Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACHÓWKA RUPP CERAMIKA - wątek zbiorczy: opinie, uwagi, modele, zdjęcia, dyskusja

Gregwlkp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 380
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kupowałem w marcu 2004. Jeszcze z 7 % Vatem :D .

Choć to nie ma pewnie sensu to podaje ówczesne ceny.

Sirius czerwień ceglana angobowana.

d.Sirius podstawowa 2,42 brutto

d.Sirius bok 16,27 brutto

gąsior satte z klamra l 11,18

trójnik 144,55

gąsior sattel muszla z deklem 31 zł brutto

tasma kalenicowa310 mm 17,85 mb

Jesli chodiz o fotki to oczywiście mam ich cała masę. ale w razie nie sprostania wrzucenia je na forum podaj mi maila to wyśle Ci jutro po południu(wczesniej sie nie da, bo muszę pogrzebać w archiwum.) Pozdrawiam..

• 1 year później...

Witam, Czy ktoś z szanownych forumowiczów kładł ostatnio angobowaną karpiówkę Opal Rupp Ceramika? Na ile trwała jest angoba i czy pojawiają się odpryski? Kolor bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się nad jakością. Jak słyszałem jedyną karpiówką barwioną w masie ma Creaton. Czy warto dopłacać do Creatona?

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
... tyle jest negatywnych wypowiedzi na forum o Ruppie, że sama już nie wiem... Niby nie o karpiówce, ale jednak - czy można ufać tej firmie? :-?

A tak konkretnie to ile? Firma ma ustabilizowaną pozycję na rynku. Przy tak dużej produkcji zawsze może się trafić jakaś partia wadliwa ale od tego jest gwarancja?! Ważne aby zakup był dokonany w renomowanej hurtowni pokryć dachowych lub przez dekarza. Pozdrawiam.