finlandia 20.12.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Drzwi to są drzwi. I tak wyglądają inaczej niż okna. A kombinowanie z łączeniem plastiku z alu to nie jest dobry kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 10.01.2013 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Wiem, ze już dużo było na podobny temat ale szukam DUŻYCH drzwi zewnętrznych wejściowych do domu rodzinnego. Otwór drzwiowy ma wymiar 150 x 220. Drzwi maja być z dostawką, powinny być ciepłe i najlepiej aby miały ciepły próg ( najlepiej jakaś wkładka termiczna). Szukam drzwi stalowych ( może jakieś inne np.aluminiowe, tworzywo lub jakieś inne kompozyty ale nie drewniane). Szukam takich drzwi abym mógł je obejrzeć u sprzedawcy w Krakowie i aby były naprawdę dobre ( nie interesuje mnie chińszczyzna , duża awaryjnośc drzwi, marny serwis) i ogólnie pisząc aby były jak najmniej ,,problemowe". Jak pisałem wyżej, otwór na drzwi jest duży i wskazanym byłoby aby sprzedawca nie doliczał kosmicznej dopłaty za większe drzwi. Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.01.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 A nie lepiej zrobić na wymiar? Nie są tańsze niż te w sklepach, a nie dość, ze pasują idealnie, to jeszcze możesz mieć wszystkie opcje, jakie Ci się zamarzą. A wykonawca często ma jakichś zaprzyjaźnionych klientów, u których można obejrzeć jego realizacje ja tak robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 15.01.2013 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Witam. Dzisiaj otrzymalem wycene drzwi urzedowskiego z serii plytowe (polecane przez finlandie) i wycena faktycznie zachecajaca. I w zwiazku z ta wycena mam pytanie. Czy warto doplacac do tych lepszych zawiasow. P.s. Jesli mozecie powiedzcie do kiedy trwa u nich rabat 22% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Sam nie wiem czy to niezbędne W roku 2007 "zwykłe" zawiasy kołkowe były stosowane w standardzie. Sprzedałem sporo takich drzwi - nie mam z nimi problemu. Ale też w ub. tygodniu rozmawiałem z pewnym dużym salonem i oni mają obawy - to ich doświadczenia. Te "zwykłe" zawiasy są stosowane przez m.in Cala i niemal wszystkich innych producentów. Sporadcznie na rynku widuję Simonswerki (cena). Na pewno jednak są o niebo wygodniejsze i bardziej praktyczne kiedy przyjdzie konieczność regulacji. Kilka dni temu regulowałem drzwi drewniane kupione przez klienta okazyjnie - by cokolwiek zrobić trzeba było zdjąć skrzydło. Promocja 22% od fabryki jest bez szczególnych ograniczeń. Trzeba się targować o sporo więcej bo dilerzy też mają z czego dać rabat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 15.01.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Miśka76 - O. K ,można zrobić na wymiar. Napisz kto mi zrobi? Czy ktoś jeszcze moze mi coś doradzić? Szukam drzwi nie drewnianych ze względu na wejscie do domu od strony zachodniej i nie za duże zadaszenie.Mam obawy związane z drewnem co do jego trwałosci.Boje sie , ze słońce, deszcz, snieg i inne niekorzystne warunki pogodowe źle bedą oddziaływały na drzwi ( tak piszą na forum niektórzy użytkownicy na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 15.01.2013 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Sam nie wiem czy to niezbędne W roku 2007 "zwykłe" zawiasy kołkowe były stosowane w standardzie. Sprzedałem sporo takich drzwi - nie mam z nimi problemu. Ale też w ub. tygodniu rozmawiałem z pewnym dużym salonem i oni mają obawy - to ich doświadczenia. Te "zwykłe" zawiasy są stosowane przez m.in Cala i niemal wszystkich innych producentów. Sporadcznie na rynku widuję Simonswerki (cena). Na pewno jednak są o niebo wygodniejsze i bardziej praktyczne kiedy przyjdzie konieczność regulacji. Kilka dni temu regulowałem drzwi drewniane kupione przez klienta okazyjnie - by cokolwiek zrobić trzeba było zdjąć skrzydło. Promocja 22% od fabryki jest bez szczególnych ograniczeń. Trzeba się targować o sporo więcej bo dilerzy też mają z czego dać rabat:) Dzieki finlandia. A jaki rabat moge ubic. Bo dzisiaj probowalem i wlasciciel firmy powiedzial ze w gratsie jest montaz. Zaproponowal klocek drewniany i poszerzenie jak do okna. Wycenil mi drzwi model 530 z zamkiem listwowym automatic zamkiem klasy c na ok. 3250 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 15.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Poszukaj dystrybutora drzwi Juwent. Robią na wymiar z dopłatą 30%, robią też naświetla boczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Wydawało mi się, że odpowiadałem na ten wątek.. albo go wyciął admin (bo był z lekka drwiący) albo w obliczu samokrytyki przepadł gdzieś w drodze do rutera... Ivo - jest to pewna opcja. Przeglądam najnowszy katalog - Ud - 2,0. Czy to się kwalifikuje na "ciepłe"? Tak samo jak próg - ciepły to raczej drewniany.. ale te od razu dyskfalifikuje autor wątku.Okojan,niektorzy użytkownicy forum mówią, że nie ma to jak solidne drzwi drewniane. Stalówki nie dorastają im do pięt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Cena się wydaje ok, nawet jak dla kolorów na dębie. Chociaż tam jest sporo innych wartości (klamka, wkładka, osłonki, otwieranie na zewn). Montaż gratis to conajmniej 10% wartości kwoty jaką masz zapłacić, wiec jesli to wszystko jest uwzględnione to jest w normie. ps. A do jakiego koloru okien chcesz się dopasowac?ps2. Mniej przyjemne - nastaw się na czas oczekiwania do 3 mies (bo 2 to jest norma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 15.01.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 dzięki za wyczerpujące odpowiedzi. drzwi będą otwierane na zewnątrz, kolor to dąb bagienny (ponoć nie dostępny w palecie Urzędowskiego, ale mam nadzieję że coś się wybierze). Czyli powiedz negocjować cenę czy nie - dodam, że będę bral dwie sztuki drzwi. Co do czasu to mi pasuje, bo drzwi chce wstawić tak na koniec maja - po tynkach i wylewkach. Fakt, że wyslalem jeszcze do innych z woj. łódzkiego i zobaczymy co podeślą. W razie czego będę mial kartę przetargową.Acha ta firma dała mi jeszcze 5% przy wpłacie 100% kwoty, ale nie ukrywam że daleki jestem od takich rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Producent daje te 5%. Ja bym Ci wycenił te drzwi na jakieś 3100 (ale też podparcia kosztują dodatkowo). Dąb bagienny - idealne będzie DB7 (mam nadzieje ze salon wycenił Ci wlaśnie dąb + ościeżnicę dębową (bo Urzędowski lubi niekonwencjonalne pomysły i daje np możliwość wybrania do złotego dębu szarej ościeżnicy z drewna sosnowego (tańszej o ok 400zł). Oj ma on pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okojan 16.01.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 finlandia - może nie koniecznie stalowe.Moze jakies inne ( pvc, aluminiowe,jakies kompozyty)- coś polecisz ?? Na drzwiach wejsciowych nie chce oszczedzic.Mam na nie budzet około 5- 6 tyś. Ja wiem, ze są wpisy , ze drewno i tylko drewno ale mam jakies takie obawy ( ale w zasadzie niczym nie potwiedrzone poniewaz nie mieszkalem jeszcze w domu jednorodzinnym ). Da mi gwarancje jakis producent drzwi drewnianych na 5- 7 lat? Pewnie nikt nie da:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.01.2013 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Oknoplast chyba dawał długą gwarancję. Możesz próbować. Wszelkie ine drzwi mają 2 lata gwarancji, a wielu producentów pisze w kartach "1 rok". Mój typ i przekonania są zupełnie przeciwne do Twoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 16.01.2013 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 w załączeniu skan oferty.od ceny należy odjąć 22% rabatu i dodać 8% VAT = 3210,18 brutto https://docs.google.com/file/d/0B6MKdn3SJXhueDlOTnNHT04xdlk/edit Jakbyś mógł finlandia zerknij i powiedz co siedzi w szczegółach, w razie czego będę doprecyzowywał z salonem ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.01.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Powiedzmy, że resztę dopowiem CI na priv, bo nie wszystkich musi interesować nasza rozmowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 18.01.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Przeglądam najnowszy katalog - Ud - 2,0. Czy to się kwalifikuje na "ciepłe"? Tak samo jak próg - ciepły to raczej drewniany.. ale te od razu dyskfalifikuje autor wątku. Okojan, niektorzy użytkownicy forum mówią, że nie ma to jak solidne drzwi drewniane. Stalówki nie dorastają im do pięt. Też tak kiedys mówiłem... My po prostu nie znamy mozliwości w stalowych drzwiach. Ostatnio widziałem drzwi Hormanna (oczywiście stalowe) o wsp. Ud<0,6 . To super-nowinka, ale mają w przyzwoitym standardzie Ud<1,0 . Dlaczego drewniane miałyby byc lepsze? Nawet estetycznie nie mają przewagi, bo dekory jakie widziałem powalają.. Tak czy inaczej - myślę, że warto się tym tematem zająć bliżej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.01.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 E tam. Co jest nowością (pewnie w Monachium to pokazali?) to nie szybko musi sie znalazc w dostepnych cenach w naszych katalogach:)Do tej pory dekory Hormana powalaja, ale raczej wdruga strone: zloty dab, ciemny dab, mahon... i koniec. Aaa, jasny dab. Wiec CZTERY. Ciekaw jestem co zobaczymy w Poznaniu - jak bedzie lepiej, to tu publicznie to napisze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 18.01.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 E tam. Co jest nowością (pewnie w Monachium to pokazali?) to nie szybko musi sie znalazc w dostepnych cenach w naszych katalogach:) Do tej pory dekory Hormana powalaja, ale raczej wdruga strone: zloty dab, ciemny dab, mahon... i koniec. Aaa, jasny dab. Wiec CZTERY. Ciekaw jestem co zobaczymy w Poznaniu - jak bedzie lepiej, to tu publicznie to napisze:) Nie zobaczymy, bo tym razem Hormanna nie będzie. Ale mają nową technologie nakładania powłok lakierniczych imitujących dowolny dekor - ja akurat zwróciłem uwagę na wzór deski rustykalnej i imitację pordzewiałej blachy... W ofercie chyba od marca. Ale też powalające dekory pokazał Novoferm - np. powłoka lakiernicza drzwi do złudzenia imituje marmur - naprawdę wygląda bardzo naturalnie. Zrobiłem zdjęcia, to na Budmie pokażę... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sapi 24.01.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Hormann na Budmie jest co 2 lata. Ale na targach w Monachium ponoć sporo nowości. Co do drzwi stalowych Hormann oferuje drzwi TPS o współczynniku od 1,2 do 1,7 W/m2K. Można także dokupić specjalny próg, ale jak bardzo wpływa na termoizolację to chyba nikt nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts