bettka 30.08.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 A ja mam pytanie o kolor (jak to kobieta U którego producenta znajdę drzwi drewniane w kolorze maksymalnie zbliżonym do orzecha, który mam na bramie i oknach? Wszystko co oglądam różni sie bardzo, a chciałabym maksymalnie zbliżony... Czy tylko stalowe drzwi mogą być w okleinie ozrechowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fantomek24 31.08.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 a nic nie piszecie o drzwiach czerwiak ktoś sie z nimi spotkał chodzi mi o zewnętrzne? jakie opinie bo mam je na oku grubość 65 cm dwie uszczelkiWykonanie:Drewno selekcjonowaneKlejonkaObłogowaneOcieplenie - pianka poliuretanowa Malowanie i impregnacja lazurowymi farbami Gori:GruntowaniePodkładMiędzywarstwaDwie warstwy farbyZawiasy:Trzy zawiasy regulowane w trzech płaszczyznachZamki:Dwa zamki firmy LOBRozmiar wkładki zamka30/50 mm (grubość drzwi 53 mm)30/55 mm (grubość drzwi 65 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.08.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 grubość 65 cm dwie uszczelki To jakieś pancerne te drzwi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.08.2012 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 A ja mam pytanie o kolor (jak to kobieta U którego producenta znajdę drzwi drewniane w kolorze maksymalnie zbliżonym do orzecha, który mam na bramie i oknach? Wszystko co oglądam różni sie bardzo, a chciałabym maksymalnie zbliżony... Czy tylko stalowe drzwi mogą być w okleinie ozrechowej? Sprawdz kolor D1 w Urzedowskim. Jak dla mnie na 90% pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.08.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 (edytowane) a nic nie piszecie o drzwiach czerwiak ktoś sie z nimi spotkał chodzi mi o zewnętrzne? jakie opinie bo mam je na oku grubość 65 cm dwie uszczelki Wykonanie: Drewno selekcjonowane Klejonka Obłogowane Ocieplenie - pianka poliuretanowa Malowanie i impregnacja lazurowymi farbami Gori: Gruntowanie Podkład Międzywarstwa Dwie warstwy farby Zawiasy: Trzy zawiasy regulowane w trzech płaszczyznach Zamki: Dwa zamki firmy LOB Rozmiar wkładki zamka 30/50 mm (grubość drzwi 53 mm) 30/55 mm (grubość drzwi 65 mm) Uzywajac odpowiedniego jezyka nawet gwozdz moze okazac sie dzielem sztuki. Kazde drewno uzywane do produkcji drzwi jest w jakis sposob selekcjonowane i klejone. Tanie firmy uzywaja oblogow, drozsze modele maja na zewnatrz grubszy kawalek drewna a nie okleina. liczba warstw lakierniczych podawana jest tu dosc obszernie, ale nikt tego na drzwiach nie sprawdzi. Wymienione zamki nie wyrozniaja sie niczym szczegolnym (koszt to 30-50zl/szt), a rozmiar wkladek ma sie tak do jakosci jak podanie rozmiaru buta do jego trwalosci. podsumowujac - nic nie wynika z takiego opisu. Edytowane 31 Sierpnia 2012 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 04.09.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 mam pytanko...szukam drzwi zewnętrznych do pomieszczenia gospodarczego. Chciala bym coś w miare prostego ale głowny warunek jest taki aby od strony zewnętrznej/ogrodu/ nie było zamków. Czy orientujcie sie czy któryś producent ma coś takiego w swojej ofercie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.09.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 W podstawowej ofercie raczej nie znajdziesz, bo ja pierwszy raz słyszę o takiej "zachciance". Więc siłą rzeczy - skoro nie ma zapytań, to szkoda kartki na drukowanie takiej propozycji To w sumie nie powinno być trudne, troszkę kłoptu może sprawić znalezienie wkładki jednostronnej, ale takie widywałem. Pytaj bezpośrednio u producentów. Zacznij w takich firm jak Juwent (otwarci na nietypowości), może Porta, może Delta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.09.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Witam mam pytanko...szukam drzwi zewnętrznych do pomieszczenia gospodarczego. Chciala bym coś w miare prostego ale głowny warunek jest taki aby od strony zewnętrznej/ogrodu/ nie było zamków. Czy orientujcie sie czy któryś producent ma coś takiego w swojej ofercie? całkowicie bez zamków ? może z klamką tylko od środka - takie widuję dość często zazwyczaj wykonane z alu ale są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 05.09.2012 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 To po co zamki. Wystarczą drzwi bez zamków i dwa porządne haczyki od wewnątrz.:)A czy przypadkiem to pomieszczenie nie pełni też funkcji kotłowni? Jeśli tak to czy na pewno tak można aby nie można jej było otworzyć od zewnątrz.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 05.09.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 A czy przypadkiem to pomieszczenie nie pełni też funkcji kotłowni? Jeśli tak to czy na pewno tak można aby nie można jej było otworzyć od zewnątrz.? Nie jest to kotłownia tylko skladzik może faktycznie poszukam z klamką tylko od środka ..chyba bedzie łatwiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.09.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 ... Tanie firmy uzywaja oblogow, drozsze modele maja na zewnatrz grubszy kawalek drewna a nie okleina. ..... Obłóg to jest TEN grubszy kawałek Okleina to jet TEN cieńszy kawałek Grubości sprawdzisz sobie u Technologa URZĘDOWSKIEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.09.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 .... Międzywarstwa ... QUOTE] ...jak międzywarstwa to drewno liściaste - pewnie meranti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 05.09.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 ... Zamki: Dwa zamki firmy LOB Rozmiar wkładki zamka 30/50 mm (grubość drzwi 53 mm) 30/55 mm (grubość drzwi 65 mm) ...takie sobie te zamki. Polecam firmy FUHR - solidne do bólu złodzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karcz 05.09.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Zastanawiamy się z żoną nad drzwiami stalowymi Jowisz 2 model 36, , jaki wpływ na przepuszczalnosc ciepla/zimna ma szybka w drzwiach ? czy ubytek ciepła zimą jest znaczący ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.09.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Obłóg to jest TEN grubszy kawałek Okleina to jet TEN cieńszy kawałek Grubości sprawdzisz sobie u Technologa URZĘDOWSKIEGO. Znam różnicę między tymi słowami. Nie chcę dopuścić mysli, że standardem jest używanie cienkiej okleiny w drzwiach zewnętrznych (chociaż dobrze wiem, że są takie firmy). Solidny produkt na zewnątrz ma drewno (choćby to było cienkie na 5-6mm, ale drewno). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 05.09.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Zastanawiamy się z żoną nad drzwiami stalowymi Jowisz 2 model 36, [ATTACH=CONFIG]134778[/ATTACH], jaki wpływ na przepuszczalnosc ciepla/zimna ma szybka w drzwiach ? czy ubytek ciepła zimą jest znaczący ? Nie spotkałem się z tymi drzwiami. NA zdjęciu też nie widać, jaka to szyba wiec chyba najlepiej byłby zapytać o to sprzedawcę / producenta. A jeśli mu nie ufasz, to.. może wybierz inną firmę ? ...takie sobie te zamki. Polecam firmy FUHR - solidne do bólu złodzieja Fuhr? a czym się wyrózniają poza tym, że są pewnie stosowane przez firmę z którą sympatyzujesz? Zamek wg mnie ma spełniać deklarowane normy i być niezawodny. Nie słuszałem nic złego na tą markę, ale.. jak widzę, to wiele firm stosuje w drzwiach zamki GU (podobnie w przesuwkach) mimo iż okna okuwa na konkurencyjnych markach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przedstawiciel drzwi 09.09.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Zastanawiamy się z żoną nad drzwiami stalowymi Jowisz 2 model 36, [ATTACH=CONFIG]134778[/ATTACH], jaki wpływ na przepuszczalnosc ciepla/zimna ma szybka w drzwiach ? czy ubytek ciepła zimą jest znaczący ? Szyba w drzwiach producent Capek, doskonale zapewniają izolacje cieplną polecam produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 09.09.2012 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam Szyba w drzwiach producent Capek, doskonale zapewniają izolacje cieplną polecam produkt. jeżeli tak to jaki jest współczynnik tych szybek ? albo może szerzej jaka jest cała konstrukcja ? gr. szkła rodzaj i szerokość ramek, wypełnienie między szybami ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 09.09.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 PAnowie poradzcie mi jakieś drzwi (dodam, że czytałem trochę temat i mniej więcej wiem co i jak) zewnętrzne do kotłowni oraz garażu (garaż jako osobny budynek) max.2 tys.PLN za sztukę.Co do wejściowych to rozmawiałem z moim stolarzem i powiedział że zrobi mi dębowe w cenie 2.5 tys.PLN. Powiedzcie na co zwracać uwagę przy produkcji takich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.09.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Mam ładne, dębowe - 2 szt. Przywiozłem ostatnio z demontażu, więc jak chcesz to po kilka stówek za sztukę i są Twoje. A poważnie: coś niska ta cena. Dębowe *czyli w okleinach dębowych) a może z dębu w całości? Wydaje mi się, że za taką cenę to dosatniesz cienkie drzu (ok 4-5cm grubości). Do tego najprostsze zamki, najtańsze wkłądki (pewnie stolarz zostawi ten zakup Tobie). Zwykłe zawiasy. No i będą drzwi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts