Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

tak jak obiecałem-transakcja zakończona zakupy udane. Jestem bardzo zadowolony z ceny i jakości drzwi,pięknie się prezentują :) Śmiało mogę polecić firmę za fachową obsługę i pomoc w wyborze drzwi. Jeżeli ktoś szuka dobrej firmy niech odwiedzi : Progress Lublin na ulicy Wyzwolenia 31.

Rekonesans zrobiony, wszystko wybrane, jutro jadę do sklepu na ul.Wyzwolenia zamówić drzwi, bramę . Dam znać - czy jestem usatysfakcjonowany jak tylko zamontuję sobie to co wybrałem.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a może drzwi drewniane Węgrzyn, są tańsze jak Cal i fajnie wyglądają

Mam taki sam problem jak kolega powyżej. Wstępnie zdecydowany jestem na drzwi Cala Mszczuj, może jakieś inne drewniane, ale czy drewniane to najlepszy wybór? Kwota jaką mogę przeznaczyć to 4000-5000. Nie jestem zamknięty na inne propozycje. Zależy mi na dobrych, trwałych drzwiach.

Widzę, że pełnisz tu funkcję atakującego, nie rozumiem zupełnie dlaczego? hobby?

Wystarczy odwiedzić jakikolwiek salon drzwi i okien -aby zobaczyć różnicę pomiędzy Cal a Węgrzynem.

Natomiast jeżeli jesteś sprzedawcą to powinieneś to wiedzieć z doświadczenia.....jeżeli takowe posiadasz. Zawsze masz dużo do powiedzenia, ale doradzić to jakoś nie bardzo.

To może jeszcze jakąś fotke wrzucisz byśmy uwierzyli?

Widzę, że pełnisz tu funkcję atakującego, nie rozumiem zupełnie dlaczego? hobby?

Wystarczy odwiedzić jakikolwiek salon drzwi i okien -aby zobaczyć różnicę pomiędzy Cal a Węgrzynem.

.

u mnie nie ma a jest to jakikolwiek:)

a co do wypowiedzi kolegi Fina to zapewne dla Niego Cal o wiele lepszy

u mnie nie ma a jest to jakikolwiek:)

a co do wypowiedzi kolegi Fina to zapewne dla Niego Cal o wiele lepszy

rozumiem, nie w każdym sklepie musi być. Chodziło mi bardziej w tym zdaniu o zarzut " kolegi Fina" .

Warto przed zakupem odwiedzić kilka sklepów i sprawdzić- na stronach www producentów też znajdą się przydatne informacje, ja tak zrobiłem przed zakupem i też zastanawiałem się między Calem a właśnie Węgrzynem. Ostatecznie dla mnie Węgrzyn, cena bardziej przystępna

rozumiem, nie w każdym sklepie musi być. Chodziło mi bardziej w tym zdaniu o zarzut " kolegi Fina" .

Warto przed zakupem odwiedzić kilka sklepów i sprawdzić- na stronach www producentów też znajdą się przydatne informacje, ja tak zrobiłem przed zakupem i też zastanawiałem się między Calem a właśnie Węgrzynem. Ostatecznie dla mnie Węgrzyn, cena bardziej przystępna

Oczywiście Cię rozumiem a kolega Fin ma już chyba zapisane że 10postów to musi być reklama:)

Witam, właśnie jestem na wyborze drzwi wejściowych do obecnie budowanego domu. Interesują mnie drzwi z drewna, porządne i takie co wytrzymają trochę lat. Czy coś możecie polecić?

Ostatnio znalazłam w swojej okolicy firmę http://www.art-tom.pl/ - czy ktoś coś wie na ich temat?

Witam

J

Wstawienie pewnie dopiero w grudniu. Czy są jakieś przeciwskazania do montażu drzwi przy ujemnych temperaturach?

Jako formę montażu wybieram ciepły montaż.

Tak są, oczywiście jak będzie -1 to da się żyć coby nie popadać w paranoję ale przy -10 i niżej to ja niczego bym nie montował, poza zastosowaniem taśmy multifunkcyjnej.

Pozdrawiam

Witam,

ja natomiast zmagam się z zagadnieniem drzwi zewnętrznych do mieszkania.

Problem jaki jest to kwestia mrozów - otóż mam aktualnie drzwi gerda ( stary model nie wiem jaki nawet..) a zaraz za nimi w odległości 20-30cm kolejne drzwi które maja na celu TYLKO i wylącznie powstrzymać mróz, zimno. Ponieważ gdy postawi sie np mleko, zupę na noc pomiędzy drzwiami - zamarza;] - dodam, że wejście do mieszkania jest od galerii czyli można powiedzieć, że z "pola"

I teraz jest tak iż robię generalny remont i chcę wstawić tylko jedne drzwi - szukam drzwi z jak najmniejszą przenikliwością ciepła i tak:

1. znalazłem CAL - arktyczne mają około U = 0,7-0,8

2. REHAU brilliant desing U=0,8

3. Hormann ThermoPro Plus U=0,8

4. AFB U=0,8

I oczywiście mogę usłyszeć informacje, żeby nie patrzeć na U tylko, że w tym przypadku jak najlepsza izolacja MUSI być gdyż zmienia mi się układ w mieszkaniu trochę i nie wchodzi w układ użycie 2 drzwi.

Wiadomo, że każdy producent ma swoje plusy i minusy jeśli chodzi o montaż i mam nadzieję, że tego uniknę ALE narazie szukam jak najlepszej opcji jeśli chodzi o energooszczędność więc proszę o pomoc lub konsultacje (bezpłatne:P) bo kto szuka nie błądzi:)

Poza tym nie potrzebuje tu żadnych wzorów czy Bóg wie czego - proste, klasyczne drzwi (podobno drewniane najlepsze, dębowe) więc co myślicie?

Co do montażu drzwi - jak kolega wyżej - czy są warunki kiedy można lub nie montować drzwi? jeśli chodzi o miesiąc czy temperaturę

Pozdrawiam,

Łukasz

:jawdrop:

Edytowane przez mRjas

Zupełnie jakbyś był klientem u którego wczoraj byłem na regulacji.. Tylko że on już od dwóch -trzech lat ma drzwi. Dębowe, o deklarowanym współczynniku Ud - ok 1,4-1,6 (w praktyce wygląda, że lepszym).

Klient jest zachwycony a wszyscy sąsiedzi zdziwieni, że u niego jest ciepło. Także - uważam że mierzenie w Ud cieplejsze niż 1,0 jest już zbyteczne:)

Witam mam zamontowane drzwi wejściowe cal z progiem aluminiowym...

Rama drzwi stoi na wylewce.Pod próg aluminiowy dałem pianę. żeby oceplić próg aluminiowy .Przy temperaturze zewnętrznej bliskiej zera wyraźnie zimno przechodzi na płytki w wiatrołapie mimo tego ze jest ogrzewanie podłogowe płytki są zimnawe..w wiatrołapie czuć chłodniejszą temperature.

Nie mam jeszcze schodów.

Jak można docieplić ten aluminiowy próg od którego ciągnie zimno?

Edytowane przez pyton79

W skrócie poniżej U=1,0 bez różnicy jakie drzwi mhM.

pytanie - wiem że jałowe ale mimo wszystko zadam je:]

Jaka firmę najlepiej wybrać z tych co podałem lub też innych do których jeszcze nie dotarłem? Czy rozumieć mam, że wszystkie firmy są ok ale montaż może się okazać zrąbany tak jak wiele osób pisze?

I mógłbym prosić o plusy i minusy drewna vs alu ? Skłaniam sie ku drewnianym dębowym ale..

EDIT:

1: firma AFB http://www.drzwi.krakow.pl/konstrukcja-drzwi-zewnetrznych.html bez różnicy chyba jakie drzwi jesli chodzi o wzór prawda? szczególnie ze nas interesują klasyczne, bez wzorów - drewniane

2: firma vikking http://www.vikking.eu/drzwi-kompozytowe/ tu podobnie jak wyżej

3: cal Drzwi z Kolekcji Arktycznej marki CAL w szczególnosci że chodzi mi głównie tak jak mówiłem o ciepłote - http://www.drewno.pl/artykuly/7701,nowosc-na-rynku-drzwi-kolekcja-arktyczna-firmy-cal.html

4: myślałem jescze o porcie ROMA'ie ale...

Pozdrawiam,

Łukasz

:jawdrop:

Edytowane przez mRjas

Witam

Co do mojej uwagi odnośnie Stolpawu - jednak Panowie serwisanci okazali się o niebo bardziej kompetentni niż ich kolega z działu serwisu, drobne niedociągnięcia usunięto, poprawiono, wygłaskano i teraz drzwi chodzą jak powinny - jak na razie :)

Pozdrawiam

A co tam z tymi drzwiami było. Ciekaw jestem bo sam mam drzwi tej firmy.

Witam

A co tam z tymi drzwiami było. Ciekaw jestem bo sam mam drzwi tej firmy.

niedociągnięcia nie będę opisywał bo w sumie to był "drobiazg" ale podejście serwisu firmy, który twierdził "że tak MUSI być" itp itd mnie po prosty wnerwia skoro tematami zajmuję się od kilkunastu lat. Całe szczęście, że serwisanci, którzy się pojawili bez zbędnych dyskusji przyznali rację inwestorowi i naprawili problem, drzwi działają i są całkiem ładne :)

jeszcze dla zobrazowania arogancji Pana z serwisu (telefoniczna rozmowa) - trzpień klamki i śruby mocujące za krótkie w stosunku do grubości drzwi 92mm - a Pan na to, że źle montaż zrobiony i dlatego nie sięga :) - zakończyłem rozmowę i ... tyle :)

Pozdrawiam