bwojtek 25.11.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Przed decyzją przeczytaj:http://forum.muratordom.pl/drzwi-gerda-rozwarstwiaja-sie,t119441.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.11.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jeżeli chcesz drewniane to zobacz tu: http://www.drzwi-cal.pl/files/file/cenniki/zewnetrzne.pdf Metalowe mają zazwyczaj zimne ościeżnice i krawędzie. Czasem rdzewieją a ich estetyka jest dyskusyjna. Dzięki wielkie. Całkiem niezłe te drzwi CAL. Coś by się wybrało. Cenowo są na podobnym poziomie jak Węgrzyn albo AFB. A jak z jakością? Też ta sama półka czy lepiej/gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 25.11.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jakość wykonania CALa wg mnie jest bez zastrzeżeń a ilość reklamacji znikoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.11.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jakość wykonania CALa wg mnie jest bez zastrzeżeń a ilość reklamacji znikoma. OK. Dzięki. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.11.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jakość wykonania CALa wg mnie jest bez zastrzeżeń a ilość reklamacji znikoma. OK. Dzięki. Pozdrawiam, No ale żeby kupić kompletnego CAL`a z montażem i osprzętem za 3000 tys. to wybór jest ograniczony tylko do tych tańszych modeli. Za 2 tys. nie miałbym wątpliwości - wybrałbym drzwi stalowe, za 3... szukałbym jeszcze ze 300zł i kupił dobre drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 25.11.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Jakość wykonania CALa wg mnie jest bez zastrzeżeń a ilość reklamacji znikoma. OK. Dzięki. Pozdrawiam, No ale żeby kupić kompletnego CAL`a z montażem i osprzętem za 3000 tys. to wybór jest ograniczony tylko do tych tańszych modeli. Za 2 tys. nie miałbym wątpliwości - wybrałbym drzwi stalowe, za 3... szukałbym jeszcze ze 300zł i kupił dobre drewniane. Ale dobre drewniane to które? CAL Węgrzyn AFB Derpal ? Jakieś jeszcze brać pod uwagę? Są jeszcze lokalne zakłady stolarskie robiące drzwi drewniane, ale tam trochę się boje, że z jakością drewna i wykonania może być różnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lis81 25.11.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 hejmy wybraliśmy drzwi cal...i zobaczymy, po 6 tyg. oczekiwania po niedzieli montaż, kolor dąb-stary dąb. My zauważyliśmy że te drzwi są dopracowane w każdym calu i kolor nam pasował. Koszt spory bo na gotowo z montażem będzie coś koło 4,5tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 25.11.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Mam AFB juz dwie zimy (aktualnie bedzie trzecia). Zadnych wypaczen, problemow z zamykaniem itd... Gdyby tylko klamka nie była zimna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 25.11.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 no to jeszcze powiedzcie z jakiego drewna te drewniane... bo chyba w chodzi w gre:dab (ale "mówiają" ze kiepsko u niego z tolerancja na wilgoc)sosona ( ta z kolei miekka)marenti (ze to niby super hiper ekstra...) no i? z tego co sie orientowalem to dab o 20-50% drozyszy od sosny, marenti ponoc ciut lansze od debu... i??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 25.11.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 AFB robi z meranti ( http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi_zewnetrzne_drewniane_konstrukcja.html ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 07.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Jakość wykonania CALa wg mnie jest bez zastrzeżeń a ilość reklamacji znikoma. OK. Dzięki. Pozdrawiam, No ale żeby kupić kompletnego CAL`a z montażem i osprzętem za 3000 tys. to wybór jest ograniczony tylko do tych tańszych modeli. Za 2 tys. nie miałbym wątpliwości - wybrałbym drzwi stalowe, za 3... szukałbym jeszcze ze 300zł i kupił dobre drewniane. Ale dobre drewniane to które? CAL Węgrzyn AFB Derpal ? Jakieś jeszcze brać pod uwagę? Są jeszcze lokalne zakłady stolarskie robiące drzwi drewniane, ale tam trochę się boje, że z jakością drewna i wykonania może być różnie... Dobre drzwi to Dierre, Pota i Cal Dierre mocne antywłamaniowe w granicach 5.200 z montażem. Cal drewniane technologia zwłaszcza felca trochę old school ale skuteczna cena około 3.300-3.500 niestety wzór tylko z jednej strony Porta praktycznie ta sama metoda co w Cal-u tylko felc podwójny zamek listwowy i bolce antywywarzeniowe w standardzie cena też zbliżona natomiast wzór po obydwu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 07.12.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Stolbud Włoszczowa http://www.stolbud.pl Polecam, bo mam od kilku lat i są bdb Nie polecam za chiny ludowe w życiu w tej firmie mimo zapewnień nic się nie zmieniło nawet wyceny przez miesiąc nie potrafią zrobić. A ich wejściówki znajomemu dość szybko się rozlazły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 07.12.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Do wysokości 2 100 mm proponuję Gerdę - solidna konstrukcja oraz sprawdzone rozwiązania. A ja nie polecam: http://forum.muratordom.pl/gerda-nigdy-wiecej,t124597.htm też nie polecam straszna tragedia te drzwi te na klatki to na słowo honoru jeszcze ujdą chociaż ja bym ich nie kupił, ale te do domków to już wogóle masakra. Są dużo lepsi producenci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.02.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Temat ucichł po nieciekawym wpisie bez podania argumentów na wysuniętą tezę.. a ja wcale nie uważam by Gerda była złymi drzwiami. No może z ich serią TT i GTT nie każdy sobie radzi, ale to wcale nie powód by na firmę wylewać swoje żale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 02.02.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Temat ucichł po nieciekawym wpisie bez podania argumentów na wysuniętą tezę.. a ja wcale nie uważam by Gerda była złymi drzwiami. No może z ich serią TT i GTT nie każdy sobie radzi, ale to wcale nie powód by na firmę wylewać swoje żale. Nie wiem czy do mnie pijesz a`propos ostatniego wpisu ale... w linku który podałem, opisałem reakcję pani z Gerdy na zarzuty użytkowników tych drzwi (przesłałem jej linka)...potwierdziła, że nie polecają swoich drzwi zewnętrznych a jedynie te do budynków - jako drzwi lokatorskie...no to jakich jeszcze argumentów można oczekiwać, jeżeli sam producent się przyznaje do partactwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.02.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Nie nie, miałem na myśli ostatni wpis przed moim - inaczej bym zrobił cytat.Odpukać - z Gerdą nie mam większych problemów - chociaż wcale nie uważam że to najlepsze drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechosia 11.02.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam, Mam spory dylemat w związku z zamiarem zakupu drzwi zewnętrznych o wym. 100x210.Do niedawna byłem zwolennikiem Gerdy, jednak po obecnej zimie zmieniłem zdanie po tym co zobaczyłem u znajomych w domu. Przy -15 st.C na zewnątrz drzwi od wewnętrznej strony przemarzły, dosłownie lało się po nich i miały coś w rodzaju szronu na sobie. Dodam, że dom ogrzewany (komfort cieplny). Winą pewnie jest stalowa konstrukcja drzwi, która jest kiepskim izolatorem mimo zastosowania wewnątrz wstawek termicznych.Gerda jest doskonała jeśli chodzi o patenty i rozwiązania antywłamaniowe, natomiast nie sadzę, aby takie drzwi wytrzymały kilkanaście sezonów. Pytanie więc kieruję do osób, które są w stanie doradzić mi drzwi, cechujące się DOBRĄ izolacją termiczną i porównywalnymi parametrami z bezpieczną Gerdą oraz nienagannym wykonaniem (bez paczenia po 2 latach użytk, i rozjeżdżania się zawiasów).Jakie ościeżnice są najlepsze i najbardziej praktyczne?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariuszw180 11.02.2010 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Ja mam drewniane ocieplone,nic się nie dzieje[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 12.02.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam, Mam Pytanie więc kieruję do osób, które są w stanie doradzić mi drzwi, cechujące się DOBRĄ izolacją termiczną i porównywalnymi parametrami z bezpieczną Gerdą oraz nienagannym wykonaniem (bez paczenia po 2 latach użytk, i rozjeżdżania się zawiasów). Jakie ościeżnice są najlepsze i najbardziej praktyczne? Pozdrawiam ..polecam zainwestować w drzwi PVC na profilu ciężkim jakiegos szanowanego producenta okien z PVC. Parametry cieplne napewno lepsze od stalowych ze stalową futryną a do tego nie trzeba się martwić o konserwację, rozsychanie czy wypatrzanie. Tanio jednak nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 12.02.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Drzwi firmy Dziadek podczas tej zimy spisują się ok. Wiatrołap ogrzewany podłogowo - trzyma temperaturę-od drzwi nic nie wieje, nic nie przecieka i nic nie przemarza.Drzwi drewniane, solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts