Charlie 24.01.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 Ze stalą jest najwięcej problemów w użytkowaniu - uszkodzenie powierzchni to rdza (zadrapania od pazurów etc.) lub wgniecenie nie do wyprowadzenia. Poza tym przenikalność cieplna pod znakiem zapytania szczególnie ościeżnicy. Bardzo ważną strefą jest obszar zawiasów - muszą być dobrej jakości ( np. regulacja 3D - przetarcia ościeżnic przez rozregulowane skrzydła to rdza ) szczególnie przy drzwiach zewnętrznych otwieranych na zewnątrz dobrze zabezpieczone spawy, których nie da się ocynkować na gorąco. Pozdrawiam P.S co innego nierdzewka . Z tego materiału to najlepszy produkt a jeszcze w dobrej cenie , ho,ho,ho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sapi 31.01.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Akurat TPS Hormannowskie nie są jakimś tanim produktem, które zaraz zacznie rdzewieć. Śladów po pazurach etc. (zwłaszcza przy okleinie) nie widać. Nie uderzysz, nie będzie wgnieceń. Ościeżnica - aluminiowa. Prosta sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diodonna 31.01.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 P.S co innego nierdzewka . Z tego materiału to najlepszy produkt a jeszcze w dobrej cenie , ho,ho,ho. Blachę nierdzewną można lakierować? Malować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 31.01.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Blachę nierdzewną można lakierować? Malować? Tak - każdy kolor RAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przedstawiciel drzwi 01.02.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Polecam drzwi Delta lub PTZ stalowe robione na wymiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAM 45 20.03.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 WitamCzy ktoś ma już nowość z Delty drzwi Royal? Musze wymienić drzwi wejściowe do mieszkania w bloku i znalazłem tą nowość. Reklamują je jako ciche a na tym mi szczególnie zależy.Mieszkanie na parterze i trzaskanie drzwi wejściowych na klatkę daje się we znaki. Bardzo proszę o opinie na temat tych drzwi i ogólnie na temat wyrobów Delty. Nie miałem jeszcze z nimi do czynieniaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
letitia 20.03.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam, podobają mi się te drzwi zewnętrzne do mieszkania co na zdjęciu w załączniku. Czy ktoś może wie jaki to producent i który model drzwi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.03.2013 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam, podobają mi się te drzwi zewnętrzne do mieszkania co na zdjęciu w załączniku. Czy ktoś może wie jaki to producent i który model drzwi?? A nie możesz o to zwyczajnie zapytać pod adresem strony, na której znalazłaś/eś to zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 20.03.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 A może to zdjęcie drzwi sąsiada ? Zapukaj i spytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 20.03.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Forumowicze, poszukuje drzwi wejściowych w kolorze złoty dąb - wzornictwo raczej nowoczesne + doświetlenie w drzwiach+doświetlenie z bokuwymiar otworu 135x200 chodzi mi aby były bezpieczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sapi 26.03.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 To zależy jaką kwotą dysponujesz... Hormann ma promocję na drzwi aluminiowe w wersji przeciwwłamaniowej klasy 2 za 7950 zł netto. Do tego naświetle boczne można zamówić na wymiar (oczywiście dodatkowo płatne). Wzornictwo nowoczesne z elementami ze stali nierdzewnej, zlicowana płyta drzwiowa z ościeżnicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianna Witkowska 26.03.2013 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Też polecam firmę Hormann , nowoczesne wzornictwo i drzwi są kompatybilne z brama garażową co daje bardzo ładny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 26.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 hmm......... Ostatnio dostałem komercyjną ofertę na przeprowadzenie reklamowej kampanii szeptanej na forach internetowych..... Wszystko jest na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.03.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 hmm......... Ostatnio dostałem komercyjną ofertę na przeprowadzenie reklamowej kampanii szeptanej na forach internetowych..... Wszystko jest na sprzedaż. Za mniej więcej połowę tej ceny co podał sapi można mieć również porządne drzwi - a co mi tam u Hormana również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sapi 26.03.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 hmm......... Ostatnio dostałem komercyjną ofertę na przeprowadzenie reklamowej kampanii szeptanej na forach internetowych..... Wszystko jest na sprzedaż. Kolega pytał to odpowiedziałem. Tak działa forum. Uważasz, że jeśli się poda nazwę producenta to już marketing szeptany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.03.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 a może coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga2011 29.03.2013 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam! Może ktoś wie jaka powinna być minimalna grubość drzwi zewnętrznych, aby były w miarę ciepłe? Drzwi będą prowadziły z podwórka na klatkę schodową, na której jest grzejnik. Na zewnątrz co prawda jest zadaszenie (słońce nie będzie na nie padało), ale deszcz jak zacina to prosto na drzwi w dolnej części, również śnieg je będzie omiatał. Znajomy proponuje mi drzwi gerda GTT PLUS, ale wyczytałam, że one mają tylko 57 mm grubości. Czy to nie za mało? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.03.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 ok 5cm mają wszystkie drzwi stalowe. Coś mi sie wydaje, że Horman ma nawet mniej. Grubość nie jest wyznaczniekiem ciepła. Gerda GTTPLUS podaje wspólczynnik przenikania ciepła U na poziomie 2,0. Konkurencyjne KMT 1,9. Żadna różnica, ale w oknach wynik 1,3 uznaje się już za graniczny (tzn dąży się do lepszych). Przy drzwiach bardziej stawiałbym jednak na niezawodność (widziałem ostatnio może 2 -3 letnie drzwi, gdzie były podoklejane uszczelki gumowo, bo już tak wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 29.03.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam Zwiedziłam kilka salonów w poszukiwaniu drzwi zewnętrznych. Z góry uprzedzam, że drzwi drewnianych nie biorę pod uwagę, z różnych względów. Drzwi mają być z naświetlem bocznym. Wymiary 140x235. Jak się okazało niewiele firm chce mi zrobić tak wysokie drzwi. A byłoby fajnie bo wtedy ich wysokość będzie zlicowana z oknami frontowymi... Na pierwszy rzut poszło Adeco. Cena mnie zabiła. Choć po długich namysłach byłam naprawdę chętna wydać te pieniądze, JEDNAK nie chcą mi zrobić drzwi otwieranych na zewnątrz. A do wewnątrz ja nie chcę. I teraz pytanie-dlaczego? Czy to jest jakiś problem zrobić drzwi otwierane na zewnątrz? Myślałam że za takie pieniądze to mi zrobią każde drzwi Dodatkowo oferta tej firmy to jakaś jedna wielka tajemnica. Napisałam do Adeco bezpośrednio żeby powiedzieli mi które kolekcje są droższe, które tańsze. Bo drzwi są piękne i jestem w stanie je kupić, ale może "zły" model wybrałam, w sensie drogi, stąd taka kosmiczna cena. Nic, cisza, odpowiedzi zero. Na wycenę też czekałam ładnych parę tygodni. Obsługa Klienta na najniższym poziome. Aż strach pomyśleć co się będzie działo jak z drzwiami coś nie halo się okaże i trzeba będzie reklamować. Pewnie do końca życia się nie doproszę... Kolejne firmy o jakich dyskutowałam ze sprzedawcami i oglądałam-Wikęd, Krispol, KMT. Cenowo.. No tańsze niż Adeco, ale o to chyba nietrudno Wizualnie ładne, ale, ale diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach. Te firmy mi zrobią drzwi max. wysokie 210-220. Krispol z tego co mi powiedziano to aluminium. Wikęd-stalowe. Adeco PVC. drzwi będą okleinowane, bo chcę kolor orzech. Który materiał jest najlepszy? Chodzi mi o użytkowanie, wytrzymałość, ciepło... Nie chcę do końca wierzyć w to co mówią sprzedawcy, bo jak wiadomo, każdy chwali swoje, i na to muszę brać poprawkę. Dlatego liczę na jakieś obiektywne opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.03.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 JEDNAK nie chcą mi zrobić drzwi otwieranych na zewnątrz. A do wewnątrz ja nie chcę. I teraz pytanie-dlaczego? Czy to jest jakiś problem zrobić drzwi otwierane na zewnątrz? Na mój rozum są dwa problemy. Pierwszy to zawiasy a drugi to chyba przepisy ale to niech fachowcy osądzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts