-maro- 11.09.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Przyłączam się do pytania i przy okazji może ktoś wie jaka jest cena?Oraz może ktoś wie jakie są terminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efenzi 26.11.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Sprawa wygląda następująco. W 2000 roku zdecydowałem się na zakup dachówki Sirius z Rupp Ceramiki. We wszystkich ogólnodostępnych materiałach z tego okresu (m.in. w Muratorze) producent zapewniał, iż dachówki objęte są 10-letnią gwarancją. W tym roku z większości dachówek zaczęła schodzić całymi połaciami angoba. Sprowadzony ekspert jednoznacznie stwierdził, iż pokrycie dachu kwalifikuje się do wymiany. Zwróciłem się zatem do producenta z reklamacją przedstawiając mu otrzymaną od sprzedawcy kartę gwarancyjną. Firma reklamacji jednak nie uznała twierdząc, iż karta gwarancyjna (w ktorej nagłówku widnieje Rupp Keramik) dotyczy innego produktu, a oni udzielają gwarancji tylko 5-letniej. Sprawy oczywiście nie zamierzam tak zostawić, a niniejszy post niech będzie przetrogą dla potencjalnych klientów tej firmy. Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia z Rupp Ceramiką (a nie wierzę, bym tylko ja miał "szczęście" zetknąć się z bublami z tej firmy), będę wdzięczny za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 26.11.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Poczytaj sobie tu : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=10014&highlight= Jeśli potrzebujesz więcej informacji to pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 26.11.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 czyli co ? pisane przez K to inny produkt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efenzi 26.11.2006 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 JANK: Próbowałem zagadnąć Cię na privie, ale wygląda na to, że mam zablokowane wysyłanie prywatnych wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 27.11.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Nie, nie masz zablokowanego wysyłania wiadomości - sprawdź swoją skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 06.02.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Czy ktoś posiada zdjęcia dachówki RuppCeramiki Sirius13- brąz barwiony w masie? Proszę o wklejenie, jeżeli macie taką dachóweczkę Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 06.02.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 zajrzyj do mojej galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 07.02.2007 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 I tu http://www.psciesinski.photosite.com Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 07.02.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Na zdjęciach prezentowanych w Twoim albumie, raczej to nie jest Sirius brązowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 07.02.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 ups mam miedzianego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 07.02.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Też piękna dachówka. Taką mam przygotowaną, na dachu zanjdzie się wiosną. Ciekawa jestem ile kosztowała dachówka podstawowa i komplet na dach (bez więźby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 07.02.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Jak mi podasz maila, to spróbuję coś znaleźć Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 08.02.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Tak mało osób ma ten kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 08.02.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam Ja rowniez zamierzam kupic ta dachowke (braz) ale z tego co powiedzieli mi w hurtowni Sirius 13 to nowosc wiec pewnie ciezko bedzie znalezc taki dach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 08.02.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 zajrzyj do mojej galerii Kirkris - czy Wasza dachowka to sirius ciemny braz czy syrius 13 braz ?? Pytam sie poniwaz siriusa juz nie produkuja i nigdzie nie mozna go kupic (a szkoda) teraz zastapili ta dachowke i kolorystycznie sie roznia (brazy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 08.02.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Kirkris - czy Wasza dachowka to sirius ciemny braz czy syrius 13 braz ?? o ile pamiętam to ciemny brąz Pytam sie poniwaz siriusa juz nie produkuja i nigdzie nie mozna go kupic (a szkoda) teraz zastapili ta dachowke i kolorystycznie sie roznia (brazy) OOo, nie wiedziałem, to słabo bo jak coś się popsuje to będzie kłopot Mam jeszcze dosłownie kilka dachówek więc schowam je jak skarb problem z tym że chciałem ich uzyć do daszku nad śmietnikiem a tu gucio Czy nowe dachówki są podobne do starych? Jaki mają kolor? K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 08.02.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Od kwietnia 2006 jest już w sprzedaży, więc powinno już być troszkę nowych domków z tym dachem. U nas są, jutro jadę zobaczyć na żywo ten kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 08.02.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Od kwietnia 2006 jest już w sprzedaży, więc powinno już być troszkę nowych domków z tym dachem. U nas są, jutro jadę zobaczyć na żywo ten kolorek sylwia - a mozesz zdradzic gdzie sa takie dachy ? Ja rowniez jestem z doloslaskiego Kirkris - z tego co powiedzial mi sprzedawca jest roznica w kolorze poniewaz sirius 13 jest barwiony w masie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 08.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 sylwia - jesli mozesz to zrob chociaz zdjecia dachu i wklej na forum My na podjecie decyzji mamy 2 tyg. Chcielibysmy kupic dachowke jeszcze w lutym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts