Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Normal ma styropian (polistyren) i nie ma przeszklenia (ewentualnie np. ramka stalowa).

Premium ma piankę (poliuretan) i może być z szybą lub bez szyby.

Każde z powyższych możesz montować na ich 3 ościeżnicach: narożna [9-ka] / pełna [11-ka] / TERMO czyli aluminiowa z przekładką termiczną z tworzywa.

Dla ułatwienia możesz zrobić sobie wycenę - tam samo pokieruje Cię przy danej klasie w to co możesz doposażyć drzwi (lub czego tam nie da się wrzucić).

http://wiked.pl/nowe-zamowienie

Na forum jest też Januszpe, który kupił takie drzwi do mieszkania w bloku jakiś czas temu. Możesz z nim zagadnąć o opinię.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182843-Drzwi-firmy-wik%C4%99d

On kombinował coś z 2-kolorowymi do domu, a czy kupił i zamontował to nie wiem, bo się nie chwalił.

Witam

A wiesz? Ja słyszalem wiele dobrego o Wikędach i póki co specjalnie narzekać nie mogę, ale dłużej sprzedaję KMT i tez m.in za serwis dałbym im plusika. Nie wskażę faworyta :)

Tak na moje to wybór między nimi to jak pomiędzy CocaColą a PepsiColą - każdy ma swoich zwolenników a poziom bardzo podobny.

Pozdrawiam

Witam

finladnia, czemu Ty tak daleko mieszkasz :( Szukam kogoś od Wikędu. Mam już kilka namiarów, ale nie ma to jednak jak starzy doświadczeni forumowicze.

Daleko ? Siedlce - Skierniewice to 200 km :) Po drodze Fin wpadnie do Stolicy np zagadać ze Starym i można powiedzieć, że "wpadł do Ciebie przy okazji" :)

Niejednokrotnie jeździ się po 400 km jak jest potrzeba i ochota :) nie wspominam o wypadach do naszych bliższych czy dalszych sąsiadów.

No tak, teraz autostradą to do Skierniewic mam szybciej niż do Tarczyna. Nie mniej - to nie mój region.

Autorus - bierze TheMe - to chyba Wawa? - widać że się zna, a dość krótki staż na forum to co najwyżej spontaniczne wypowiedzi, ale póki co nie "złapał" u mnie żadnej wpadki :D (to był taki wysublimowany komplement;))

No tak, teraz autostradą to do Skierniewic mam szybciej niż do Tarczyna. Nie mniej - to nie mój region.

Autorus - bierze TheMe - to chyba Wawa? - widać że się zna, a dość krótki staż na forum to co najwyżej spontaniczne wypowiedzi, ale póki co nie "złapał" u mnie żadnej wpadki :D (to był taki wysublimowany komplement;))

To spuchłem z dumy ;). Kiedyś region mazowiecki ale za pracą i Żoną człowiek wyjechał kawałek dalej w Polskę. Pisałem na PW do Autorus'a odnośnie Starego z Aprela, choć z tego co mi wiadomo to on więcej Gerdą operował + okna rzecz jasna. Namiary na dealera też podrzuciłem aby sprzedał namiary na konkretne punkty, które obsługuje z okolić Wawy.

Co do drzwi KMT i Wikęd - Pepsi i Cola ... coś w tym jest. Jedne i drugie bardzo podobny wysoki poziom w racjonalnych i adekwatnych pieniądzach.

na szczęście montaż to późna jesień , bardzo późna :)

Do tego czasu na pewno znajdziesz odpowiednią ekipę montażową. Porozglądać się w temacie nie zaszkodzi, bo im więcej wiesz tym lepiej dopasujesz drzwi do swoich oczekiwań. Może Wikęd lub inna interesująca Cię firma zrobi jakąś promocję na któryś z modeli.

Zamawiaj z minimum 4 tygodniowym wyprzedzeniem. Mniej więcej od zamówienia do montażu w jesiennym okresie mija koło 5-6 tygodni.