Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam drzwi drewniane robione u stolarza i sobie chwalę. Przymierzałem się do Gerdy, ale uważam że metalowa framuga to pomyłka. Otwór 110 więc za gotowe zapłaciłbym fortunę, a tak mam piękną grubą framugę, szybkę i doświetla - wszystko we wzorze i kolorze jaki sobie wymyśliłem - i to wszystko bez dopłat. Cena - tysiąc i trochę oczywiście bez faktury.

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no i zapadła decyzja u stolarza w z okolicy wystawione modele z wyglądu całkiem przyzwoite roz 150X 230 mahoń dostawka z przeszkleniem szyba bezpieczna zespolonaz witrażem cena 4500 brutoo w tym montarz

to chyba nie jest źle? zobaczymy jak sie będa sprawować:)

Podzielisz sie namiarami - zakładam, że stolarz z okolic Krakowa :roll: ?

ja biore euronorda wlasnie - jeden z modeli prestige. sa przepiekne. w dodatku sa z wlokna szklanego co rozwiazuje problemy pekania i wypaczania drewna, na ktore najbardziej narazone sa drzwi zewnetrzne.

u mnie jest wymiar 155 x 210 - to nie moze byc z jednym doswietlem? moze chyba.

pawel

Witam

Jaką dostałeś wycenę za drzwi? I kiedy?

pozdr

• 6 months później...

Moje zamówiłem w zakładzie, całe drewniane (sosna) + dębowy próg. Drzwi okazały się

naprawdę b. ciepłe, ale to był warunek ....45 mm pianki, wszystkie elementy dekoracyjne

mogą być, ale wyłącznie na zewnątrz - żadnych wypłyceń w grubości drzwi.....

Za to montaż to porażka (choć uprzejma :) ), drzwi trzeba było wyciąć i jeszcze raz oprawić.

Zwracajcie ludzie na to uwagę baczną, nigdzie nie wyjeżdżajcie w tym czasie !

Kartka papieru i wkładamy pod skrzydło, wchodzi z luzem....panowie -- będzie wiać,

proszę poprawić. Ja to zbagatelizowałem, widzę takie cudne regulowane zawiasy,

myślę sobie pojadą.... to sobie podreguluję. A tu regulacji brakło.....i co dalej ?

• 2 months później...