Tamas 30.05.2014 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Oh, umknęło mi to uwadze - czasami zbyt szybko przelatuję wzrokiem po tekście i o. Ale krótko mówiąc, dąb jest naprawdę dobrym materiałem na drzwi, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 30.05.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Zgodnie z wypowiedziami jest lepszym materiałem w porównaniu do sosny - ogólnie pisząc. Jest twardszy, gęstszy, mniej nasiąkliwy wodą, mniej odkształca się, jest mniej czuły na różnice temperatur i wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 30.05.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 a jak go zetniesz na działce to pójdziesz z torbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 30.05.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Bardzo dziękuję za porady . Idę w takim razie rozbić świnkę i wysupłać skądś te 700zł . Czemu czas oczekiwania aż 6 tygodni Ja bym je potrzebowała " natentychmiast " Zażyczyłam sobie dwa zamki ,wkładki i klamkę klasy C . Czy warto w drzwiach wejściowych dać zamki i klamkę klasy C ? Zaproponowano mi też ciepły próg ( ciepłe podproże ?) to se zaszaleje i dam zrobić , bo wydaje się to fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.05.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Wg mnie technicznie lepszy jest pojedyńczy zamek listwowy, który jest w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 31.05.2014 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ale czy w standardzie Cal Rycerskich jest zamek listwowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamas 31.05.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 a jak go zetniesz na działce to pójdziesz z torbami Albo pójdziesz z torbami albo też pójdziesz całkowicie z działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.05.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Ale czy w standardzie Cal Rycerskich jest zamek listwowy ? Poprawcie się jeśli się mylę, ale od niedawna (jakoś od wiosny) jest w standardzie (przynajmniej tak mi to wyglądało jak ostatnio coś wyceniałem,a posługiwanie się programem nie jest moją mocną stroną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 31.05.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Zaproponowano mi też ciepły próg ( ciepłe podproże ?) to se zaszaleje i dam zrobić , bo wydaje się to fajne. Ciepły próg jest dobrym rozwiązaniem do podniesienia parametrów, bo trochę ogranicza się przez to ucieczkę ciepła mówiąc najogólniej ale ma też swój jeden minus - wyciera się znacznie szybciej od aluminiowego. Reszta to już kosmetyka czyli kolor progu (zazwyczaj coś czarnego, ciemno brązowego itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tamas 31.05.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Sensownym będzie zastanowienie się nad tym ciepłym progiem przy drzwiach w domu na wsi z wiatrołapem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 31.05.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Poprawcie się jeśli się mylę, ale od niedawna (jakoś od wiosny) jest w standardzie (przynajmniej tak mi to wyglądało jak ostatnio coś wyceniałem,a posługiwanie się programem nie jest moją mocną stroną). W cenniku w standardzie zamek listwowy ma kolekcja Luksusowa i Arktyczna. Może cos się zmieniło, ale poki co nie zostalo to ujete na www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 01.06.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Ale czy w standardzie Cal Rycerskich jest zamek listwowy ? Podobno od wiosny zmieniły się zamki i teraz jest zamek listwowy .Taki mam zamówiony do modelu Zyndram z kolekcji Rycerskiej. Domówiłam sobie do tego jeszcze drugi zamek ( dodatkowy ,w systemie jednego klucza ) Nie wiem czy dobrze zrobiłam czy źle ? Drzwi wyglądają super , mąż jak je obejrzał i pomacał to porzucił pomysł drzwi stalowych jako wejściowe Ten próg to jest nie tyle ciepły próg co raczej ciepłe podproże , takie coś: http://www.drzwi-cal.pl/na-skroty/termiczna-oslona-podproza.html Theme czy to podproże też się będzie wycierać ? Edytowane 1 Czerwca 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.06.2014 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 jesli do zamka listwowego jest możliwość drugiego zamka, to po prostu bedzie i nie powinien przeszkadzać Podproże idzie "pod próg", wiec ono ma tylko zabezpieczyć poprawny montaż. Wycierać się może próg, ale to już zależy od użytkownikówi tego jak wysoko podnoszą nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 02.06.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Wycierać się może próg, ale to już zależy od użytkownikówi tego jak wysoko podnoszą nogi. Jak mi ktoś stanie na próg to już po nim Dziękuję finlandia i theme za porady Bardzo mi pomogliście Bardzo się cieszę że chce się Wam pisać , bo bardzo na tych poradach skorzystałam:wiggle: , drzwi wreszcie zamówione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 03.06.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 żeby kobitki musiały zamawiać drzwi, świat na głowie stanął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 03.06.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) żeby kobitki musiały zamawiać drzwi, świat na głowie stanął :lol2: Autorus kobitki zdolne są ...........do wszystkiego , ale tylko z pomocą forumowych sprawdzonych doradców Edytowane 3 Czerwca 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 04.06.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 ...Wycierać się może próg, ale to już zależy od użytkownikówi tego jak wysoko podnoszą nogi. To również, ale zawsze na progu jest kilka ziarenek piasku i nawet przy zwykłym zmywaniu podłogi można łatwiej zarysować tworzywo niż aluminium. Do tego aluminiowy próg, choć też nie jest doskonały, można lekko zregenerować pastą polerską a progu ciepłego z kompozytu już się nie da, bo będzie wszystko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 05.06.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) To również, ale zawsze na progu jest kilka ziarenek piasku i nawet przy zwykłym zmywaniu podłogi można łatwiej zarysować tworzywo niż aluminium. Do tego aluminiowy próg, choć też nie jest doskonały, można lekko zregenerować pastą polerską a progu ciepłego z kompozytu już się nie da, bo będzie wszystko widać. A on nie jest barwiony w masie ? Edytowane 5 Czerwca 2014 przez karolek75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 05.06.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Jest, ale to jakbyś ramę okienną np. brązową potarł papierem ściernym. Niby barwiona w masie ale będą widoczne ślady. Poza tym mankamentem to próg ciepły jest dobrą propozycją ale zawsze warto też wspomnieć o minusach aby później nie było rozczarowania. Poniżej fotka jak to mniej więcej wygląda (bez uszczelki). Jakość zdjęcia słaba ale widać, że jest barwiony w masie. Standardowo cięty ze sztangi. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez theme coś ze zdjęciem nie wchodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 07.06.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Jest, ale to jakbyś ramę okienną np. brązową potarł papierem ściernym. Niby barwiona w masie ale będą widoczne ślady. Poza tym mankamentem to próg ciepły jest dobrą propozycją ale zawsze warto też wspomnieć o minusach aby później nie było rozczarowania. Poniżej fotka jak to mniej więcej wygląda (bez uszczelki). Jakość zdjęcia słaba ale widać, że jest barwiony w masie. Standardowo cięty ze sztangi. [ATTACH=CONFIG]263880[/ATTACH] Nie widziałem tego progu, ale jakoś nie mam do niego przekonania. Boję się, że będzie nienaprawialny. Drzwi dobrej klasy powinny mieć możliwość wyboru progu z aluminium z ciepłą przekładką, takie jakie robi choćby GU, Aluron, Roto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts