finlandia 06.04.2013 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Wkładki na jeden klucz.. wnioskuję że drzwi na dwa zamki? Osobiście nie mam uznania dla takiego rozwiązania w drzwiach drewnianych. Pozostałe "parametry" które podałeś też szczególnie się nie wyróżniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 06.04.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Tak, drzwi na dwa zamki. Dlaczego nie polecasz takiego rozwiązania w drzwiach drewnianych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 07.04.2013 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 W drzwiach drewnianych ważne jest, aby zapewnić dodatkowe ryglowanie ("zamek") w dolnej części skrzydła. Osiąga się to poprzez zastosowanie zamka listwowego. Jednak choć zamek listwowy z dwoma zamkami jest bardzo dobry to często stosuje się wraz z nim wkładki w systemie "jednego klucza" w tym jedna jest zazwyczaj z gałką od środka pomieszczenia. Użytkownicy takich drzwi mają tendencję to zamykania takiego zamka tylko za pomocą wkładki z gałką (gdy są w domu). Gałka zazwyczaj jest zamontowana na górnej wkładce, a używając tylko górnego zamka nie rygluje się drzwi w ich dolnej części. Tak więc zamek listwowy z jednym zamkiem wymusza "lepsze" użytkowanie drzwi drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 07.04.2013 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Dzięki za wyjaśnienie, ma to sens. Pytanie czy w drzwiach Nicewicza jest zamek listwowy, pewnie jest tylko za dodatkową opłatą i w taki oto sposób zbliżamy się cenowo do CALa...Muszę podjechać do sprzedawców, żeby mi wycenili dokładnie Nicewicza i CALa.Nasuwa mi się pytanie: Nicewicz 59mm w meranti, czy CAL 65mm w sośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.04.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 W obliczu tego co teraz się produkuje to dla mnie Cal 65mm wygląda "cienko", bo Rycerskie mają 78mm a Arktyczne jeszcze więcej.Dlatego 59mm nie powala.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 07.04.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Wiadomo, że nie powala, ale nie powala też kwota, która chcę przeznaczyć na drzwi (kompletne) 4k.Nie wiem czy dobrze rozumiem, jeżeli chodzi o Nicewicza. Drzwi z drewna meranti to tylko wierzchnia warstwa? w środku i tak siedzi sosna?http://www.nicewicz.pl/galeria/displayimage.php?album=4&pos=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.04.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam No tak wynika z opisu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maki112 08.04.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, Poszukuję drzwi zewnętrznych drewnianych. Pomalowane mają byc na kolor grafitowy oraz posiadać mają pionową wstawkę o strukturze drewna. Coś w tym stylu jak poniżej. Czy widział ktoś takie drzwi u innych producentów? Może ktoś takie posiada u siebie? Pozdrawiam, maki Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez maki112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.04.2013 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Wiadomo, że nie powala, ale nie powala też kwota, która chcę przeznaczyć na drzwi (kompletne) 4k. Nie wiem czy dobrze rozumiem, jeżeli chodzi o Nicewicza. Drzwi z drewna meranti to tylko wierzchnia warstwa? w środku i tak siedzi sosna? http://www.nicewicz.pl/galeria/displayimage.php?album=4&pos=0 Przecież seria rycerska CAL gdzieś koło tego kosztuje 4-5K. Są oczywiście też droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 08.04.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam, Poszukuję drzwi zewnętrznych drewnianych. Pomalowane mają byc na kolor grafitowy oraz posiadać mają pionową wstawkę o strukturze drewna. Coś w tym stylu jak poniżej. [ATTACH=CONFIG]182257[/ATTACH] Czy widział ktoś takie drzwi u innych producentów? Może ktoś takie posiada u siebie? Pozdrawiam, maki Którzy to są "inni" ? Takie drzwi są w ofercie Stolpaw-u i z ich strony pochodzi ta fotka http://www.stolpaw.com.pl/drzwi-zewnetrzne/favorit/fav-46-inox-ral9016 To co jest białe na zdjęciu może być w innym kolorze z palety RAL, np. zbliżonym do grafitu. Tylko nie wiem czy on należy do tych "innych" czy nie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 08.04.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 naćkali tych zawiasów w tych drzwiach - okropnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maki112 09.04.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 stary Masz racje, jest to firma Stolpaw. Zapomniałem o tym napisać, mój błąd. Charlie Kwesia gustu Powiem szczerze, że ani ja ani żonka nie zwróciliśmy na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.04.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 naćkali tych zawiasów w tych drzwiach - okropnie to wygląda. Wg Ciebie powinny być może na dwóch zawiasach? bo przecież trzy też zwykle wyglądają niesymetrczynie (chyba że Simonswerki). Wiekszość klientów którzy widzą u mnie drzwi na czterech zawiasach z uznaniem kiwa głową - bo wygląda to solidnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 09.04.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Podjąłem decyzję co do drzwi. Będzie Nicewicz. Mimo, że ja ostrzyłem zęby na CALa, to żonie po dłuższym marudzeniu żaden wzór się nie spodobał. "Dla faceta drzwi są ładne albo ch***we" Teraz pozostaje jeszcze podjąć decyzję, sosna czy meranti (z zewnątrz) i 59 czy 72mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 10.04.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Wg Ciebie powinny być może na dwóch zawiasach? bo przecież trzy też zwykle wyglądają niesymetrczynie (chyba że Simonswerki). Wiekszość klientów którzy widzą u mnie drzwi na czterech zawiasach z uznaniem kiwa głową - bo wygląda to solidnie:) Finlandia - cena, cena, cena. Reszty pewnie się sam domyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 10.04.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 .... Teraz pozostaje jeszcze podjąć decyzję, sosna czy meranti (z zewnątrz) i 59 czy 72mm? Tylko nie 59 mm ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 10.04.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Tylko nie 59 mm ! Gdzieś za miesiąc będę zamawiał drzwi, ale też skłaniam się ku 72mm. Czy jest sens dopłacać za meranti z zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.04.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Witam Gdzieś za miesiąc będę zamawiał drzwi, ale też skłaniam się ku 72mm. Czy jest sens dopłacać za meranti z zewnątrz? to jest Twój wybór więc najlepiej sprawdź sobie jaka to różnica, mam zaprzyjaźnioną firmę gdzie na wystawce są okna sosnowe i dębowe i klienci ŚWIADOMIE dokonują wyboru, dla mnie sosna jest zbyt delikatna, miękka a to właśnie powierzchnia jest najbardziej narażona na uszkodzenia prawda ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkowska 11.04.2013 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam Was, proszę o poradę w kwestii reklamacji drzwi zewnętrznych. Złożyłam druga reklamacje na drzwi u sprzedawcy, maila wysłałam 7 marca do wczoraj nie miałam odpowiedzi, dopiero po interwencji telefonicznej u sprzedawcy stwierdził ze wysłał już dawno reklamacje do producenta i był zaskoczony, że nikt nie pojawił się. Proszę napiszcie czy nadal obowiązuje rozpatrzenie reklamacji w ciągu 14 dni,i czy w związku z tym mogę domagać się wymiany drzwi na nowe, bez wad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 11.04.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam to jest Twój wybór więc najlepiej sprawdź sobie jaka to różnica, mam zaprzyjaźnioną firmę gdzie na wystawce są okna sosnowe i dębowe i klienci ŚWIADOMIE dokonują wyboru, dla mnie sosna jest zbyt delikatna, miękka a to właśnie powierzchnia jest najbardziej narażona na uszkodzenia prawda ? pozdrawiam Zgadza się na pierwszy ogień idzie wierzchnia warstwa. Do tego struktura meranti jest ładniejsza niż sosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts