rober 03.11.2002 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Zdecydoałem że Porotherm po wyważeniu kosztów i jakości , ale zastanawiam się w jednej czy dwóch warstwach . Mam obawy co do trwałosci ocieplenia styropianowego i cienkowarstwowego tynku - styropian w sposób naturalny ulega wietrzeniu i kruszy sie - co będzie za kilka lat? , nie mam też przekonanaia co do trwałości tynku zewn. gdy jest tynkiem jednowarstwowycxh - jest cienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odważny Kielce 03.11.2002 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Witam .Ja proponuje Ci po rozważeniu wielu za i przeciw jednowarstwowaa ścinę PTH 44 na pióro i wpust. Konsultowałem sprawe ścian z wieloma osobami i wszyscy odracdzaja styropian. Z 44 budowa idzie szybko, sprawnie i tanio. Dwuwarstwowa na te wadę ze ściany nierówno(podobno) siadają i moze pękać. Ja zreszta postawiełm dom z PTH 44, i tylko go otynkuję i wchodze w maju (jak wszystko pójdzie dobrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts