żona m 11.02.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dzięki za porady. Dziś byłam w miejscowym salonie z drzwiami, oknami, bramami, mamy wstępną wycenę. Niestety w/g tego salonu brama Wiśniowskiego jest droższa niż u Hörmanna. Więc zdecydujemy się chyba w Hormannie na drzwi i bramę, większe prawdopodobieństwo identycznego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elbo8 13.02.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Poszukuję drzwi zewnętrznych w typie podobnych do drzwi tarasowych okiennych tyle ze z zamkiem klamka itp. Czy ktos może mi takie polecic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.02.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Poszukuję drzwi zewnętrznych w typie podobnych do drzwi tarasowych okiennych tyle ze z zamkiem klamka itp. Czy ktos może mi takie polecic? Praktycznie każdy producent okien wykona takie drzwi (na szerszym profilu niż okna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazik123 14.02.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Dzięki za porady. Dziś byłam w miejscowym salonie z drzwiami, oknami, bramami, mamy wstępną wycenę. Niestety w/g tego salonu brama Wiśniowskiego jest droższa niż u Hörmanna. Więc zdecydujemy się chyba w Hormannie na drzwi i bramę, większe prawdopodobieństwo identycznego koloru. Jak chcesz zapłacić 15 tyś. za drzwi to polecam Hormanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 14.02.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Jak chcesz zapłacić 15 tyś. za drzwi to polecam Hormanna hormann ma nie tylko drzwi po 15 tys. a mój mąż nie nazywa się Bill Gates. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haneczka1977 20.02.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Ja mam drzwi OknoPlus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majonez 20.02.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Oglądał już ktoś na żywo serię Rycerską firmy CAL? Jak się prezentują? Ja się cały czas waham między "Mszczujem" a "Longinusem" CAL z serii rycerskiej. Ktoś kupił to może??? Z pochwytem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.02.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Zdaje się że niedawno dyskutowalismy tu o zamkach listwowych. Właśnie czytałem info, że CAL wprowadził "samodzielny" zamek listwowy do swoich drzwi i już za przystępną kwotę można się zaopatrzyć w ten dobry wynalazek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 26.02.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2011 Tyle, że ten zamek działa na innej zasadzie niż ten z wersji wzmocnionej . Rygle wysuwają się poprzez uniesienie klamki go góry, a blokowane są po przekręceniu dolnej wkładki. Po takim zamknięciu klamka jest unieruchomiona w pozycji poziomej, tzn. nie da się jej ruszyć do dołu, a odblokowuje się dopiero po przekręceniu wkładki. Samo uniesienie klamki do góry nie zamyka drzwi, konieczne jest to przekręcenie wkładki. W przypadku tego zamka (koszt 250,- netto) występuje on tylko w wersji na 1 wkładkę (rozstaw 72mm), a w przypadku zamka wersji wzmocnionej (tylko do Cali z cyfrą w nazwie) można mieć zamek na 1 lub 2 wkładki (rozstaw 92mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 11.03.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy ktoś oprócz Nefer ma drzwi zewnętrzne DORN? Jest tak nie wiele opinii na temat tych drzwi.. słaby marketing czy kiepska firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luccca 11.03.2011 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 czy ktos probowal drzwi zewnetrzne z Krispolu do domu jednorodzinnego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 11.03.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy ktos miał styczność i może się wypowiedzieć na temat drzwi Erkado? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.03.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy ktos miał styczność i może się wypowiedzieć na temat drzwi Erkado? Pozdrawiam Erkado, dawniej Kozłowski (jeśli dobrze pamiętam). Może pod starą nazwą znajdziesz jakieś opinie. Wiele jest firm - większych zakładów stolarskich, które chcą wypłynąć na szersze wody niż swój region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 11.03.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Zakład Stolarski Zbigniew Kozłowski. Erkado to nazwa grupy produktów: drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. Trochę ich już sprzedałem. Moim zdaniem bardzo dobra jakość w rozsądnej cenie. Skrzydło o gr. 72 mm. Wypełnienie pianką, skrzydło wzmocnione profilem alu, solidna budowa.I najważniejsze: do tej pory brak reklamacji. Także szczerze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luccca 11.03.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy mozecie polecic kogos kto w swojej palecie kolorow (oklein) badz drewnie posiada Dab Naturalny????? Drzwi zewnetrznych jest od groma ale z kolorem takim jak dab naturalny juz gorzej... dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawełKarpl 11.03.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 @Haneczka1977 możesz napisać coś więcej o drzwiach z Oknoplusa (jak długo je użytkujesz, koszt, jakość - w salonie wyglądały całkiem solidnie ) - wacham się czy brać u nich drzwi+okna czy może lepiej Eurocolor + drzwi CAL z serii rycerskiej. W Oknoplusie miałbym wszystko w jednym kolorze i kontaktrony w oknach a Eurocolor okna jeden kolor, rolety drugi, drzwi trzeci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.03.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Czy mozecie polecic kogos kto w swojej palecie kolorow (oklein) badz drewnie posiada Dab Naturalny????? Drzwi zewnetrznych jest od groma ale z kolorem takim jak dab naturalny juz gorzej... dziekuje jesteś pewna, że podoba Ci się dąb naturalny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luccca 13.03.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 jesteś pewna, że podoba Ci się dąb naturalny ? Tak a skad to pytanie? Jakies zle doswiadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 13.03.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Czy mozecie polecic kogos kto w swojej palecie kolorow (oklein) badz drewnie posiada Dab Naturalny????? Drzwi zewnetrznych jest od groma ale z kolorem takim jak dab naturalny juz gorzej... dziekuje Na pewno Urzędowski ma duże doświadczenie w obróbce dębu i na pewno oferuje drzwi dębowe. Więc jesli nie będą bejcowane czy w inny sposób "koloryzowane", a pokryte jedynie lazurą to będziesz miała kolor naturalnego dębu. Nie wiem tylko jak sprawnie obecnie ta firma realizuje swoje zamówienia - to już pytanie do Finlandii.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luccca 13.03.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Na pewno Urzędowski ma duże doświadczenie w obróbce dębu i na pewno oferuje drzwi dębowe. Więc jesli nie będą bejcowane czy w inny sposób "koloryzowane", a pokryte jedynie lazurą to będziesz miała kolor naturalnego dębu. Nie wiem tylko jak sprawnie obecnie ta firma realizuje swoje zamówienia - to już pytanie do Finlandii.. pzdr No wlasnie i tu sie zaczynaja schody gdyz uwazam iz Urzedowski nadal boryka sie z problemami zwiazanymi z terminami... Mysle ze pojde w ciemniejszy kolor aby nadac charakteru i aby nie bylo zbytniej monotonni kolorystycznej... wszystko w tym samym kolorze to tez chyba nie dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts