Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA RUPP CERAMIKA - wątek zbiorczy: opinie, uwagi, modele, zdjęcia, dyskusja

Gregwlkp

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 380
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprawa wygląda następująco. W 2000 roku zdecydowałem się na zakup dachówki Sirius z Rupp Ceramiki. We wszystkich ogólnodostępnych materiałach z tego okresu (m.in. w Muratorze) producent zapewniał, iż dachówki objęte są 10-letnią gwarancją. W tym roku z większości dachówek zaczęła schodzić całymi połaciami angoba. Sprowadzony ekspert jednoznacznie stwierdził, iż pokrycie dachu kwalifikuje się do wymiany.

Zwróciłem się zatem do producenta z reklamacją przedstawiając mu otrzymaną od sprzedawcy kartę gwarancyjną. Firma reklamacji jednak nie uznała twierdząc, iż karta gwarancyjna (w ktorej nagłówku widnieje Rupp Keramik) dotyczy innego produktu, a oni udzielają gwarancji tylko 5-letniej. Sprawy oczywiście nie zamierzam tak zostawić, a niniejszy post niech będzie przetrogą dla potencjalnych klientów tej firmy.

Jeżeli ktoś miał podobne doświadczenia z Rupp Ceramiką (a nie wierzę, bym tylko ja miał "szczęście" zetknąć się z bublami z tej firmy), będę wdzięczny za wszelkie informacje.

• 2 months później...

Kirkris - czy Wasza dachowka to sirius ciemny braz czy syrius 13 braz ?? :roll:

o ile pamiętam to ciemny brąz :)

Pytam sie poniwaz siriusa juz nie produkuja i nigdzie nie mozna go kupic (a szkoda) teraz zastapili ta dachowke i kolorystycznie sie roznia (brazy)

OOo, nie wiedziałem, to słabo bo jak coś się popsuje to będzie kłopot :(

Mam jeszcze dosłownie kilka dachówek więc schowam je jak skarb :)

problem z tym że chciałem ich uzyć do daszku nad śmietnikiem a tu gucio

Czy nowe dachówki są podobne do starych?

Jaki mają kolor?

K

Od kwietnia 2006 jest już w sprzedaży, więc powinno już być troszkę nowych domków z tym dachem. U nas są, jutro jadę zobaczyć na żywo ten kolorek :)

sylwia - a mozesz zdradzic gdzie sa takie dachy ? :D Ja rowniez jestem z doloslaskiego :D

Kirkris - z tego co powiedzial mi sprzedawca jest roznica w kolorze poniewaz sirius 13 jest barwiony w masie :roll: