Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Słyszałem, że drzwi KMT nie są najlepszej jakości. Już lepsze są drzwi panelowe Gerdy. Ja teraz też czekam na drzwi (już zamówiłem) i to właśnie te panelowe,są lepiej zabezpieczone.

Ja słyszałem odwrotnie. I co gorsza - ze swojej praktyki muszę powiedzieć, że więcej widzę żałośnie wyglądającyhc starych "panelówek" niż zniszczonych KMT.

Inna sprawa, że Gerda ma rynku wypuszczonych więcej wieloletnich sztuk niż inni i nowe panelówki są lepiej zabezpieczone, ale nie toleruję takich wyssanych z palca opinii.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie rozumiem tego ataku?!?!?! swoją wypowiedź opieram po zasięgnięciu tematu u znajomego,który "siedzi w drzwiach" jakiś czas. I po opini znajomych,które takie drzwi posiadają.

Ja słyszałem odwrotnie. I co gorsza - ze swojej praktyki muszę powiedzieć, że więcej widzę żałośnie wyglądającyhc starych "panelówek" niż zniszczonych KMT.

Inna sprawa, że Gerda ma rynku wypuszczonych więcej wieloletnich sztuk niż inni i nowe panelówki są lepiej zabezpieczone, ale nie toleruję takich wyssanych z palca opinii.

Jestem na etapie wybory drzwi zewnętrznych rozmiar drzwi to 100 wysokość standardowa. Podobaja mi sie drzwi Gerdy GTT W23 Olimpia z 4 okienka występującymi w jednej lini. Tylko że ten rozmiar 100 nie występuje u gerdy. Chciał bym wybrać drzwi metalowe ponieważ słyszłałem że panelowe moga sie odkształcać. Sprzedawca polecił mi firmę KMT. Może wy coś polecicie. Jak z jakościa tych firm.

Wystepuje, ale nie w GTT. GWX Olimpia 100 dostaniesz, tylko pewnie z tysiac wiecej trzeba zaplacic;)

Chciał bym wybrać drzwi metalowe ponieważ słyszłałem że panelowe moga sie odkształcać. Sprzedawca polecił mi firmę KMT. Może wy coś polecicie. Jak z jakościa tych firm.

Ile ludzie tyle opinii, ale nie wszyscy promują wyłącznie jedną markę którą sprzedają.

Dla równowagi musze sprecyzować: nie widziałem odkształconych paneli. Zniszczone, podrapane, wyblaknięte to i owszem. Ale tez widziałem nie raz wypukłe burchle na stali, ale też i trafiłem na dużą wklęsłość całego skrzydła (zawocowało przewiewami przy szybach). W przypadkach gwarancyjnych producenci skrzydła wymienili.

Poprawili ta oscieznice wyglada lepiej sek w tym ze drzwi sa krzywe takie przysyła producent. Czekalem 5 tygodni na pierwsze krzywe reklamsacja 5 tygodniu drugie mniej krzywe ale nie zamykaja sie jest szpara. Taki sam model wisi w salonie i co ? Tez sa krzywe na dole z lewej strony w tym samym miejscu sa krzywe 3 sztuki !? bubel i tyle blad w procesie produkcji tak to tylko moge sobie wytlumaczyc.

Chodzi o to glownie ze drzwi nie zamykaja sie na rygle :) i salon firmowy Stolbud twierdzi ze trzeba znowu skuc oscieznice i ,,dopasowac '' :) mi sie to w glowie nie miesci poprostu nie mam słów. Okazuje sie ze chciec proste drzwi z tej firmy to zbyt wiele.

Edytowane przez selko

Ja nie mam nic przeciwko, żeby ktoś coś doradził. Też będziemy się starali coś kupić w najbliższym czasie i priorytetowo traktujemy to, żeby były to drzwi wytrzymałe, no i z dobrą termoizolacją. Także, gdyby ktoś jeszcze byłby skłonny coś zasugerować, to nie będę miał nic przeciwko :)

Witam,

Jestem na etapie wyboru drzwi zewnętrznych do domu.

Do kupienia mam drzwi wejściowe oraz do kotłowni.

Wejściowe są od strony wschodniej, mały daszek da osłonę w południe, kotłownia od zachodu bez osłony.

Zastanawiam się czy główne drzwi brać drewniane czy też stalowe. Czym sie kierować przy wyborze??Kolor złoty dąb.

Co do kotłowni to jestem nastawiony na stalowe Delta Premium kolor złoty dąb.

Są tu jacyś zwolennicy drzwi aluminiowych?

W zasadzie już byłem zdecydowany na CAL Zyndram, ale kuszą mnie aluminiowe (cena bardzo zbliżona do drewnianych).

Drzwi mają być wykonane w systemie STAR (http://www.aliplast.pl/star_id_2185.html) oraz z panelem Dorpol 44 mm (http://www.dorpol.pl/?p=6).

Jakieś porady?

Mam taki sam problem jak kolega powyżej. Wstępnie zdecydowany jestem na drzwi Cala Mszczuj, może jakieś inne drewniane, ale czy drewniane to najlepszy wybór? Kwota jaką mogę przeznaczyć to 4000-5000. Nie jestem zamknięty na inne propozycje. Zależy mi na dobrych, trwałych drzwiach.