Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA RUPP CERAMIKA - wątek zbiorczy: opinie, uwagi, modele, zdjęcia, dyskusja

Gregwlkp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 380
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tak dokładnie ten sam: Sirius brąz

wg wyceny z 9 lutego ceny dostaliśmy takie:

dachówka - 2,83

boczna - 24,42

wentylacyjna - 19,48

gąsior - 16,08

przy naszym dachu różnica wychodzi mi 800 PLN taniej(w stosunku do Twoich cen)

to szkoda że już zapłaciłeś :( ,

ale ciężko teraz ostatnio przewidzieć ruchy cen , nie wiadomo kupować szybko bo wszyscy straszą podwyżkami czy czekać na promocje (może będą a może nie...)

aha, pisałeś że oglądałeś gdzieś w Krakowie brązowego Siriusa na żywo, możesz dać namiar?

dzięki

m.

No cóż. Moze w Melle mieli jeszcze jakies zapasy lub zamowili wczesniej po cenie sprzed podwyżki i mogli zaproponować lepsze warunki dla Ciebie.

Mam nadzieję że upust 25% od cennika Fakro na okna dachowe chociaz troche zrekompensuje mi cene tego Siriusa.

Dach rzeczywiście widziałem ale nie w Krakowie. Jak szukałem działki w wakacje 2006 i jeździłem po okolicach Krakowa to w Bolechowicach albo Karniowicach był taki nowy dom z Rupp Sirius Brąz. Ale nie wiem czy bym tam drugi raz trafił :D

• 3 months później...
Do Przysuchy masz tak niedaleko :wink:

Dla niewtajemniczonych- Przysucha to miejsce gdzie jest fabryka Ruppa, jesli bedzie mozliwe zeby dostac tam gasiory to pojade na pewno ale problem ponoc jest w tym ze chyba jak na razie maja przerwe w produkcji. Wkurzylem sie dzis strasznie. Czekam juz okolo3 miesiecy a tu nakoniec takie kwiatki.

Ostatnio widziana była w jakimś składzie w gorzowie wlkp. Zrezygnowałem, bo znalazłem E32 koramica. Jak ktoś bardzo chce to mogę spróbować znaleźć namiar.

A ja q..... przez 2 miesiące szukałem.

Nie mogłeś dać znać wcześniej :wink:

A tak zamówiełem Creatona i mam 10.000zl w plecy.

Dzis ze strony ruppa zniknal cennik odsyla do pustej strony. Rano jeszcze byl czyli pewnie niedlugo pojawi sie nowy z wyzszymi cenami.

Przestroga dla wszystkich podpisujacych umowe na dachowki Ruppceramiki- Pkt 3.2 Ogólnych warunków dostawy-

"Przy wystawianiu faktury obowiazuja zawsze ceny z dnia przystapienia do realizacji dostawy lub odbioru. Jesli ceny sa wyższe niż te wynikajace z umów lub porozumien, Odbiorca ma prawo w ciagu 14 dni od poinformowania o podwyżce cen do odstapienia od realizacji dostawy lub odbioru w zakresie nie odebranego jeszcze towaru."

Wniosek jet jeden- nie wiemy ile zaplacimy za towar bo cennik moze sie zmienic.