Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zakład Stolarski Zbigniew Kozłowski. Erkado to nazwa grupy produktów: drzwi wewnętrzne i zewnętrzne. Trochę ich już sprzedałem. Moim zdaniem bardzo dobra jakość w rozsądnej cenie. Skrzydło o gr. 72 mm. Wypełnienie pianką, skrzydło wzmocnione profilem alu, solidna budowa.

I najważniejsze: do tej pory brak reklamacji. Także szczerze polecam.

Dzięki. Pójdę sobie jeszcze je pooglądać do sprzedawcy.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na modele P24, P25 możesz negocjować lepszą cenę.

Dopiero w sobotę będę mogła je zobaczyć na żywo. Póki co widziałam je tylko na stronie internetowej. Nie ma tam cen. Jak kształtują się ceny tych drzwi? Np. model P42 lub P13?

No wlasnie i tu sie zaczynaja schody gdyz uwazam iz Urzedowski nadal boryka sie z problemami zwiazanymi z terminami... ..

Dylematów kolorystyczych nie rozwiążę. Są w Urzędowskim nowe kolory typu DB3 (podobny do winchestera) DB6 (taki zimny, "surowy" dąb, i Db2 - bielony.

A jeśli chodzi o terminy to słowo "boryka" nie jest odpowiednie. Terminu fabryka nie traktuje jako świętość. To po pierwsze: za duża firma by pilnować pojedyńczych sztuk (chyba, że za nich to zrobi dealer i da się we znaki telefonicznie wszystkim ludziom). Po drugie - jak znajdą coś złego, to drzwi wracają na poprawki o nawet 2-3 tygodnie do tylu. Po trzecie - jak brakuje materiału to Urzędowski nie puszcza drzwi na zamiennikach nie spełniających jego oczekiwań (tak było ok roku 2006) tyko czeka na dobry surowiec.

Na tą chwilę mam w produkcji sporo zamówień i wygląda, że część będzie przed czasem (a klientom podałem terminy dłuższe od fabrycznych o miesiąc).

Użytkuje ktoś drzwi nakładkowe aluminium z wypełnieniem Adeco? Są śliczne, cena z resztą też. Proszę o opinię o tych drzwiach ekspertów. Warto wydać ponad 10 tyś za takie drzwi?
  • 3 weeks później...

W końcu zamontowali mi drzwi rycerskie Giewont firmy CAL, z dodatkowym inoxem na ramiaku, w kolorze RAL 7016

http://img845.imageshack.us/img845/7088/drzwi.jpg

Edytowane przez Kazik123
Kazik, super. Czy jest widoczna struktura drewna?

Tylko z bliska i wydaje mi się, że mało. Jak Ci zależy na tym to w weekend mogę zrobić zdjęcie na makro i może będzie widać :)

Jeszcze zapomniałem napisać ceny: z montażem wyszło około 4650 zł.

Na drewnie dębowym będzie widoczna struktura drewna. Na sośnie powierzchnia jest praktycznie gładka (gdzieniegdzie widać usłojenie).

Witam,

Szukam solidnych drzwi zewnetrznych, lecz nie drewnianych. Z drewnianymi mam przykre doświadczenie, wypaczyły się konkretnie pod wpływem zmiennych warunków atmosferycznych. Zwaracałbym sie ku osobom, które użytkują już pewien czas dobre drzwi i nie narzekają. Oczywiście w przystepnych cenach. Z góry dziekuję, Daro R

W końcu zamontowali mi drzwi rycerskie Giewont firmy CAL, z dodatkowym inoxem na ramiaku, w kolorze RAL 7016

http://img845.imageshack.us/img845/7088/drzwi.jpg

rewela !

w moim typie

Drzwi super. Nam się z "rycerskich" podoba Zyndram. Tylko niestety mamy u góry doświetle w wersji dębowej wyceniono nam je (drzwi i doświetle) na ok. 5500 zł :jawdrop: czyli tyle ile np. bramę Normstahl z napędem do garażu.