miejski 07.10.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 trzpień klamki i śruby mocujące za krótkie w stosunku do grubości drzwi 92mm - a Pan na to, że źle montaż zrobiony i dlatego nie sięga - zakończyłem rozmowę i ... tyle Czyżby klameczka "latała" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.10.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 "latanie klameczki" to inna przyczyna - zbyt słabe materiały użyte w klamce które sięwycierają albo za słaby montaż. Za krótkie śruby zwyczajnie nie pozwolą na montaż klamki, czyli tak jakbyś chciał zapiąć w pasie spodnie o 5 rozmiarów za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 07.10.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Witam "latanie klameczki" to inna przyczyna - zbyt słabe materiały użyte w klamce które sięwycierają albo za słaby montaż. Za krótkie śruby zwyczajnie nie pozwolą na montaż klamki, czyli tak jakbyś chciał zapiąć w pasie spodnie o 5 rozmiarów za małe. dokładnie tak, z tym, że wg producenta "to wina montażysty" całe szczęście dostarczyli odpowiedni rozmiar spodni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.10.2013 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Etam, no chyba nie wg producenta, a jakiegoś mało błyskotliwego człowieka który w dodatku się nie wyspał dostatecznie i źle słyszał/czytał zgłoszenie.. Bo nie wierzę, że normalnie funkcjonujący mózg mógłby tak odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 07.10.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 (edytowane) Witam mam zamontowane drzwi wejściowe cal z progiem aluminiowym... Rama drzwi stoi na wylewce.Pod próg aluminiowy dałem pianę. żeby oceplić próg aluminiowy .Przy temperaturze zewnętrznej bliskiej zera wyraźnie zimno przechodzi na płytki w wiatrołapie mimo tego ze jest ogrzewanie podłogowe płytki są zimnawe..w wiatrołapie czuć chłodniejszą temperature. Nie mam jeszcze schodów. Jak można docieplić ten aluminiowy próg od którego ciągnie zimno? Bardzo prosto - choć musisz włożyć to kilka godzin pracy. Wydłub tę pianę i wykuj pod drzwiami miejsce pod firmowe docieplenie "podproża". Progi CAL mają przekładkę termiczną lecz główną przyczyną jest przemarzanie podłoża bezpośrednio pod progiem i na tym radzę Ci się skupić. Spójrz tutaj: http://www.tynki.info.pl/aktualnosci/termiczna-oslona-podproza-eliminuje-mostki-termiczne-ponizej-poziomu-posadzki/ Jeśli nie dasz już rady wsadzić TOP to są jeszcze nieco mniejsze poszerzenia które także montuje się od spodu zapewniając większą szczelność i polepszając termikę tego miejsca. Edytowane 8 Października 2013 przez Robespierre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mRjas 13.10.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Hm, po swojej analizie jestem zdecydowany na Cal arktyczne ze względów izolacyjnych ale pytanie - na ile one są dobre lub raczej BEZPIECZNE? pytanie do panów którzy montowali lub do innych znawców no bo 3 zawiasy, wreg francuski, klasa 2 ALE CO Z TEGO ? wystarczy? moze byc lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 13.10.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 wystarczy? Do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1919 15.10.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Nie znam drzwi Martom - poza tym, że nazwa mi się gdzies obiła o uszy, to nic wiecej, wiec siłą rzeczy nie mogą ich polecać Z KMT mam doczynienia systematycznie - nie ma co narzekać. Ps. Oczywiście tego typu drzwi wymagają doświadczonego, solidnego montazysty. Znam firmę Martom bardzo dobrze - zamawiałem u nich drzwi. Lecz do końca zadowolony nie jestem. Mogę z czystym sumieniem polecić za to firmę http://www.art-tom.pl/ (całkiem podobna nazwa), brat brał u nich i cena w obu firmach porównywalna za to Art-Tom świetne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 15.10.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Jak patrzę na ceny to oni są lepsi od CALA. W sumie za drzwi od Cala ze wszystkim zmieścił bym się w 5K a tutaj 5.5 może być mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robespierre 16.10.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Cal nie robił badań po to aby nazywać swój produkt "antywłamaniowy". Badana zostały zrobione z czystej ciekawości. Generalnie 2 klasa świadczy o tym że byle kto bez sprzętu przez nie nie przejdzie. Pytanie tylko czy jest Ci potrzebne coś więcej... ?? Doświadczony włamywacz z każdym domem i zabezpieczeniami sobie poradzi. Statystyki Policji mówią jasno: 5% włamań odbywa się przez drzwi główne - reszta to włamania przez okna a głównie przez okno balkonowe/tarasowe/itp. Atesty kl.C na dziś mają tylko drzwi o konstrukcji stalowej - ale im najczęściej brakuje urody i izolacji termicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mRjas 16.10.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 podziekowal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.10.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 A jesteś pewny, że musisz kupować aż drzwi z serii arktycznej? Wszystko w swoim domu masz na najwyższym poziomie energooszczędności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 17.10.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 A jesteś pewny, że musisz kupować aż drzwi z serii arktycznej? Wszystko w swoim domu masz na najwyższym poziomie energooszczędności? Czy tylko poziom energooszczednosci domu powinien byc wyznacznikem klasy drzwi? A np. brak wiatrołapa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 17.10.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 NA codzień sprzedają drzwi U 1,6. Klienci są zadowoleni z ich energooszczednosci. Najcieplejsze drzwi nie wyłapią jednak wiatru w momencie, gdy będą otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 18.10.2013 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) No nie wyłapią. Ale wiatrołap to bufor. Wiec wnioskujac - jak nie ma bufora trzeba zainwestowac w lepsze drzwi. Szczelniejsze i cieplejsze. Do drzwi Cal mozna dokupic TOP. Czy sa jakies alternatywne, rownie dobre rozwiazania ? Jak zabezpieczyc przestrzen pod taki podklad podprogowy? Bo drzwi zazwyczaj sa montowane dosyc pozno. Co koledzy poleca ogolnie w temacie drzwi? Wiem wiem monatz - oczywiscie, przy zalozeniu ze zalozy je wykwfalifikowana ekipa montazystow? Edytowane 18 Października 2013 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 18.10.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Witam Ja ostatnio wpadłem na drzwi Wiatraka - jak na moje wyglądają ciekawie, co mi osobiście się podoba, to drewniany próg, co prawda nie widziałem ich po powiedzmy 5 latach użytkowania. Może ktoś wie coś więc o nich - jako użytkownik. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mRjas 19.10.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 energooszczedność rozumiem np pralka, lodówka etc tak? czy kwestia np okien ? Wiesz największy problem był i jest z drzwiami zewnętrznymi przez to że wejście jest od "galerii" która jest na zewnątrz- więc cały chłód leci tamtędy. I jest tragedia. Więc tak - moim priorytetem są drzwi o b. niskim współczynniku z tego co czytałem - wiec najchętniej poniżej 1,0 jest ok -arktyczna, fakt trochę droga ale to powiedzmy że jest plus. Ciężko mi powiedzieć jak wygląda sytuacja u twoich klientów ale w przypadku gdy za drzwiami PÓKI CO stalowymi gerdy zamarza mi mleko to.. Hmm idąc tym tropem mogę też stwierdzić, że to stalowe i swoje lata jeśli chodzi o montaż etc mają wiec np mógłbym spróbować z drzwiami 1,2-1,6 drewnianymi i może będzie fajnie ale co jeśli nie?W dupe 5tyś około + problemy w domu z kobietą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewan 29.10.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Witam,Bardzo proszę o opinię znawców tematu co do jakości drzwi zewnętrznych. Po przeczytaniu forum nasz początkowy wybór padł na drzwi firmy KMT, drzwi KMT plus przeszklone. Ostatnio jednak zastanawiamy się nad drzwiami firmy Delta dokładnie takie: Delta Royal wersja 845 z progiem : Royal profil 1 Dębowy (wys. 35 mm) z uszczelką z przeszkleniem Drabinka Inox w kolorze słoty dąb. Drzwi zostały nam wycenione na kwotę 3800 razem z montażem. Drzwi będą od zachodu, pod daszkiem. Interesują nas drzwi ciepłe. Czy możecie polecić coś innego od Delty z podobnymi parametrami i cena i czy Delta to dobry wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 29.10.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Witam, Bardzo proszę o opinię znawców tematu co do jakości drzwi zewnętrznych. Po przeczytaniu forum nasz początkowy wybór padł na drzwi firmy KMT, drzwi KMT plus przeszklone. Ostatnio jednak zastanawiamy się nad drzwiami firmy Delta dokładnie takie: Delta Royal wersja 845 z progiem : Royal profil 1 Dębowy (wys. 35 mm) z uszczelką z przeszkleniem Drabinka Inox w kolorze słoty dąb. Drzwi zostały nam wycenione na kwotę 3800 razem z montażem. Drzwi będą od zachodu, pod daszkiem. Interesują nas drzwi ciepłe. Czy możecie polecić coś innego od Delty z podobnymi parametrami i cena i czy Delta to dobry wybór? Weź Deltę, ale nie Royal-a tylko Maxim-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 01.11.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2013 (edytowane) Co sądzicie o tym wynalazku? Mikea: http://mikea.pl/aktualnosci.php?wid=7&news=15Dokładniej Linia Thermika II o współczynniku 0,7.Drzwi kosztują około 2k (wzór i kolor które mnie interesują) + klamki, próg z 23% vatem.Drzwi są metalowe z drewnianą ościeżnicą. Edytowane 1 Listopada 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts