kuba04 01.06.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 AOCZKA, robię dokładnie takie drzwi jak Ty tylko, że przetłoczeń u mnie bedzie 3 szt. Daj znać na priv ile wycenili Tobie te drzwi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.06.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ale skąd pomysł że stalowe drzwi wejściowe do domu, wyglądają jak drzwi stalowe z Castoramy za 300zł???Przecież chodzi o ościeżnicę i konstrukcję skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 01.06.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Stalowe drzwi kojarzą mi się z wejściem do piwnicy, albo kotłowni. Ja zastanawiam się nad drzwiami do domu, ale właściwie nigdy nie brałem pod uwagę czegokolwiek poza drewnem. Na zdjęciach na stronach internetowych jak są drzwi metalowe albo z PVC, to na zdjęciach drewno udaje to całkiem sprawnie. Ale nie miałem jeszcze okazji zobaczyć tego na żywo, będę dopiero jechać w weekend. CAL, Stolpaw, Urzędowski - kojarzę te firmy, Xerses jakie są twoje wrażenia? Jako laik robiący na razie rozeznanie www stwierdzam, że to wszystko podobne produkty, ale wrażenie może się zmienić po sprawdzeniu na żywo. Generalnie chyba wszystkie te firmy są OK. Oglądałem stolpaw - i jestem generalnie pod wrażeniem - wyglądaja na solidne. Opinie na necie tez są zazwyczaj pozytywne. CAL - nie znam firmy jeszcze nie widziałem a URZĘDOWSKI - cóż sam nie wiem - znałem ich generalnie z prosdukcji okien - i akurat w tym temacie wiem że mieli kiedyś problemy - nie wiem jak teraz. Generalnie drogie to dziadostwo na kieszeń zwykłego zjadacza chleba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.06.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Drogie? To zobacz ile kosztują dobre drzwi za zachodnią granicą. 7-8 tys to propozycje tanie. Internorm na targach Budma pozdejmowal ceny drzwi od razu po pierwszym dniu, bo odstraszały na odleglość. Aluminiaki Hormana (nie tanie i popularne u nas stalówki)- zobacz ile kosztują. \Oczywiście powiecie że Niemcy lepiej zarabiają.. tak. Tylko czemu w zakupach samochodów niewiele im ustępujemy (nie myślę o markach luksusowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.06.2012 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witam Drogie? To zobacz ile kosztują dobre drzwi za zachodnią granicą. 7-8 tys to propozycje tanie. Internorm na targach Budma pozdejmowal ceny drzwi od razu po pierwszym dniu, bo odstraszały na odleglość. Aluminiaki Hormana (nie tanie i popularne u nas stalówki)- zobacz ile kosztują. \ Oczywiście powiecie że Niemcy lepiej zarabiają.. tak. Tylko czemu w zakupach samochodów niewiele im ustępujemy (nie myślę o markach luksusowych). bo POLAK samochód, dom i nawet psa musi mieć z CIĘŻKIE pieniądze ale stolarkę to trzeba "dostać" prawie za darmo aby dobry interes zrobić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sajmon007 02.06.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 no tak dzis bylem z ona na rekonesansie i drzwi stalowe odeszly w zapomnienieogladalismy cal-a i powiem ze wyglaja okzonie przypadly do gustu Okrągłe PLUS wycena u jedno 3700 u drugiego 3500 (z montazem na gotowo)dodatkowo w jednym sklepie staly na ekspozycji do wziecia debowe Okrągłe PLUS za 3600 (z montazem i gwarancja) tylko obawa czy jak potaly w sklepie czy beda ok ? czy nie pchac sie w takie powystawowe poczytalem na stronie cal i wyczytalem ze certyfikat antywl. mieli do 04.2011 hmm? musze tam zadzwonic chyba ze ktos ma inne wiesci poandto moje pytanie bo obecnei mam otwor 140cm a ma byc pod drzwi 90 musze to sam podmurowac z czego wykonac boki obojetnei jaki material (cegla, pustak, ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 02.06.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Witam no tak dzis bylem z ona na rekonesansie i drzwi stalowe odeszly w zapomnienie ogladalismy cal-a i powiem ze wyglaja ok zonie przypadly do gustu Okrągłe PLUS wycena u jedno 3700 u drugiego 3500 (z montazem na gotowo) dodatkowo w jednym sklepie staly na ekspozycji do wziecia debowe Okrągłe PLUS za 3600 (z montazem i gwarancja) tylko obawa czy jak potaly w sklepie czy beda ok ? czy nie pchac sie w takie powystawowe poczytalem na stronie cal i wyczytalem ze certyfikat antywl. mieli do 04.2011 hmm? musze tam zadzwonic chyba ze ktos ma inne wiesci poandto moje pytanie bo obecnei mam otwor 140cm a ma byc pod drzwi 90 musze to sam podmurowac z czego wykonac boki obojetnei jaki material (cegla, pustak, ...? Nie szkoda Ci murować takiego otworu? może dołożyć kasy i zamówić z doświetlem ? Co do tych drzwi z wystawki to masz 100% pewności, że są wysozonowane I ogólnie o CAL`u słyszałem dużo dobrego i na dodatek mają najlepiej zorganizowany montaż, certyfikują MONTAŻYSTE z imienia i nazwiska więc masz pewność, że jak zamontują to ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 02.06.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Drogie? To zobacz ile kosztują dobre drzwi za zachodnią granicą. 7-8 tys to propozycje tanie. Internorm na targach Budma pozdejmowal ceny drzwi od razu po pierwszym dniu, bo odstraszały na odleglość. Aluminiaki Hormana (nie tanie i popularne u nas stalówki)- zobacz ile kosztują. \ Oczywiście powiecie że Niemcy lepiej zarabiają.. tak. Tylko czemu w zakupach samochodów niewiele im ustępujemy (nie myślę o markach luksusowych). Owszem powiem że 3 razy lepiej zarabiają. A co do ceny i samochodów - nie każdy jeździ w tym kraju mercedesem więc nie porównuj. Nie twierdzę że nie warto. Popatrz na to że tzw dobre drzwi kosztują dwie średnie pensje - dla mnie to akurat jeden z droższych elementów domu. To miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 03.06.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Owszem powiem że 3 razy lepiej zarabiają. A co do ceny i samochodów - nie każdy jeździ w tym kraju mercedesem więc nie porównuj. Nie twierdzę że nie warto. Popatrz na to że tzw dobre drzwi kosztują dwie średnie pensje - dla mnie to akurat jeden z droższych elementów domu. To miałem na myśli. budujesz chałupe o kubaturze ponad 900m3 a oszczędzasz na dobrych drzwiach wejściowych??? .... Powodzenia z wykańczanie całej inwestycji, ciekawe jaki standard będzie miał ten twój dom, i jak możesz wogóle stwierdzać że zakup jednych drzwi wejściowych to jeden z większych wydatków na ten twój duży dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 03.06.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) budujesz chałupe o kubaturze ponad 900m3 a oszczędzasz na dobrych drzwiach wejściowych??? .... Powodzenia z wykańczanie całej inwestycji, ciekawe jaki standard będzie miał ten twój dom, i jak możesz wogóle stwierdzać że zakup jednych drzwi wejściowych to jeden z większych wydatków na ten twój duży dom. Widze że maszerujesz za moimi postami jak pies ogrodnika. W kwesti droższego elemetu domu - jesli wydajesz 3500 zł na 2 m2 --> to dużo. To bardziej w tą strone uderzałem. Poza tym chyba na innym temacie zarzuciłeś mi złośliwość- czyżbyś sie zarazie? I jak już chcesz cos napisać koniecznie - niech to będzie choć troche merytoryczne. Edytowane 3 Czerwca 2012 przez Xerses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yavol 03.06.2012 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Dobra koledzy wracając do drzwi, zamawiać StolPawa na południowo-zachodnią stronę czy nie!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 03.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Dobra koledzy wracając do drzwi, zamawiać StolPawa na południowo-zachodnią stronę czy nie!? Też bym się z chęcią dowiedział ale jak na razie polemiką podaje..........;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Dobra koledzy wracając do drzwi, zamawiać StolPawa na południowo-zachodnią stronę czy nie!? TO jest trudne pytanie. Odpowiedzieć na nie się nie da.. Drzwi drewniane to czasem żywy organizm i nie ma znaczenia tu marka czy strona świata, ale znacznie więcej czynników. Drewno, kolor, konkretne deski z których powstały dziw, rzeczywiste nasłonecznie i warunki panujące w korytarzu.. Albo wierzysz firmie,albo nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yavol 03.06.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 no cóż, chce wstawić dobre drzwi które posłużą mi parę długich lat, a co do firmy to wszyscy zachwalają, lecz obawiam się ewentualnych problemów z gwarancją, i to nie daje mi spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemo1977 03.06.2012 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Cześć Także stoję przed wyborem drzwi zewnętrznych. Stawiam jednak na drewniane.Wpadły nam w oko drzwi firmy "Doorsy" z boczna dostawką- w sumie szerokość 130.Cenowo wyjdą ze wszystkimi dodatkami i montażem jakoś 5000zł. Czy warto zainwestować w drzwi tej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 04.06.2012 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Cześć Także stoję przed wyborem drzwi zewnętrznych. Stawiam jednak na drewniane. Wpadły nam w oko drzwi firmy "Doorsy" z boczna dostawką- w sumie szerokość 130. Cenowo wyjdą ze wszystkimi dodatkami i montażem jakoś 5000zł. Czy warto zainwestować w drzwi tej firmy? my zamówiliśmy drzwi tej firmy za wszystko zapłacimy 5900 bez podatku, widzieliśmy drzwi "na żywo" wyglądają na solidne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laputa 04.06.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Wygląda na to, że gwarancja jest dawana na dwa lata - to chyba standard. Jeżeli chcesz uniknąć problemów z gwarancją, to zatroszcz się o dobry montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.06.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 By nie było że jestem ogojętny na Wasze pytania - czytam forum i jak widzę że mogę gdzieś coś dobrego powiedzieć, to piszę. Jak nie mam pewności w sprawie czegoś złego - to milczę. Jak dla mnie Doorsy nie są firmą godną zaufania. Zwracam uwagę na szczegóły techniczne - takie jak zawiasy, okucia.. W ich katalogach notorycznie są "piękne" drzwi z markową klamką Hoppe przeznaczoną do drzwi wewnętrznych. Owszem - klamka jest dobra, ale jej koszt to ok 50zł a nie o 100- 200 zł więcej - czyli tyle ile warta jest sensowna klamka zewnętrzna. Jeśli firma tak samo podchodzi do reszty zagadnień to mamy odpowiedź dlaczego te drzwi są tańsze. Rzecz najistotniejsza mająca wpływ na cenę - drzwi dębowe nie są z dębu a z sosny okleinowanej fornirem dębowym. Podobnie w innych firmach, w tym nowej serii drzwi firmy faworyzowanej przeze mnie (która daje 3 lata gwarancji;)Widziałem na żywo dużą ich wystawkę - nie powala dokładnością wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 04.06.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 By nie było że jestem ogojętny na Wasze pytania - czytam forum i jak widzę że mogę gdzieś coś dobrego powiedzieć, to piszę. Jak nie mam pewności w sprawie czegoś złego - to milczę. Jak dla mnie Doorsy nie są firmą godną zaufania. Zwracam uwagę na szczegóły techniczne - takie jak zawiasy, okucia.. W ich katalogach notorycznie są "piękne" drzwi z markową klamką Hoppe przeznaczoną do drzwi wewnętrznych. Owszem - klamka jest dobra, ale jej koszt to ok 50zł a nie o 100- 200 zł więcej - czyli tyle ile warta jest sensowna klamka zewnętrzna. Jeśli firma tak samo podchodzi do reszty zagadnień to mamy odpowiedź dlaczego te drzwi są tańsze. Rzecz najistotniejsza mająca wpływ na cenę - drzwi dębowe nie są z dębu a z sosny okleinowanej fornirem dębowym. Podobnie w innych firmach, w tym nowej serii drzwi firmy faworyzowanej przeze mnie (która daje 3 lata gwarancji;) Widziałem na żywo dużą ich wystawkę - nie powala dokładnością wykonania. No to mnie powaliłeś z tą sosną - czyli to tylko kwestia okleiny??? bo różnica w cenie między sosną a debem jest całkiem niemała. Wiem że nie ma odpowiedzi która firma jest naj - bo to dyskusja prowadząca do nikąd. Każdy ma swoje preferencje. Chodzi o to czy np Stolpaw spełnia normy i można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.06.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 No to mnie powaliłeś z tą sosną - czyli to tylko kwestia okleiny??? Nie dam glowy za to, ze zawsze i wszedzie jest sosna + okleina bo od dluzszego czasu jestem skoncentrowany na swojej firmie a nie na podgladaniu konkurencji, ale Doorsy widzialem na ekspozycji ktora ma moze 2-3 miesiace, wiec jest bardzo aktualna. Sosne najlepiej widac na listewkach - przetloczeniach. Kasetony, ramy drzwi sa okleinowane debem, ale juz wszystkie frezy, wyzlobienia, listweki odkrywaja drewno sosnowe. W "bogatszych" drzwiach poza okleina debowe sa takze zewnetrzne, widoczne czesci drzwi - tzn ze jak otworzysz skrzydlo to na kantach bedzie widac dab a nie sosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts