Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A ja mam Gerda GTT z "a la weneckim" przeszkleniem za 1500zł z montażem. Dzrwi są solidne i doskonale spełniają swoją funkcję- zamki do wyboru do koloru, wszystkie klasy, klucze systemowe, gałki, srałki ... ładne klamki i szyldy. Jest gwarancja - cała masa serwisantów do zamków, części na każde skinienie.

Szczerze mówiąc nie widzę sensu pchania się w atestowane cuda jeśli z drugiej strony budynku mam całe przeszklone okno tarasowe...

Oczywiście bardzo podobają mi się duże drzwi drewniane - ale coś za coś - za cenę CALa mam GTT główne, doświetlenie nad nimi, TT od ogrodu, oraz ppożki do kotłowni. Uważam mój wybór za optymalny pod względem jakości do ceny oraz estetyki.

A swoje wizytówki noszę w portfelu ;)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja obecnie zastanawiam sie miedzy KMT ,Gerdą, Sokółką oraz Oknoplastem. Muszę w tym tygodniu podjąc decyzję:)

Czy odrazu przed tynkiem montujecie takie drzwi czy czekacie do skończenia tynków?

Jak już zamówisz drzwi, uważaj na montaż. Ja zamawiałem w prywatnym sklepie, miał koleś duży wybór różnych firm. Wziąłem Porty, akurat była "promocja", a brat ma też ich i nie narzeka. Oczywiście montaż gratis. Drzwi solidnie zrobione, 2 zamki, jakieś bolce, izolacja cieplna. Mniejsza z tym, nie do tego dążę. Niestety montaż był źle wykonany. Skrzydło dosyć mocno samo się zamykało. Przeszkadzało mi to i zwracałem już wcześniej uwagę. Ile się nachodziłem, nakombinowałem... Okazało się, że sklepowi montażyści nie mają żadnych certyfikatów,i po prostu spiep*** robotę i nie chcieli się przyznać. Nie będę się rozpisywał, temat już opisywałem swój problem szukając pomocy http://forum.muratordom.pl/problem-z-drzwiami-po-montarzu,t158831.htm ale zwracaj uwagę na solidny montaż, jakieś certyfikaty czy coś. Oszczędzi Ci chodzenia. Nie mówię, że wszyscy tak robią, nie można generalizować, ale lepiej zadbać o to za wczasu, niż później tracić nerwy.
Bardzo przydatny wątek. :D Chyba się zdecyduję na KMT Classic tłoczenie IV. Tylko nie wiem o co chodzi z tak dużym wyborem ościeżnic. Czy ktoś z forumowiczów się orientuje czy to tylko w KMTczy zawsze jest taki wybór ościeżnic? Na co zwrócić uwagę?
Bardzo przydatny wątek. :D Chyba się zdecyduję na KMT Classic tłoczenie IV. Tylko nie wiem o co chodzi z tak dużym wyborem ościeżnic. Czy ktoś z forumowiczów się orientuje czy to tylko w KMTczy zawsze jest taki wybór ościeżnic? Na co zwrócić uwagę?

Są trzy typy ościeżnic do tego skrzydła: KMT 12TR, KMT 10TR i KMT 7TR.

Różnią się one szerokością:

12TR - 127 mm,

10TR - 95 mm,

7TR - 70 mm,

oraz tym, że 12TR i 7TR są malowane proszkowo, a 10TR jest laminowana.

2500 zł - jakaś magiczna kwota.

Chcesz drzwi za cenę bramy garażowej z automatyką czy bramę garażową z automatyką za cenę drzwi?

http://forum.muratordom.pl/bramy-garazowe,t159864.htm

Ja schody,drzwi wewnętrzne i zewnętrzne zamawiałem u tego samego stolarza.Za 9 kpl pojedyńczych 1 podwójne,schody i drzwi wejściowe(dębowe) równo rok temu zapłaciłem 20kpln dał taki rabat że wejściowe prawie gratis :lol:

Jako reklama jego firmy.

A wzór na wejsciowe to szukaliśmy jeżdząc po budowach :wink:

Prawie dokładnie tak jak ja: 9 drzwi wewnętrznych, jedne zewnętrzne i schody. Wszystko u tego samego stolarza. Z tego samego drewna (jesion). Razem 18kpln - myślę, że to najsensowniejsze rozwiązanie. Można dobrą cenę wynegocjować przy kompleksowym zamówieniu.

A wzór wejściowych - żona gdzieś znalazła zdjęcie drzwi, które jej się spodobały. W rzeczywistości wyszły jeszcze ładniejsze :-)

Lech

Jak chcesz proste to będziedziesz miał problem. Królują bogate rzeżbienia i ornamenty. Ja znalazłem w firmie Cal - ale są droższe niż chcesz zapłacić.

http://images39.fotosik.pl/108/e2ba772c72c4662bmed.jpg

Jak chcesz proste to będziedziesz miał problem. Królują bogate rzeżbienia i ornamenty. Ja znalazłem w firmie Cal - ale są droższe niż chcesz zapłacić.

Ile zapłaciłeś?? Bo też szukam takich drzwi.

Mi aię podobają z Hormanna 650 TP.

Model CAL 402 http://www.drzwi-cal.pl/drzwi_zewnetrzne/cal_402.html ale w wersji bez jodełki - płaska płyta. Cena z montażem i dopłatą za kolor 4000 zl brutto. Mają naprawde kilka fajnych modeli przy czym drobne zmiany w wygladzie (np szyba z innego modelu) są niedpłatne. Jak na razie polecam. Naprawdę solidnie wyglądają. Na zdjęciu jeszcze bez osłonek na zawiasy.
couli jakie to drzwi (wymiar) ze tylko 3 zawiasy jak dobrze widze

O ile dobrze pamiętam to wymiar otworu pod drzwi był 2,10x1m