finlandia 26.06.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Popatrz w katalogi, wybierz interesujacy model, poszukaj dystrybutorow. Wyslij zapytanie. Potem mozna szukac roznic. 237 to caly wymiar na drzwi? czy zdjac z tego wylewke i zostanie 207cm? W 5 tys. sie zmiescisz takze w wykonczeniu debowym. Raczej A proste i zarazem tansze drzwi robi sie drzwi w technologii plytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 26.06.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Dzięki Zapytania wysłałam czekam na odpowiedzi Odezwę się jak dostanę wyceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 28.06.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Bardzo proszę o opinię:nr 1System: Drzwi zewnętrzne (D1,DB7) PREMIUMKolor: D1 (G-7110+E-9757); drewno: dąb Szyba: VSG P4+4 Planibel brąz ESG pakiet 36 mm.Okucie: G-U SECURY AutomaticProfil usztywniający prógKlamka HOPPE Verona F4 klamka+klamkaWkładka 50/60 drzwi otwierane na zew.Osłonki na zawiasy stare złoto7 173,34 zł - cena z montażemnr 2System: Drzwi zewnętrzne (D1,DB7) PŁYTOWEKolor: D1 (G-7110+E-9757); drewno: dąb Szyba: Szyba do wzoru 501Okucie: G-U SECURY AutomaticZawiasy : SIMONSWERK BAKA PROTECT 3DListwa podprogowa ATM 46Klamka HOPPE Verona F4 klamka+klamkaWkładka 50/60 drzwi otwierane na zew.Osłonki na zawiasy stare złoto4 169,91 zł - cena z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 28.06.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Po opisie to chyba jest Urzędowski ? Ale odnośnie czego chcesz tych opinii ? Ceny ? Jeśli to drzwi U. to mają bardzo dobre opinie, nic złego o nich nie słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.06.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Tak, oceniając komponenty też muszę powiedzieć : dobre. Lub nawet bardzo dobre jeśli nie najlepsze (np.wg mnie zamek czy zawiasy ). Sprzedawca też je nieźle wyposażył (szczególnie te tańsze), wiec wygląda ze się zna (a na ile ja się orientuję i wiem kto to, to mogę go polecić). A co do porównania - dwa bardzo rożne produkty (widać to też po cenie, którą wg mnie można by trochę obciąć) - do żadnego nie mam większych zastrzeżeń. Na dzień dzisiejszy mają duże opóźnienie - trzy miesiące trzeba liczyć na realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 29.06.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Bardzo proszę o opinię: nr 1 System: Drzwi zewnętrzne (D1,DB7) PREMIUM Kolor: D1 (G-7110+E-9757); drewno: dąb Szyba: VSG P4+4 Planibel brąz ESG pakiet 36 mm. Okucie: G-U SECURY Automatic Profil usztywniający próg Klamka HOPPE Verona F4 klamka+klamka Wkładka 50/60 drzwi otwierane na zew. Osłonki na zawiasy stare złoto 7 173,34 zł - cena z montażem nr 2 System: Drzwi zewnętrzne (D1,DB7) PŁYTOWE Kolor: D1 (G-7110+E-9757); drewno: dąb Szyba: Szyba do wzoru 501 Okucie: G-U SECURY Automatic Zawiasy : SIMONSWERK BAKA PROTECT 3D Listwa podprogowa ATM 46 Klamka HOPPE Verona F4 klamka+klamka Wkładka 50/60 drzwi otwierane na zew. Osłonki na zawiasy stare złoto 4 169,91 zł - cena z montażem Obie specyfikacje drzwi jak najbardziej trafne. Dobre szyby, klamki, zamki, zawiasy... Progi są dla mnie pewną zagwozdką - i pytanie jak u nich z przenikalnością cieplną(??) Nie mam w ofercie drzwi Urzędowskiego (a po symbolach widzę że o nich mowa) i nie wiem jak wygląda ta listwa ATM 46 (której nie ma także w katalogu progów producenta ALURON). Profil usztywniający próg to dodatkowe pytanie z mojej strony - czy to jest sztywne i ciepłe czy tylko sztywne?? Jeśli Fin to widział i potwierdzi że jest OK to będzie komplet pozytywów. Czy wkładka jest antywłamaniowa kl.C(6)?? W opisie o tym nic nie ma... Zastosowany zamek jest przedni więc obsługująca go wkładka także powinna być pierwszego sortu... Od ilu lat dla tego sprzedawcy pracuje ekipa montażystów?? To pytanie może niezbyt dokładne ale obrazuje stan produktowej wiedzy u nich i pewną świadomość... Ogólnie cena dość zachęcająca - choć nie odpowiedziałeś na zadane pytanie odnośnie wysokości otworu więc trudno jednoznacznie Ci podpowiedzieć i pomóc. Bolączka to terminu - we Wro klient czekał na swoje zamówione w lutym okna do końca maja i nie był z tego faktu zadowolony, Ogólnie stolarka była OK więc troszkę mu nerwy odeszły... Pozdrawiam. uzupełnienie myśli: Porównaj współczynniki przenikania - praktycznie u wszystkich producentów drzwi tzw płytowe mają lepsze parametry cieplne więc nie zawsze tańsze oznacza gorsze. W tym przypadku drzwi mocno różnią się technologicznie - te droższe to tradycyjna konstrukcja wymagająca znacznie większych nakładów pracy. W tych tańszych 90% prac wykonuje CNC a jak wiadomo CNC nie woła o podwyżki i nie strajkuje... Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Robespierre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Ja tak "cztob poddierżaw diskusju..." Widzieliście? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 29.06.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Ja tak "cztob poddierżaw diskusju..." https://www.youtube.com/watch?v=R0t-g8C1vuw Widzieliście? Adam M. Teraz tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 29.06.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 To bardzo dobry film propagandowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Rozwesela to forum co jakiś czas od kilku lat... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 30.06.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Bardzo dziękuję za cenne uwagi Otwór po pomiarze 100x227 (błąd mi się wkradł) Otrzymałam wycenę z firmy Dziadek: T68-005 TymawaOkucia stare złotoszyba reflex brązmateriał Merantiwymiar skrzydła "90" wymiar ościeżnicy 1030 X 2080 wym osć 65 x 1002 X ZAMEKZAMEK LISTWOWY (615 zł)z montażem 4098zł drzwi BarańskiDB 23materiał Dąbtyp classic plusszyba lustro weneckieokucia stare złotowymiar skrzydła "90" wymiar zewn ościeżnicy 1030 X 2080 wymiar ośc. 60 x 1052 X ZAMEKzamek listwowy (570zł)z montażem 3670złPoprzednia oferta z Urzędowskiego na PrymasaCzy rzeczywiście czeka się az 3 mies na drzwi? Czy zamek listwowy warto jest założyć? Czytałam na wątku że zalecacie ale koszt jest znaczny w ostatnich wycenachCzekam jeszcze na wycenę od stolarza (chociaż nie mam do końca przekonania) i z CalaCzy ktoś z forumowiczów posiada drzwi firmy Dziadek lub Barański?Cena płytowych z Urzędowskiego mieści się w zakładanym budżecie więc już sama nie wiem czy nie lepiej nie zdecydować się na sprawdzonego Urzędowskiego czy dalej szukać Martwi mnie tylko okres oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 30.06.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Finlandia jeśli mogę Cię prosić o opinię o co "odchudziłbyś" drzwi płytowe z oferty Urzędowskiego którą dostałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.07.2013 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Ja nie jestem przekonany, czy na pewno konieczne są zawiasy Simonswerka. Są sporadyczne sytuacje gdzie są niezastąpione, ale generalnie to bardzo eksluzywny dodatek. W drzwiach Premium są standardem, w płytowych opcją (skrzydło nie jest aż tak ciężkie). Profil usztywniający próg - "zwyczajne" poszerzenie pod próg - często niezbędne - nie tyle ze względu na sztywność, co na ułatwienie prawidłowego montazu. Próg w drzwiach otwieranych na zewnątrz jest "ciepły", czyli aluminium z przekładką termiczną. Jeśli pytasz czy warto zrezygnować z zamka listwowego Automatic to kategorycznie powinien zostać Jedyne drzwi z jakimi miałem jakieś tam powtarzające się problemy, to takie, które dostały w kość na budowie (brak tynków) a przy okazji nie miały Automatica. Tu dopłata to tylko ok 250zł, a zamek jest pierwszej klasy (to wg mnie najlepsza opcja spośród zamków listowywch) - i jak jesteś ciekaw, to popytaj u innych ile konkretnie ten kosztuje (podobnie jak zawiasy Simonswerk 3D). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 01.07.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Dziękuję za opinię Podjadę na Prymasa i sprawdzę jak to będzie wyglądało cenowo A jakie zawiasy zalecałbyś zamiast SIMONSWERK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.07.2013 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Chyba źle mnie zrozumiałeś. Simonswerk to jedne z najbardziej uznanych zawiasów na rynku, więc nie można wyciągać wniosków, że ich nie polecam (szczególnie że to dopłata rzędu 250zł - zapytaj ile sobie zażyczą za nie inni). Sprzedawca na Prymasa ma wieloletnie doświadczenie - dużo większe niż moje - także montażowe i nie raz już go polecałem. Tu nie ma innego wyboru, bo standardowe to "kołkowe" ktorych używa zapewne więcej niż 90% polskich producentów drzwi, w tym liderzy rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 01.07.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Bardzo Ci dziękuję Chyba zostanę przy Urzędowskim - jakoś przełknę te 3 mies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 01.07.2013 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Zależy co kto rozumie przez jakość. Dla mnie wspólczynnik U na poziomie 2 i dzwiękochłonność na poziomie 27db je praktycznie dyskwalfikuje. Nie wspomnę że o szczelności nie mogłem się nigdzie doczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.07.2013 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 A ja mam wrażenie, że Misia wpadła tu tylko po to by zareklamować ten sklep... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.07.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2013 Zależy co kto rozumie przez jakość. Dla mnie wspólczynnik U na poziomie 2 i dzwiękochłonność na poziomie 27db je praktycznie dyskwalfikuje. Nie wspomnę że o szczelności nie mogłem się nigdzie doczytać. Bardzo dobrze piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola_zimna 02.07.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 (edytowane) te gerdy nawet spoko. szczególnie cena jak za gerdę nie jest jakaś powalająca. tylko kurczę tak sobie myślę, czy ta gerda nie jest za bardzo przereklamowana? czy to faktycznie takie najlepsze drzwi? Edytowane 2 Lipca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts