszkadza. Po prostu nie chce mi się wojować z reklamacją, wolę szybko pokryć dach. Żeby wszystko było OK, dachówka powinna być barwiona w masie w kolorze docelowym. Ubytki i odpryski zawsze będą - ze względu na to, że to jest ceramika i każda dachówna trochę waży. Na palecie w trakcie transportu wszystko pracuje, tak więc zawsze będzie coś nie tak. Może producent powinien wsadzać każdą dachóweczkę w kopertę bąbelkową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 22.10.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 akurat w przypadku Ruppa to problem tkwi w technologii produkcjidachówki wypalane są "na stojąco" - plusem tego jest to, że bardziej trzymają wymiar (są mniej krzywe niż np. taki Roben) - minusem jest to, że w miejscu podparcia (uchwytu?) nie są pokryte angobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.10.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 ...Dachówka jest barwiona w masie, owszem, ale w kolorze brazowym. Antracytem jest pomalowana z góry. Gdybym chciał mieć dach brązowy, nie byłoby problemu. Przy antracycie też nie ma problemu gdyż patrząc z dołu nie odróżnisz koloru i nie pisz, że wcześniej o tym fakcie nie wiedziałeś gdyż to można stwierdzić w każdej hurtowni. A gdy Ci to tak przeszkadza to można było kupić dachówkę innego producenta a nie wymyślać teraz problemu, którego nie ma. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 23.10.2009 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 bardzo sobie cenię Pana wpisy na tym forum, ale tym razem to moim zdaniem nie popisał się Pan - z całym szacunkiem, nie jest Pan w stanie decydować o tym, czy kupujący ma z tym problem, czy też nie, bo jest to problem natury estetycznej (a takie funkcje dachówka też, a może przede wszystkim spełniać powinna)być może gdy kupi Pan np. czajnik elektryczny i po rozpakowaniu w domu stwierdzi Pan, że widać miejsca, w których tak zwany plastik był odcinany od formy, to wzruszy Pan ramionami i stwierdzi, że wodę i tak zagrzeje, ale są ludzie, dla których estetyka jest równie ważna jak nie ważniejsza (zwłaszcza gdy chodzi o dom na całe życie)i proszę tutaj nie wypisywać, że kupujący wiedział, bo żaden sprzedawca o tym nie mówi, a na wystawkach są z reguły dachówki z mniejszymi przetarciami lub bezponadto - jeżeli w super markecie widzi Pan drzwi na wystawie, które są lekko obite, bo są tam już rok to chyba nie spodziewa się Pan, że przyjadą po zakupie do Pana takie same i będą Panu mówić - przecież Pan widział wzór w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pazurek 23.10.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Przy antracycie też nie ma problemu gdyż patrząc z dołu nie odróżnisz koloru i nie pisz, że wcześniej o tym fakcie nie wiedziałeś gdyż to można stwierdzić w każdej hurtowni. A gdy Ci to tak przeszkadza to można było kupić dachówkę innego producenta a nie wymyślać teraz problemu, którego nie ma. Pozdrawiam. Jakie wymyślanie problemu ? Problem polega na tym, że dachówka ma odpryski, a tu chyba coś nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diosss 23.10.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Przy antracycie też nie ma problemu gdyż patrząc z dołu nie odróżnisz koloru i nie pisz, że wcześniej o tym fakcie nie wiedziałeś gdyż to można stwierdzić w każdej hurtowni. A gdy Ci to tak przeszkadza to można było kupić dachówkę innego producenta a nie wymyślać teraz problemu, którego nie ma. Pozdrawiam. Przede wszystkim chciałbym podkreślić, że darzę Pana Andrzeja zasłużonym szacunkiem. Zdecydowanie i kategorycznie nie zgodzę się takim stanowiskiem. Na wystawie sklepowej, w moim przypadku, były dachówki bez wady (zarysowania). Sprzedawca, producent (pomimo wcześniejszych rozmów jaki produkt mam wybrać <>) nie wspomniał na temat tej wady wizualnej produktu. Dachówkę wcześniej oglądałem również na dachu u koleżanki i proszę mi uwierzyć nie zauważyłem żadnej rysy. Tak, zgadzam się że rysy są mniej widoczne z ,,gruntu''. Jednakże wyglądając przez okno dachowe nie da się ukryć ponad 1000 rys, które widzę na południowej połaci. Jeśli miałbym kolejną szansę na wybór produktu na pokrycie dachu z całą pewnością nie byłby to produkt Ruppceramiki. Nie dorośliśmy do szanowania klienta w dobie młodego kapitalizmu. W cywilizowanych gospodarkach nawet przy zakupie gorące napoju na wieczku jest ostrzeżenie informacyjne:.,,uwaga w środku znajduje się gorący napój''. Jeśli Panie Andrzeju ta informacja jest dla Pana tak oczywista, to proszę swoim autorytetem wpłynąć na zmianę katalogu firmy Ruppceramika i dodanie informacji: ,,Na naszych produktach możliwe jest zarysowanie wynikające z technologii produkcji, poniżej przykładowe zdjęcie''. Z wyrazami szacunku, diosss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 23.10.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 to jak jest z tym barwieniem w masie. mnie sprzedawca potwierdza że rupp sirius antracyt jest barwiony w masie. no a wy piszecie że nie. to jest czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pazurek 23.10.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jest barwiony w masie, ale brązowej. Antracytem pomalowany jest tylko spód dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
widmoboy 23.10.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Też jestem szczęśliwym w nieszczęsciu posiadaczem uszkodzonej moim zadaniem dachówki. Oczywiście reklamowałem towar ale jak sie domyślacie bez efektu. Kolejne pisma nie dały rezultatu i sobie odpuściłem.Tak własnie traktują nas produceńci, nie wspominając o dystrybutorach tej dachówki. Oby sprzedać a potem nich sie martwi kupujący. Ciekaw jestem czy w podobny sposób traktuje się inwestora w Niemczech. Pokazać mu co innego a co innego dostarczyć. Jestem przekonany ,że podobna sytuacja nie miała by miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.10.2009 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Jest barwiony w masie, ale brązowej. Antracytem pomalowany jest tylko spód dachówki. Tak dla formalności nie spód a wierzch. A wracając do meritum to Twoje słowa: "gdym chciał mieć dach brązowy to nie byłoby problemu". Twoja wypowiedź, do której się odniosłem nie dotyczyła odprysków tylko barwienia w masie nie na czarno tylko na ciemny brąz. Podtrzymuję więc swoją opinię, że jest to szukanie problemu, którego niema gdyż nawet przy niskim dachu cięcia dachówek w koszu przy oknach czy przy kominach nie są widoczne! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.10.2009 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 ...Jeśli Panie Andrzeju ta informacja jest dla Pana tak oczywista, to proszę swoim autorytetem wpłynąć na zmianę katalogu firmy Ruppceramika i dodanie informacji: ,,Na naszych produktach możliwe jest zarysowanie wynikające z technologii produkcji, poniżej przykładowe zdjęcie''... Oczywiście, że jest oczywista! Jak już kiedyś wspomniałem nie byłoby żadnego problemu gdyby na wystawkach w hurtowniach były prezentowane normalne dachówki a nie wypieszczone! Podobnie na targach gdzie w świetle reflektorów przyciągają uwagę zwiedzających piękne dachówki po liftingu. Z mojego doświadczenia wynika, że nie ma firmy, która by miała idealne dachówki pod każdym względem. Pamiętajmy, że to tylko wypalona glina choć uszlachetniona ale tylko glina. Pozdrawiam. P.S. Bardzo dziękuję za uznanie i miłe słowa kierowane pod moim adresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 05.11.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 dziś już rozpakowują palety z syriuszem w antracycie , oglądam i oglądam, wygrzebyję paczki ze środka palet , ale na szczęście czyściutko, bez rys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 05.11.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Oczywiście, że jest oczywista! Jak już kiedyś wspomniałem nie byłoby żadnego problemu gdyby na wystawkach w hurtowniach były prezentowane normalne dachówki a nie wypieszczone! a ja uważam, że to zbyt mało! czy oglądając w salonie samochód i widząc ryskę na drzwiach ktoś podejrzewa, że nowy, kupiony tam samochód w tym modelu też będzie miał rysy na drzwiach? nie każdy handluje dachami i widzi codziennie miliardy dachówek - dla ludzi, którzy kupują jeden czy dwa dachy w swoim życiu sprawa wygląda inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.11.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Jakoś nagminnie staramy się porównywać pokrycia dachowe do marek samochodów czy w ogóle do samochodów. Jest to demagogiczne nadużycie! Rysa na powłoce lakierniczej samochodu to nie wielka wada, natomiast rysa na powłoce dachówki to żadna wada! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 07.11.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Jakoś nagminnie staramy się porównywać pokrycia dachowe do marek samochodów czy w ogóle do samochodów. Jest to demagogiczne nadużycie! Rysa na powłoce lakierniczej samochodu to nie wielka wada, natomiast rysa na powłoce dachówki to żadna wada! Pozdrawiam. zależy jaki kto ma dach , jak ktoś ma tylko nakrycie domu, którego nigdy nie obejrzy z odległości bliższej niż 5m, to faktycznie coś takiego jest bez znaczenia, ja mam 4 duże lukarny + 2 daszki - wyglądając przez okno widzę mnóstwo dachówek na odległość wyciągnięcia ręki, uważam po prostu, że takie podejście firmy to przemilczenie klientowi ważnej informacji, a to z kolei wprowadzanie go w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.11.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 No to masz problem gdyż będzie Ci niezmiernie trudno znaleźć idealne pokrycie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 08.11.2009 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 No to masz problem gdyż będzie Ci niezmiernie trudno znaleźć idealne pokrycie . Pozdrawiam. Syrius ceglany jest dla mnie jak idealny Mam lukarny i okna połaciowe. Swoją drogą też bym się zirytował jak bym miał dach porysowany. Pan nie zwraca uwagi zapewne na to bo i większe buble się zdarzają w 3 razy droższych produktach dachowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 09.11.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 pamiętajmy tylko o jednym - żądamy nieskazitelnych dachówek domniemując, że cena pozostanie taka samaW przypadku Ruppa wymagałoby to zapewne zmiany technologii produkcji i co za tym idzie zapewne i kosztu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 09.11.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 ja niczego nie żądam , mi chodzi tylko o to, że nikt o tym słowem nie pisnął, a odwiedziłem po wycenę na pewno więcej niż tuzin składów z dachami, problem z siriusem antracytowym jest taki, że jest barwiona w masie na brązowo, więc rysa rysą, ale jest ona brązowa! po prostu gdybym wiedział, że każda jedna dachówka będzie miała brązową dziurę, to kupił bym ceglasty dach - raz że kilka tysiów zostało by mi w kieszeni, a dwa że uszkodzenia by mnie tak nie bolały, bo kolor masy i pokrycia był by taki sam! tylko o to mi chodzi, nie spodziewam się, że każda dachówka przyjedzie do mnie taksówką w styropianie, a dekarze w białych rękawiczkach układać ją będą na dachu przy akompaniamencie orkiestry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.11.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 No nie pisz, że widzisz brązową rysę!!! Wmawiasz sobie problem, którego nie ma! No ale to Twój problem. Ciekaw jestem co będzie z płytkami w Twojej łazience? Życzę więcej życiowego podejścia do życia . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts