sherif 11.05.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 finlandia, Zgadza się, że wpływa ilość przeszklenia oraz rodzaj szklenia, ale zazwyczaj tych przeszkleń jest kilka rodzai, także Ud producent mógłby policzyć . Teraz właśnie pytanie jak to się ma z tą aluminiową czy drewnianą ramką oraz czy w połączeniu z drzwiami obniży czy raczej podwyższy współczynnik. Odnośnie różnic w ogrzewaniu to w moim przypadku U 1.6 vs 0.8, bo i tak o ile pamiętam liczyłem to różnica 35zł, więc pułap podałeś dobry + tak jak piszesz komfort psychiczny, czy byędzie szron czy nie, czy będzie od nich "wiało" czy nie, itd. Przepuszczalność z tego co patrzyłem to jak podają to zazwyczaj jest kl 2 lub 3 a że montaż to podstawa to oczywista oczywistość .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 12.05.2014 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Mam prosbe do madrych głow - mozecie mi polecic watek z madrymi głowami gadajacymi o bramach garażowych - jakie, sposoby montazu itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherif 12.05.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 karolek, na głównej stronie masz ze 2 wątki nt bram. Sam przerabiałem temat 2 tyg temu, ponieważ zamawiałem bramę 5x2,25, po rozmowach z trzema firmami instalacyjnymi + lekturze forum doszedłem do wniosku, że Hormann, Wisniowski i Normstahl to bardzo zblzone produkty pod wzgledem wlasciwosci jak i ceny : Roznice w moim przypadku bylo 100 i 150zl pomiedzy tymi trzema produktami (gdyby roznica byla wieksza ulatwila by wybor ). Mowa oczywiscie o segmentowych. Z montazem tez tu nie wiele nawymyslasz jak to bywa w przypadku okien czy drzwi wej. Sorry za offtop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 12.05.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 finlandia: Dzięki za sporo szybkich informacji Cal vs Urzędowski - przyda się. Wiatraka mam z niezłym czyt. sprawdzonym montażem - pewnie się zdecyduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natalka21 14.05.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Wątek bardzo ciekawy, dzięki wszystkim za szczegółowe informacje:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.05.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 a może Krispol?Znalazłem coś takiego, z życia wziętego - http://jareko.wix.com/strona#!untitled/zoom/cjah/image1mfnjednego z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.05.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Wybieram drzwi zewnętrzne stalowe pełne - z pomieszczenia gospodarczego na zewnątrz. Mam trzy oferty, wszystkie zawieraja się w 1760-1860zl 1. Komsta K1000 TI/56 2. Delta Premium gładkie z aplikacjami inox 3. KMT Plus antywłamaniowe kl.2, tłoczenie wzór XIV Wsp. U 1.3-1.45, standartowe ościeżnice W Delcie kuszą zamki z bolcami w górnej, centralnej i dolnej części skrzydła, klamki i wkładki w standardzie. W KMT takie same bolce, plus wypelnienie z pianki, za to wkładki i klamki to dodatkowy wydatek... Co wybrać ? Czy warto dopłacać ok 250zl do ościeżnicy z przekładką termo ? Edytowane 14 Maja 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 14.05.2014 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Czy warto dopłacać ok 250zl do ościeżnicy z przekładką termo ? Warto, warto... W KMT takie same bolce, plus wypelnienie z pianki, za to wkładki i klamki to dodatkowy wydatek... Pianka to jednak pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 14.05.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) a może Krispol? Znalazłem coś takiego, z życia wziętego - http://jareko.wix.com/strona#!untitled/zoom/cjah/image1mfn jednego z nas W poniedzialek zamontowano u mnie podobne drzwi z Krispola (chba ztej samej serii). Nie wiedziec czego przetloczenia sa w innm kolorze niz reszta drzwi? Prawa I lewa strona skrzydla nie sa do siebie podobne. Przed zamowieniem tychze drzwi widzialem je na stronie firmowej producenta. Takich niespodzianek nie zuwazylem. Bylem przekonany iz beda w jednym kolorze:( PS Wyslalem juz meila z zapytaniem do firmy. http://images54.fotosik.pl/354/7774f693c365e577gen.jpg Edytowane 14 Maja 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 14.05.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Tomaszs131 może nie są dokładnie takie jak zamówiłeś ale wygląda to całkiem fajnie Czy do drzwi KMT Plus klasa 2 wystarczy ościeżnica z przekładką termiczną ( żeby wyeliminować roszenie futryny) , czy może warto brać ościeżnicę energy 60? (trochę duża ta dopłata do niej ) Czy ma może ktoś zdjęcie tych drzwi ( tego tłoczenia ) w kolorze złoty dąb ? http://kmt.com.pl/drzwi/plus-b/ Edytowane 15 Maja 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 15.05.2014 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Tomaszs131 może nie są dokładnie takie jak zamówiłeś ale wygląda to całkiem fajnie Czy do drzwi KMT Plus klasa 2 wystarczy ościeżnica z przekładką termiczną ( żeby wyeliminować roszenie futryny) , czy może warto brać ościeżnicę energy 60? (trochę duża ta dopłata do niej ) Czy ma może ktoś zdjęcie tych drzwi ( tego tłoczenia ) w kolorze złoty dąb ? http://kmt.com.pl/drzwi/plus-b/ Mam podobne drzwi (brak pionowego przetloczenia) w tym kolorze, firmy Wikend. Kolor w rzeczywistosci, znacznie rozni sie od wzornika. W kwesti doboru koloru badz ostrozna, nie polegaj na wzornikach zwlaszcza tych z internetu. Najlepiej zobaczyc je na zywo. Edytowane 15 Maja 2014 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 15.05.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Tomaszs131 dziękuję za ostrzeżenie , Czy KMT skrzydło 100cm ( razem z futryną około 110 cm ) nie rozleci się :rolleyes: .: Czy jest ewentualnie jakiś sensowny sposób zwężenia otworu drzwiowego o 10 cm ? Cokolwiek by tam nie zrobić ( domurować ?) to nie ma możliwości solidnego przewiązania i po trzaśnięciu drzwiami i tak będzie pękać . Może już lepiej pozostanę przy takich szerokich drzwiach Tak to jest jak się otwór przygotowało pod inne drzwi ( weissner) ,które miały zawężone światło przejścia z powodu swej grubości .Niestety przestano je produkować w kolorze złoty dąb:( Edytowane 15 Maja 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.05.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Nie wiem dlaczego firmy "stalowe" unikają robienia "setek"(tzn. są za dopłatą). Wydaje mi się, że materiałowo to kosztuje mniej niż w drewnianych. Mam zamontowane kilka sztuk w tym rozmiarze. Żadne nie sprawiały jakichkolwiek trudności. Na "zwyklej" ościeżnicy z przekladką termiczną też mam realizcję - przyanjamniej w momencie montażu wygladało to bardzo dobrze i stabilnie, ale więcej przy tych drzwiach nie byłem ani telefonu z reklamacją nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.05.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Ja wybrałem na drzwi z pom. gospodarczego na zewnątrz KMT Plus z ościeżnicą Termo. Zobaczymy za 5 tygodni Zobaczymy za parę lat, jak będa się sprawowały w porównaniu do drzwi wejsciowych, drewnianych, wykonanych na zamówienie z warsztacie stolarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.05.2014 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 koniecznie napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 22.05.2014 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Nie wiem dlaczego firmy "stalowe" unikają robienia "setek"(tzn. są za dopłatą). Mniejsza sprzedaż, sami nie tłoczą więc muszą zamawiać mniejsze partie z tłocznika. Może jak Włosi przeprowadzą się do PL to będą jakieś zmiany w tym temacie??? Tomaszs131 - wzornik jest tylko poglądowy. Zawsze warto zapytać, czy nie mają takich drzwi dla innego klienta i czy nie mogliby otworzyć pudełka aby pokazać kolor. Choć jest folia zabezpieczająca więc i tak nie będzie dokładnie to co chcesz zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 22.05.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 W pelni sie z Toba zgadzam. Madry Polak po szkodzie.Problem polega na braku rzetelnej informacji pomiedzy Krispolem a dystrynutorem. Rozmawialem z dzialem technicznym i poinformowali mnie o wielu istotnych rzeczach dotyczacych mozliwosci konfiguracji drzwi, o ktorych dystrybutor nie mial pojecia. Ta sama firma zamontowala mi troje drzwi Wiked i protokol zamowienia byl bardziej sprecyzowany i przejrzysty od tego z Krispola. W tej kwesti sa naprawde dobrzy, niestety w realizacji sa daleko w tyle. Maja ogromny balagan..Drzwi o ktorych pisalem w poscie powyzej nie dawno zobaczylem na zywo. Wygladaja ladnie i calkiem solidnie. Po otrzymaniu od dystrybutora listew aluminiowych do przetloczen, problem roznicy koloru przestal miec znaczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.05.2014 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 ...W tej kwesti sa naprawde dobrzy, niestety w realizacji sa daleko w tyle. Maja ogromny balagan... Mowa o Krispol czy Wikęd, bo zagubiłem się lekko ? Drzwi o ktorych pisalem w poscie powyzej nie dawno zobaczylem na zywo. Wygladaja ladnie i calkiem solidnie. Po otrzymaniu od dystrybutora listew aluminiowych do przetloczen, problem roznicy koloru przestal miec znaczenie . To ciekawy przypadek. Dobrze, że dosłali listwy, bo przyznam że nie wyglądało to najlepiej w porównaniu do katalogu. Tam można coś podretuszować, uwydatnić co nieco, a zdjęcie od Ciebie to naga brutalna prawda. Cenna uwaga - plusik dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 23.05.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Mowa o Krispol czy Wikęd, bo zagubiłem się lekko ? Chodzi o Wiked oni naprawde maja wporzadku formularz zamowieniowy, ich realizacja zamowienia daje wiele do zyczenia Przepraszam jesli wczesnie nie za bardzo jasno sie wyrazilem. To ciekawy przypadek. Dobrze, że dosłali listwy, bo przyznam że nie wyglądało to najlepiej w porównaniu do katalogu. Tam można coś podretuszować, uwydatnić co nieco, a zdjęcie od Ciebie to naga brutalna prawda. Cenna uwaga - plusik dla Ciebie. Listwy aluminiowe to gest od dystrybutora. Koszt takich listew u Krispola to dodatkowe 500zl:( Przy zamowieniu drzwi uwazalem to za zbedny koszt. Liczylem, ze beda w jednolitym kolorze. Ale pozniej listwy okazaly sie naprawde potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 23.05.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Tomaszs131 - pamiętaj, że zanim drzwi trafią do Ciebie przechodzą przez kilka par rąk. Producent - Hurtownia - Sklep1 - Sklep2 - Ty Nie chcę bronić Wikędu, bo jeśli opóźnili zamówienie to nie ma żadnych usprawiedliwień (choć człowiekiem też trzeba być). Opóźnienie może wychodzić z każdego oczka łańcucha sprzedaży. Teraz nie dojdziesz kto i gdzie dał ciała. P.S. życzą sobie za listwy trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts