mar1982kaz 18.03.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Panie tom33gdynia, producent dachówki jest w tym momencie na prawie, to sprzedawca (pośrednik) oszukał pana pokazując zupełnie inny material niż ten który produkuje firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia73 06.04.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) robimy zakłady, kiedy i ten wątek zniknie z forum? Rupp to pewnie też reklamodawca Muratora, a o takich źle pisać не надo... Brak slow. Ale to prawda. Czekamy.... Nie Rupp, nie Roben, nie Creaton...To co? Tom33Gdynia: Mam podobny stosunek do zalatwiania spraw i zycia w ogole. Zycze powodzenia w (niestety) walce. Czekam na update. Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez Sylwia73 dopisanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elmeros 06.04.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Brak slow. Ale to prawda. Czekamy.... Nie Rupp, nie Roben, nie Creaton...To co? Tom33Gdynia: Mam podobny stosunek do zalatwiania spraw i zycia w ogole. Zycze powodzenia w (niestety) walce. Czekam na update. Ja tam nie wiem, ale postanowiłem kupic niby tańszego i ciutke gorszego Robena ale na mojej dachówce nie ma ani jednej ryski.Czyli da się wyprodukowac dobrze, myśle ze nasze normy są zbyt pobłażliwe i tu szukałbym meritum sprawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xavier 06.04.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Przed położeniem dachu 290m2, długo szukałem odpowiedniej dachówki.. I wybór padł na Ruppa -> Sirius 13 -> kolor brązowy. Każdy rząd dachówki był osobno przełożony grubym kartonem i nie zauważyłem żadnych rys. Możliwe że problem dotyczy jedynie antracytu. Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tej dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2r3 26.07.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam Serdecznie Trochu odświeżę temat, bo osobiście jestem zainteresowany sposobem rozwiązania sprawy z reklamacjami na porysowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 31.08.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Jestem na etapie wybierania dachówki i mam oczywiście wielki, związany z nią, dylemat. Jak dotąd chcieliśmy Creatona i wybór padł na czarny mat, ale po obejrzeniu jej na dachu stwierdziliśmy, ze w ogóle sie nie prezentuje. Do tego opinie na temat Creatona są dość niepokojące - długi czas realizacji, częste problemy z jednolitym kolorem dachówki.Druga dachówka, o której myśleliśmy, to RuppCeramika Sirius 13 kolor antracytowy. Bardzo podoba nam się jak wygląda na dachu - po prostu zdobi dom. Do tego jej dużym plusem jest to, ze jest barwiona w masie.Boje się jednak czy nie będzie problemu z tą firmą - opinii jest mało, a przy takiej kwocie, jaką wydaję się na dach, warto dobrze przemyśleć swój zakup. Jeśli mieliście moze doświdczenie z tą firmą to napiszcie proszę swoje uwagi Poniżej zdjęcia dachówki w realu... http://images38.fotosik.pl/330/f6ceb40b8fdfb493med.jpg http://images40.fotosik.pl/330/2373fc4a3a65a039med.jpg http://images43.fotosik.pl/334/75758ada95786311med.jpg Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 31.08.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 ja polecam ruupa ,barwiona w masie, prosta,jednolity kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.09.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dzięki, chociaż ktos się odezwał Czy mogę prosić o jeszcze jakieś opinie? Ktos miał doczynienia z tą dachówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 03.09.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Widzę, że RuppCeramika jest bez wad - jak dotąd żadnych opinii. Fajnie wiedziec, że choć jedna marka jest doskonała:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik2005 03.09.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Witam,Ja będę miał Ruppa Sirius miedziana angoba. Mój dekarz mocną chwalił tę dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.09.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Podoba Ci się dachówka to cóż więcej chcieć?! Firma z tradycjami od lat na polskim rynku. Dobry wybór. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yar 03.09.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Widzę, że RuppCeramika jest bez wad - jak dotąd żadnych opinii. Fajnie wiedziec, że choć jedna marka jest doskonała:D Niedawno przeglądałem oferty różnych dachówek, rozmawiałem z różnymi osobami i generalnie mam jeden wielki mętlik w głowie. Facet na składzie pokazywał dachówki sirius (nie pamiętam jak się nazywał kolor, ale był taki ceglasty), które stały u niego na wystawie na powietrzu i były na nich widoczne liczne czarne przebarwienia. Z bliska wyglądało to fatalnie. Natomiast mój przyszły sąsiad ma takie właśnie dachówki od 5 lat na dachu i sobie chwali (może dlatego, że nikt nie lubi przyznawać się do porażki, a może po prostu nie są takie złe...). Ja, póki co, waham się w kierunku Meyer Holsena, albo Imerysa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawsie 06.09.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja natomiast mam Rupp Sirius brązowy.Generalnie dachówka ok, ale jest jedna rzecz denerwująca. Każda ma zdarty punkt wielkości ok 0,5 cm2 - dokładnie w tym samym miejscu. Wygląda na otarcia w transporcie (nieprawidłowe, błędne pakowanie dachówek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 06.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 mam taka dachówke .. RuppCeramika Sirius 13 kolor antracytowy i taki sam problem jak w/w "slawsie", niestety była to juz druga dachówka u mnie na budowie i nie było czasu na jej wymiane. pocieszajace jest to że z ziemi tj. ok 4 m w zasadzie tego nie widac ( a przynajmniej ktos kto o tym nie wie) NA PEWNO NIE WYOBRAŻAM SOBIE ZAPŁATY Z GÓRY ZA TOWAR I NIE PRZEGLADNIECIA MIN. KILKU PALET Z DACHÓWKA ( wystarczy kilka z brzgu każdej palety) I nie wierzcie sprzedawcy w zapewnienia że jak by co można reklamować - bo wiekszość firm uznaje takie wady za dopuszczalne. Ja pierwszą dachówke (koramic L-15 ) oddałem tylko dlatego ze za nia nie zapłaciłem , a tak to by było po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 06.09.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ja pierwszą dachówke (koramic L-15 ) oddałem tylko dlatego ze za nia nie zapłaciłem , a tak to by było po ptokach Świerzak, a czemu oddales L15, pytam bo rozwazam jej zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 07.09.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 L -15 miała źle "odlane" zamki - nie wiem jak to fachowo nazwać ale ogladając dachówkę (powierzchnia którą widac po ułożeniu była ok.) zauważyłem że na podwójnych zamkach jest wyraźna rysa w masie , jak by powiedzmy podczas produkcji masa nie została dobrze zespojona. ciezko to wytłumaczyć słownie wiec opisze to tak: - jak byś sie bawił plastwliną i próbował złączyć ze sobą dwie części to gdy sie dokładnie tego nie ugniecie jest widoczne miejsce łaczenia .. Najlepsze jest to że był rzeczoznawca i uznał że to wada dopuszczalna - jak pisałem gdyby była dachówka zapłacona to juz bym jej nie zwrócił - a tak tylko sprzedawca w jednym ze sklepów sie na mnie smiertelnie obraził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 07.09.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 oczywiście wyżej chodziło mi o "plasteline" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liakon 07.09.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Świerzak, rozumiem o co chodzi. Zwroce na to uwage przy ewentualnym odbiorze. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 08.09.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Jeśli chodzi o te mini odpryski średnicy ok 5mm to Siriusu występowały zawsze i będa występować.Jest to wina lini produkcyjnej , doświadczony handlowiec powinien każdemu potencjalnemu nabywcy o tym wspomnieć przed sprzedażą i wtedy nie było by problemu...Ogólnie Sirius to udana dachówka , polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 12.09.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 .. chyba kolega troche pofantazjował.. z tą linią produkcujną .. znaczy co że taka obita dachówka schodzi z lini ? tatalna bzdura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts