rogas2000 21.02.2015 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Które drzwi do 1500 brutto polecalibyście do montażu w domu jednorodzinnym (wewnątrz wiatrołapu)? Zależy mi, aby były jak najcieplejsze.Póki co udało mi się wyłuskać:- Gerda TT Plus 58mm- Delta Special'2 56mm- Setto Grande 68mmKtóre będą najlepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes861 22.02.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Czy poleci ktoś jakieś drzwi wewnątrz-klatkowe do 1000-1200zł z ościeżnicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.02.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Proszę powiedzcie mi z jakiej firmy dostępne są drzwi stalowe w kolorze winchester, w standarcie bez dopłaty,a do tego mam otwór 113 cm szer, czyli potrzebuję 100 skrzydła-drzwi do pomieszczenia gospodarczego,pełne bez przeszkleń-jedyne wymagania, to kolor i cena wykluczam chińczyki,ale one mają dziwne wymiary,i w tym kolorze jeszcze nie spotkałam.Nie wydam za drzwi do takich celów 3 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 22.02.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Z tym kolorem nie ma już raczej problemów. Na pewno wielokrotnie robiłem w KMT, chyba też jest w Wikędzie. Myślę że inne bliższe klientom firmy też go mają. Spokojnie się zmieścisz w 2-3 tysiącach w zależności od potrzeb. Jest 90% szans że pierwszy lepszy sklep okienny będzie miał któreś z tych drzwi w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 22.02.2015 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Z tym kolorem nie ma już raczej problemów. Na pewno wielokrotnie robiłem w KMT, chyba też jest w Wikędzie. Myślę że inne bliższe klientom firmy też go mają. Spokojnie się zmieścisz w 2-3 tysiącach w zależności od potrzeb. Jest 90% szans że pierwszy lepszy sklep okienny będzie miał któreś z tych drzwi w ofercie. Dwa tyś.to max,jakie chcę wydać przecież to tylko graciarnia-jesteś pewny że przy 100 winchester nie jest problemem? Gdzie na śląsku Tarnowskie Góry znajdę dystrybutora Wikędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.02.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Dwa tyś.to max,jakie chcę wydać przecież to tylko graciarnia-jesteś pewny że przy 100 winchester nie jest problemem? Gdzie na śląsku Tarnowskie Góry znajdę dystrybutora Wikędu? Pewien nie jestem, bo KMT miało kiedyś ograniczenia dot. możliwości wykonania "setek" w tym kolorze. Ale to było kiedyś - teraz nie jestem na bieżąco z katalogiem. Za drzwi pełne powinieneś się zmieścić w budżecie 1,6-2tys. z montażem. \ Nie wiem gdzie znaleźć w Twojej okolicy. Ale szukałbym albo w necie, albo bezpośrednio w fabryce - krótki telefon do działu sprzedaży z pytaniem o polecenie DOBREGO montażysty w Twoich okolicach załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.02.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Wikęd wychodzi tak samo: 1349netto / 1660brutto A jak mają to być drzwi do budynku gospodarczego to jakiś przetłoczeń, czy ekstra bajerów nie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 23.02.2015 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Dokładnie tak, bez bajerów-dzięki wielkie-idę szperać po namiary.Nareszcie konkrety,bo po otrzymaniu oferty firmy Eurosegur na 3300 z montażem to spadłam z krzesła.Byłam w salonie przy okazji wyboru drzwi głównych,i poprosiłam o tanie drzwi do kotłowni nie określiłam marki,i taką wycenę mi podali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.02.2015 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Często montuje się tańsze drzwi główne jak Tobie dali do gospodarczego . Ktoś poczuł fantazję . Jak chcesz to możemy podbić cenę i zrobić w najwyższej serii z naświetlami, dostawkami + 5 poszerzeń i wyjdzie z 10 tys co byś się nie czuła że masz jakąś "taniochę" montowaną. Gdyby nie kolor to do kotłowni nawet jakieś marketówki mogłabyś założyć ale u nich Winchester nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.02.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Czy poleci ktoś jakieś drzwi wewnątrz-klatkowe do 1000-1200zł z ościeżnicą? Obejrzyj drzwi PORTA AGAT Plus. One są w cenie od ok. 1000zł w górę (w zależności od wykończenia). W komplecie jest tam ościeżnica, próg i wizjer. Dźwiękoszczelność to RW= 34dB (zakres 32-36dB). Za drzwi antywłamaniowe 2 klasy trzeba zapłacić trochę więcej np. z tej samej firmy model OPAL Plus lub KWARC to wydatek od ok.1300 zł (w zestawie z ościeżnicą i metalowym progiem, OPAL także z wizjerem). STOLBUD Włoszczowa z kolei, ma drzwi wraz z ościeżnicami w cenach: od ok.1000 zł np. ORION Economic (dźwiękoszczelność Rw = 42 dB), od ok. 1100zł PRESA (dźwiękoszczelność Rw = 32dB, klasa antywłananiowa 2 lub 3 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.02.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Obejrzyj drzwi PORTA AGAT Plus. One są w cenie od ok. 1000zł w górę (w zależności od wykończenia). W komplecie jest tam ościeżnica, próg i wizjer...) Jakże różnie podajemy ceny. Bo ja za model "płaski" Agatów powiedziałbym ok 1,5 tys zł. Bo do drzwi potrzebne są jeszcze lepszy próg,wkładki, klamki i montaż.. Za to widzę, ze pojawiły się tańsze niż kiedyś rozwiązania, czyli tańsza futryna z MDF (a wg mnie warto jest dokupić lepszą niż standard), są też tańsze okleiny.. Nie mniej - pozmieniało się na rynku i teraz standard spada. Niestety. Za średnie drzwi stalowe na klatkę schodową trzeba szacować właśnie od ok 1,5 zł (z montażem). Do 1 tys. trzeba już dobrze kombinować (szukać najtańszych opcji) lub może samemu je zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniss 23.02.2015 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Ceny z katalogów, które akurat posiadam (2014) Nie zajmuję się ani sprzedażą ani montażem drzwi Edytowane 23 Lutego 2015 przez moniss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 23.02.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 No bo nie które katalogi to takie ulotki marketingowe dla złapania klienta. A że ostateczna cena nie ma nic wspólnego z tą katalogową - no cóż. Z reguły na ostatniej stronie czegoś takiego można przeczytać że podane ceny są orientacyjne i nie stanowią oferty cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 No nie.. ceny z katalogu są ok. W tym wypadku fabryka komponuje sobie jakiś tam w miarę zgrany komplet. Klamki i wkładki nie narzuca, bo każdy może mieć inny gust i potrzeby lub nawet zestaw od starych drzwi:) Najbardziej istotna jest jednak cena montażu. Fachowa firma za wymianę drzwi do mieszkania bierze 400-500zł i takie kwoty słyszę od 10 lat. TO nie mało i nie osłodzi tego nawet mniejszy VAT jaki się liczy przy sprzedaży usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.02.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Eeeetam Fin - gadasz . Ostatnio wymieniałem drzwi w bloku i wchodząc na klatkę widziałem ogłoszenie "kompletne drzwi z wymianą za 790zł". Zastanawiające jest tylko to dlaczego nie upadłem z drzwiami za 2,5tys które niosłem. Aż serce boli jak widzi się później takich "uszczęśliwionych" ludzi, a na nieszczęście są to zazwyczaj osoby starsze, które wydają prawie 800zł i nie ma poprawy. Z rozwiązań mikroskopijnie tańszych zobacz: http://erkado.pl/?lang=pl&page=wewnetrzne_wejsciowe Minus to ościeżnica z MDF i dość słabe zawiasy, bo skrzydło z wypełnieniem Homalight jest trochę za ciężkie do tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 24.02.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Rozumiem,że wymiana obejmuje demontaż starych drzwi i montaż nowych,a jeżeli jest to sam montaż do nowego domu to cena jest jaka sama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.02.2015 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Eeeetam Fin - gadasz . Ostatnio wymieniałem drzwi w bloku i wchodząc na klatkę widziałem ogłoszenie "kompletne drzwi z wymianą za 790zł". Zastanawiające jest tylko to dlaczego nie upadłem z drzwiami za 2,5tys które niosłem. Aż serce boli jak widzi się później takich "uszczęśliwionych" ludzi, a na nieszczęście są to zazwyczaj osoby starsze, które wydają prawie 800zł i nie ma poprawy. . Kiedyś opisywałem mechanizm działania takich firm które wieszają karki typu "Administracja przyjmuje zapisy na drzwi itp" i tego co się składa na cenę 790zł, ale przypomnę: ekipa wpada ze skrzydłem za max 200zł kupionym na jakiejś masowej wyprzedaży i w pierwszej kolejności próbuje je wepchnąć na starą ościeżnicę. Jak się nie da, albo klient jest bez krawata (czyli awanturujący się) to zabierają się za wymianę ościeżnicy i wstawiają taką najtańszą blaszaną z marketu, za 55zł. Do tego klamka plastik za 12zł + wkładka za 7. Koszt produktu 300zł. Reszta to zarobek (490zł). Część opisywanych przypadków szuka jeszcze pomocy prawnej, bo poza ceną do zapłaty przychodzą jeszcze raty.. W normalnym, firmowym montażu powinno być wszystko: demontaż, przygotowanie otworu (bo często trzeba ostro kuć), montaż oraz obróbki. Jeśli to nowe mieszkanie to kwota montażu powinna być w zakresie 200-300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.02.2015 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Osobiście spotkałem się ostatnio z taką wymianą, gdzie wstawili ościeżnicę w podkładzie (do samodzielnego malowania), skrzydło z wyprzedaży które było spaczone i porysowane. Najciekawszy był fakt, że """montaż""" (musi być w trzech cudzysłowach bo inaczej się tego nie da opisać) był na kotwy bez pianki co by zaoszczędzić 20zł. P.S. ościeżnica była tak cienka, że połowę jej grubości stanowił podkład. O kwotach powiedział Fin to nie będę powtarzał, bo dobrze godo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neko 19.03.2015 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Zgodnie z tematem wątku mam dwa pytania: Czy sposób otwierania drzwi drewnianych, t.j na zewnątrz lub do środka, ma wpływ na trwałość drzwi (wypaczanie, utrata szczelności, itp.)? Czy ktoś na forum ma u siebie drzwi zewnętrzne firmy Bracia Kowalscy i może podzielić się opinią (na priv)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.03.2015 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 ... Czy sposób otwierania drzwi drewnianych, t.j na zewnątrz lub do środka, ma wpływ na trwałość drzwi (wypaczanie, utrata szczelności, itp.)? .. Myślę, że w tej sprawie najważniejsze są wieloletnie doświadczenia producentów działających na danym rynku. I nie myślę tu o trzech czy pięciu latach - na wyciągnięcie odpowiednich wniosków i dopracowanie konstrukcji przeznaczonej na dany rynek potrzeba długich lat. Jeśli firma odradza dany sposób otwierania drzwi - nie zmuszaj ich by robili inaczej, bo może to nie wyjść najlepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts