Slimak24 24.08.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Widzę postępy w reklamie. Firma się uczy (celowo nie wymieniam ich nazwy). Co Cię tak cieszy w tych drzwiach Ślimaku ? Jakiej znowu reklamy!!! Sprzedawcy dobrze doradzili - drzwi faktycznie są lekkie, ciepłe i co najważniejsze się nie rozsychają i nie zchodzi z nich okleina jak w moich poprzedniach drzwiach z OBI ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.08.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 No to może i ja się pochwalę.... są to drzwi PCV w okleinie złoty dąb, szyby w szprosach przyciemniane. http://www.powolny.pl/justin/IMG_14.JPG Fajne, wejście jak do zakrystii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.08.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Charlie, znów przeginasz. Klient ma prawo wybrać taki wzór jaki jemu się podoba - i chyba dawno nie byłeś w zakrystii - dopiero byś zobaczył drzwi A może znów przeszkadza ci że PVC bardziej przypomina drewno i odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.08.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 a może to jakiś ministrant? (zartuje)wypełnienie hmmm no jak powiedział jareco kazdy moze wybrac jakie chce,tylko jak zapalisz swiatło w srodku to wszystko bedzie widać!a ja czasami lubie sobie pochodzić w gumofilcach nago po domu! i co teraz aby isc je załozyc przy takich drzwiach musiałbym sie ubierac:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 25.08.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witku, nic co ludzkie nie jest nam obce . No, chyba,że jesteś bardzo wstydliwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot82 25.08.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam. Słyszał ktoś o firmie DOMILAS z Tomaszowa Maz.? Produkują drzwi drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 25.08.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witku, nic co ludzkie nie jest nam obce . No, chyba,że jesteś bardzo wstydliwy . haha no racja pozatym ja dobrze wygladam w tych gumowcach;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzowianka 28.08.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 witam i pomoc proszę otwór pod drzwi wejściowe mam jakieś 124 cm (z możliwością poszerzenia go o dosłownie 2-3 cm z obu stron). Chciałam mieć drzwi z naświetlem bocznym. Jeden producent drzwi drewnianych stwierdził, że na drzwi szerokości 120cm (90 skrzydło i 30 doświetle) potrzebuje ok 140 cm otworu. Jak to możlwie? Czy nie da się z tym nic zrobić? podpowiedzcie co z takim "otworem" można wykombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 29.08.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A ja chciałam odradzić firmę Stolpaw. Nie mam ich zamontowanych bo są w ciągłej reklamacji:( Przychodzą uszkodzone, niedokładnie wykończone, z popękanym lakierem i pękającym silikonem. A może ktoś mi podpowie bo się na tym słabo znam - jak pęka silikon (widoczne dziury) przy naświetlu i pęka lakier to co to może oznaczać? Bo ja myślałam, że to znaczy, że drewno było niezbyt dobrze wysuszone i teraz pracuje, ale w sklepie mi nie chcą tej teorii potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.08.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 witam i pomoc proszę otwór pod drzwi wejściowe mam jakieś 124 cm (z możliwością poszerzenia go o dosłownie 2-3 cm z obu stron). Chciałam mieć drzwi z naświetlem bocznym. Jeden producent drzwi drewnianych stwierdził, że na drzwi szerokości 120cm (90 skrzydło i 30 doświetle) potrzebuje ok 140 cm otworu. Jak to możlwie? Czy nie da się z tym nic zrobić? podpowiedzcie co z takim "otworem" można wykombinować? 90+30 może i daje 120... ale tak umownie mówi się o światle przejścia. Na drzwi składa się jeszcze oscieżnica która zwykle zajmuje ok 5-6cm na stronę.. Ta niemożliwość wynika też z "typowości" rozwiązań. Część masowych firm robi drzwi i naświetla w określonych wymiarach i nie chce im się /nie opłaca/ robić rzeczy nietypowych. Nie powinnaś mieć z tym problemów u innych Producentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba- 03.09.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Polecam http://www.pozbud.pl ,poczytajcie ,oglądajcie i mi opowiedzcie ,takie będę dawał -drewniane oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorba- 03.09.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2011 drewniane a na zewnątrz oprawa aluminiowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauliszka 14.09.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 czy ktoś ma drzwi z firmy Stalmet i mógłby się podzielić opinia na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 16.09.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Staram się wybrać jakieś drzwi prowadzące z kotłowni do garażu nieogrzewanego. Zależy mi na tym aby były w miarę możliwości "ciepłe". Skłaniam się ku drzwiom stalowym. Firma KMT ma drzwi KMT PLUS ale znalazłem nieco niepochlebnych opinii co do obsługi reklamacyjnej, no i jak na razie nie udało mi się znaleźć dystrybutora w okolicy. W materiałach KMT nie ma informacji na temat wsp. U, telefonicznie uzyskałem informację iż dla drzwi pełnych KMT PLUS U = 1,5 W/m2K.Lokalnie mogę zakupić drzwi Delta, gdzie producent deklaruje dla drzwi pełnych U = 1,35. Czy to jest wartość realna ? Wydaje się, że przy podobnej grubości skrzykdła (różnica 2mm) drzwi KTM PLUS powinny być cieplejsze bo mają ramiak drewniany i wypełnienie z pianki poliuretanowej ? Poza tym czy realne jest uzyskanie U = 1,35 czy 1,5 przy zalaniu ościeżnic betonem - a taki montaż (drzwi antywłamaniowe) zaleca (nie wiem czy wymaga) producent ? Ja raczej skłaniam się do montażu na kotwy i dyble oraz piankę (będę miał alarm więc nie ma aż takiego zagrożenia, że "ktoś" będzie sobie spokojnie mógł majstrować przy tych drzwiach będąc w garażu. Oraz generalnie czy drzwi Delta (seria Premium) są dobrym produktem (chcę je również zamontować jako boczne do garażu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert_Antczak 19.09.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam, w zeszłym tygodniu miałem okazję regulować drzwi firmy KMT (kolega prosił bo miał duży problem dwa dni po montażu) nie chcę o nich źle pisać bo nie o to mi chodzi. Natomiast uważam że drzwi Roma Premium Porty byłyby lepsze. Proponowałbym obejrzeć jedne i drugie i porównać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niobass 27.10.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Witam wszystkich.Postawiłem dom i chciałbym go zamknąć (okna już zamówione) i dowiedzieć się, co sadzicie o takich drzwiach:http://www.fabryka-drzwi.com/drzwiintarsio-i-2.htm., ewentualnie firmy Stolpaw lub Wiatrak firmy z okolicy.Kwota to ok 3,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.10.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Czy ktoś używa może ciepłych drzwi HSS firmy Hardmet (skrzydło grubości 11cm ocieplone obustronnie, takoż ocieplona ościeżnica) i mógłby się wypowiedzieć na temat ich użytkowania?U mają naprawdę rewelacyjne (<1.0), niestety cenę już mniej ale mają tę zaletę że to stalówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 29.10.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Witam wszystkich. Postawiłem dom i chciałbym go zamknąć (okna już zamówione) i dowiedzieć się, co sadzicie o takich drzwiach:http://www.fabryka-drzwi.com/drzwiintarsio-i-2.htm. , ewentualnie firmy Stolpaw lub Wiatrak firmy z okolicy. Kwota to ok 3,5 tys. U mnie będą drzwi zewn. Stolpaw. Na razie ich nawet jeszcze nie widziałem, ale firma (polecana) która ma je u mnie zamontować poleca te drzwi - montują je od dawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.10.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 rpilski - bierzesz od Starego?My też chcieliśmy brać Stolpawy, ale chyba jednak wygra stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knz 15.11.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Przymierzam się do kupna drzwi wejściowych ale jest tego tyle że zupełnie nie wiem na co się zdecydować.Budżet to 4tys. i nie za bardzo chciał bym go przekraczać. wymiary otworu drzwiowego to 1000x2200 nie wiem za bardzo czy to typowy czy trzeba będzie dopłacić za niewymiarowe?Przejrzałem ofertę Porty, K&P, Royal(KLIMA) ale nadal jestem w kropce.Czy mogli byście doradzić na jaką firmę zwrócić uwagę?Drzwi drewniane przeszklone z jak najmniejszym współczynnikiem przenikania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts