Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moim zdaniem nie do końca...

Hmmm...(??)

Chodzi Ci o kolor materiały z którego wykonana jest wkładka czy gałka??

Chcąc uzyskać pomoc, dobrze jest zadać konkretne trafne pytanie inaczej bezowocna polemika może trwać kilka stron...

Edytowane przez Robespierre

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wilka od kilku miesięcy współpracuje z AXĄ i jeśli ktoś kupuje klamkę AXA to może kupić także wkładki sygnowane logiem AXY z gałeczką w kolorze klamki. Wkładki są produkowane przez WILKĘ a AXA domontowuje u siebie gałeczki i pakuje w swoje opakowania.

Niestety impreza nie będzie należała do najtańszych.

Komplet Klamki + wkładki może zamknąć się w kwocie ok 350-450 zł.

Hmmm...(??)

Chodzi Ci o kolor materiały z którego wykonana jest wkładka czy gałka??...

Kolor wkładki można przebolec, ale pasowałoby aby gałka miała taki sam kolor jak okucia.

Dzieki za informacje o wkładkach AXA z ich gamy kolorystycznej chyba coś uda mi się dobrać. Z tego co widze to wkładki nie są najtańsze, bo zestaw w systemii jednego klucz kosztuje 168 PLN ale to jeszcze akceptowalna cena.

Kupiłem wczoraj w Castoramie komplet wkłądek ABUS-a w kolorze patyny (idealnie kolor dobrany do okuć). Wkładki w systemie 1 klucza, klasa C, klucz nawiercany, karta kodowa, jedna wkładka z gałką, cena 170 PLN.

Myslicie, że to dobry wybór?

ABUS to sprawdzona niemiecka marka.

Sprzedawana głównie w marketach - lecz nie jest to tani marketowy produkt. W markecie to marka High end.

Myślę że będziesz z nich zadowolony.

Jeśli trafiłeś w kolor to gratuluję. :)

Jeśli trafiłeś w kolor to gratuluję. :)

Trafiłem.

Wkładki mają jeszcze jedem wielki plus, bo pomimo, że we wkładce jest pozostawiony klucz, to mozna ję otwierć kluczem z drugiej strony.

Mam jesczcze takie pytanko, czy oprucz chińskich sputników ktoś jeszcze w standardzie daje wkładki z przekodowaniem?

• 2 weeks później...

Tak siedzę i czytam ten wątek i jestem coraz głupszy.

Z początku chciałem aby mój stolarz wykonał mi drzwi zewnętrzne, lae mam lekkie obway (do tej pory zrobił szt.1). Znalazłem kolejnego stolarza, który robi drzwi. Krzyknął mi za drzwi okolo 2.500 tys. z tym że wydaje mi się że okucia tutaj nie są zbyt rewelacyjne.

Muszę kupić 3 szt.

- główne wejściowe - rozmiar 100x200 drewniane pełne,

- wejściowe do kotłowni - które są na tej samej ścianie co główne rozmiar 90x200 pełne - mogą być stalowe ale coś lepszego

- drzwi go garażu wolnostojącego rozmiar 90x200 stalowe pełne.

Budżet mam strasznie napięty chciałby się zmieścić w kwocie 7-8 tys. PLN.

Zdaję sbie sprawę , iż za jakość trzeba zapłacić ale muszę znaleźć kompromis.

Dzisiaj znalazłem firmę z łasku http://www.lupol.pl - która zaproponowała mi drzwi sosnowe 68 mm zamek listwowy 4 punkty, z dodatkowym zamkiem FUHR, wkładką klasy c, zawiasy 3d, z pochwytem AXA Amsterdam 120 cm, klamka solo slim 10/92, rozetka, próg aluminiowy za kwotę 3675 brutto ( w tym 500 zl motaż)

Czy znacie tą firmę?

Co do kotłowni i garażu myślałem o drzwiach firmy WIKĘD lub KMT.

Wiadomo zależy mi na tym aby drzwi były ciepłe i ich stosunek jakości do ceny był sensowny

Podpowiedzcie mi co powinny zawierać drzwi (wiadomo sprzedawcy zawsze wciskają wszystko na siłę) tzn. jaki zamek, ile rygili, jaka wkładka - tak aby nie przedobrzyć.

Liczę na Waszą pomoc bo spać już po nocach nie mogę

,

Z czystym sumieniem polecę drzwi Wikęd... Budową WIKĘD i KMT są porównywalne ale jakość wykonania to niebo a ziemia. Koszt pełnych z montażem ok. 1500zł

Ewentualnie jako wejściowe poleciłbym poszukać w okolicy przedstawiciela K&P,... koszt z mozntażem ok 3600zł

Bardzo ciekawe i przystępne cenową są również drzwi Stalowe ECO Wiśniowski, skrzydło grubości 65mm, i zawias samozamykający - koszt od 600zł do 1100zł w zależności od koloru

dzięki Charlie. Odnośnie ariesa już gdzieś czytałem że ich polecasz. A móglbyś mi powiedzieć/doradzić jakie zamki, ile rygli, jakie wkładki itp powinienem zakupić. chdzi o to żeby kupić coś dobrego a w rozsądnych pieniądzach. Finlandia wspominal np. o doorsach gdzie klamka normalnie kosztuje 50 zł a u nich 100-200 zl.

No wlaśnie czy firmy pójdą na uklad że klamki wkładki zamki dostarczam ja a oni mi to montują w drzwiach?

Od Lupola oferta wygląda całkiem przzwoicie, muszę do nich podjechać i ponegocjować

Lepszy samochód z napędem na tył czy na przód? Jak komu leży i jak pasuje otwieranie z układu domu. Dla mnie wyłącznie na zewnątrz

Ceny zawsze podaję orientacyjne, ale kompletne. Z montażem, szyldami, wkładkami, Vatem. Nawet jak dołożysz zamek automatyczny czy też najlepsze zawiasy do drzwi Simonswerk to powinno się zmieścić w 3,5 tys. Jedyny minus - nie przyjmują realizacji na ten rok i aktualny termin to luty.

Ale mi to by ten termin pasował bo tynkarze wchodzą w marcu czyli montaż drzwi najwcześniej w kwietniu.

Faktycznie cena jest dobra. A co byście polecili do kotłowni i garażu. Drzwi do kotłowni są na tej samej ścianie co drzwi główne i musi się jakoś to zgrywać - poniżej link

http://images37.fotosik.pl/1880/14074c0cb3375fb4m.jpg

Puść mi na prv cenę takich drzwi i ewentualnie w jakich rejonach polski działasz (ja z łodzi) - brałbym odrazu 3 szt. Mam również drzwi garażowe do kupna rozmiar 300x225

Lepszy samochód z napędem na tył czy na przód? Jak komu leży i jak pasuje otwieranie z układu domu. Dla mnie wyłącznie na zewnątrz

Ceny zawsze podaję orientacyjne, ale kompletne. Z montażem, szyldami, wkładkami, Vatem. Nawet jak dołożysz zamek automatyczny czy też najlepsze zawiasy do drzwi Simonswerk to powinno się zmieścić w 3,5 tys. Jedyny minus - nie przyjmują realizacji na ten rok i aktualny termin to luty.

Edytowane przez jaremy

Jaremy,

ale ja nie szukam klientów na forum... i działam tylko lokalnie, jako firma a nie człowiek z forum (chociaż nie powiem - dla wielu klientów nie jestem anonimowy).

Drzwi znajdziesz w każdym salonie U.