Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W przypadku drzwi PCW z wypełnieniami to realna cena. Ale nie zdziwię się, jak znajdziesz coś za kwotę połowę niższą. Widziałem gdzieś jakieś konkurencyjne zamienniki dla Adeco. Ale drzwi to poważniejsza sprawa.

Za ten rozmiar w cenie do 10 tys. powinieneś przebierać (w drewnie). W PCW pewnie też znajdą się chętni.

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Właśnie stoję przed wyborem drzwi wejściowych do domu.

Budżet do 3500PLN - najlepiej razem z transportem i montażem. Drzwi będą bezpośrednio narażone na działanie niekorzystnych warunków atmosferycznych (brak zadaszenia, wiatrołapu).

Wpadły mi w oko takie drzwi:

1. http://www.stobrawa.com/product-pol-206-Drzwi-Teksas-S2-.html

lub

2. http://www.vikking.eu/vikking.php?action=menu&id=79

Czy ktoś może się wypowiedzieć o tych firmach?

W salonie Vikkinga uprzejma Pani powiedziała, że gwarancja jest na 25lat!!! - ale zaczynam się poważnie się zastanawiać czy się nie przesłyszałem.

Na CALa, ART-TOMa, Sokółkę mnie nie stać :)

PS. cena Vikkinga to 3200PLN + 200 montaż.

. Drzwi będą bezpośrednio narażone na działanie niekorzystnych warunków atmosferycznych (brak zadaszenia, wiatrołapu).

.

Dobrze że jesteś świadomy niekorzystnych warunków. Ale nie wystarczy powiedzieć o tym w sklepie, bo sprzedawca uda że nie słyszy.

Jak chcesz mieć pewność, że owe warunki nie wpłyną na ewentualne uznanie gwarancji to zapisz to w umowie (sądzę że nikt się nie zgodzi).

Z drugiej strony: jesteś świadom, że dasz produktowi ekstremalne warunki, a mimo wszystko chcesz je na nie wystawić. To tak jakbyś seryjnym, salonowym autem pojechał na rajd Dakar i miał potem żal, że serwis nie chce uznać gwarancji.

Na motylą nogę - w końcu to są drzwi zewnętrzne. Z definicji powinny wytrzymywać zmiany temperatur. deszcz, śnieg i słońce. Może nie od razu przez 50 lat, ale te 10-15 powinny być gwarantowane.

Te Vikkingi są ponoć z włókna szklanego, ale szczerze mówiąc bardziej podobają mi się te ze Stobrawy.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z w/w firmami? Albo doradzi jakieś inną w tej cenie? :)

(...)Albo doradzi jakieś inną w tej cenie? :)

W podobnej cenie jak nie tańsze masz drzwi z Door-System.

Nie wypowiadam się o użytkowaniu bo dopiero czekam na montaż, ale w salonie wyglądały ok, estetycznie i solidnie. Zresztą żaden wpis na forum nie zastąpi wizyty i organoleptycznego sprawdzenia drzwi. Ja w ten sposób wyleczyłem się ze wstępnie wybranych drzwi stalowych.

W podobnej cenie jak nie tańsze masz drzwi z Door-System.

Nie wypowiadam się o użytkowaniu bo dopiero czekam na montaż, ale w salonie wyglądały ok, estetycznie i solidnie. Zresztą żaden wpis na forum nie zastąpi wizyty i organoleptycznego sprawdzenia drzwi. Ja w ten sposób wyleczyłem się ze wstępnie wybranych drzwi stalowych.

Tak tak.. organoleptyczne sprawdzenie drzwi nie zastąpi niczego. Znajomy mi je zachwalał - po obejżeniu zostałem przy swoim dostawcy i nie myślę go zmieniać. Fakt jest, że to niewiele droższe drzwi w stosunku do stalowych. Mogą kusić.

Mi bardzo podobają się drzwi Adeco, ale w moim przypadku z naświetlem bocznym drzwi o wymiarach 1,5x2,3 kosztujją prawie 10 tys. Czy może ktoś widział coś podobnego,ale powiedzmy za max 7 tys? Chodzi mi o nowoczesny design drzwi.

Znalazłem jeszcze takie drzwi z Adeco ale cena jakaś podejrzanie niska:

http://www.dekorplast.com/drzwi_adeco.html

Może ktoś je widział na żywo albo zetknął się z tą firmą?

Edytowane przez piogron

jak dla mnie adeco to jedne z najładniejszych i najlepszych drzwi

cena wysoka ale drzwi to chyba jedno z najwazniejszych elementów w domu

jesli dobrze wstawione i wyregulowane zamki to nawet nie czuc ze zamykasz zamki

a wybór przeogromny i napewno nowoczesny design tez sie znajdzie wiec moze dołóz i nie bedziesz sobie późneij pluł w brode:)

Kupiłem drzwi OMEGA MD i jestem zadowolony, trochę się obawiałem bo to chyba Chińszczyzna( ale co teraz nie jest chińskie), mam je od 3 lat i zero wad (koszt coś koło 900 zł ) stosunek ceny do jakości optymalny, prędzej miałem też Chińskie i wyblakły po miesiącu, dlatego teraz się nauczyłem,że tanie mięso psy jedzą:) jak by co OMEGA MD się sprawuje do dzisiaj, w razie jakiś pytań piszcie,

Mi bardzo podobają się drzwi Adeco, ale w moim przypadku z naświetlem bocznym drzwi o wymiarach 1,5x2,3 kosztujją prawie 10 tys. Czy może ktoś widział coś podobnego,ale powiedzmy za max 7 tys? Chodzi mi o nowoczesny design drzwi.

Znalazłem jeszcze takie drzwi z Adeco ale cena jakaś podejrzanie niska:

http://www.dekorplast.com/drzwi_adeco.html

Może ktoś je widział na żywo albo zetknął się z tą firmą?

Bez problemu mogę takie drzwi skonfigurować z drzwi Dierre AT3 + doświetlenie, kolor dowolny.Przy wymiarze otworu ok.1,5x2,3 cena w granicach 6800 zł netto.Antywłamy z klasie "c", panele frezowane+szkło.

może tu:

http://dallas-drzwi.pl/drzwi/drzwi-zewnetrzne

..i ponoć kosztują "normalnie" ... czyli dla mnie grubo poniżej średniej "wyczytanej" na FM - 3500......

za co??? za komfort że nie wpierdzielą sia do chaty drzwiami?? wejdą oknem....

tu jest chyba tak jak z oknami...."szał pał"

.... nie każdemu psu burek.... ale każdy szczeka...

ja się waham..

• 2 weeks później...
Ja chyba z rok wybierałam drzwi zewnętrzne do nowego domu i w końcu zdecydowałam się na antywłamaniowe drzwi, troszkę przeszklone (firmy POL-SKONE). Dostałam tę firmę z polecenia i sama teraz mogę ją komuś polecić. Ładne drzwi, przystępna cena i solidne. To chyba najważniejsze.

Ja chyba z rok wybierałam drzwi zewnętrzne do nowego domu i w końcu zdecydowałam się na antywłamaniowe drzwi, troszkę przeszklone (firmy POL-SKONE). Dostałam tę firmę z polecenia i sama teraz mogę ją komuś polecić. Ładne drzwi, przystępna cena i solidne. To chyba najważniejsze.

Polskone ma wiele typów i modeli drzwi. Może powiesz coś bliżej?