Lekarz 03.11.2002 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2002 Wiele razy czytałem o kolejności budowy. Obecnie jestem na etapie więźby, dachówki i ścian działowych. Tyle myślę, że zrobię jeszcze w tym roku. I w następnym w dalszym ciągu mam dylemat od czego zacząć wiosną, czyżby od okien i pilnowania na działce, kochani pomóżcie albo wskażcie odpowiedni link. A propos wszyscy fachowcy mówią o różnej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2002 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2002 zacznij od mokrych prac przed wstawieniem okien. tynki, wylewki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Borówka 12.11.2002 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Też mam ten problem POMOCYYYYY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2002 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 Hans dobrze radzi. Mokre prace przed wstawieniem okien to dobry pomysł. Musisz tylko skorelować prace instalatorów z fachowcami od wylewek i tynków. Robienie mokrych prac w domu bez okien ma moim zdaniem więcej zalet niż wad.Zalety: 1. szybciej i lepiej wszystko schnie, sam sprawdziłem 2. nie ma problemu z wietrzeniem (jazda na budowę,żeby rano otworzyć a wieczorem, żeby zamknąć okna)3. nie zniszczą okien - tynkarze to zawodowi mordercy okien4. nie ukradną okien Wady:1. trzeba skorelować prace kilku ekip - to może być trudne, jeśli nie masz generalnego wykonawcy2. trzeba wydać więcej pieniędzy od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 12.11.2002 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2002 My przyjelismy nastepującą kolejność:1. wstawiliśmy okna2. Założylismy alarm i monitoring (ze wzgledu na okna i późniejsze instalacje)3. Instalacje: wodno-kanalizacyjne, elektryka, odkurzacz centralny pozostałe okablowanie4. Wylewki i tynki (tu kolejność należało odwrócić, ale tak jakoś wyszło)5. Ocieplenie dachu (to jeszcze przed nami)6 Malowanie i prace wykończeniowe scian i podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 15.11.2002 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2002 Taka kolejność jest optymalna z uwagi na złodzieji - ale faktycznie z suszeniem będzie wtedy kłopot. Osobiście skłaniam się ku wersji "najpierw mokre, potem okna"Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts