Dalia 12.06.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Bardzo proszę o pomoc lub radę. Pod dachem mojego domu od kilku lat mieszka prawdopodobnie kuna leśna. Do tej pory mi to nie przeszkadzało, ale ostatnio jej lokatorstwo stało się bardzo uciążliwe. Przeszkadzają mi odgłosy jej pazurów na moim sufice wykończynym z płyt z gipsowo -kartonowych. Wchodzi pod skosy, ostatnio zauważyłam podejrzaną plamę na suficie, która powstała prawdopodobnie na skutek oddawania przez nią moczu, bo wydaje mi się , że jest mokra. Aż boje sie pomyślec o znieszczeniach jakie mogła poczynić . Wchodzi prawdopodobnie dziurą w niedokładnie wyknanym (jak z tego wynika) dachu.Zupełnie nie mam pomysłu co z nią zrobić, jak ją złapać (a może JE, bo byc moze są 2 )? Przecież nie moge pozwolić sobie na rozbiórke całego dachu. Błagam pomóżcie mi. Zrozpaczona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 12.06.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Pewnie piszesz o kunie domowej - to ona gości w zabudowaniach ludzkich kuna lesna unika kontaktu z nami.Pewnie nie będzie to dla Ciebie pocieszeniem bo kuna domowa jest pod ochroną gatunkową. Pocieszeniem natomiast jest to, że ta plama raczej nie jest plamą po moczu kuny, gdyż kuny zawsze oddają mocz i kał przed wejściem do swoich kryjówek, potym mysliwi mogą łatwo zlokalizować, gdzie kuna ma gniazdo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 13.06.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 A nie da się polubić ? Takie ładne stworzonko... Prozmawiaj z leśnikiem lub weterynarzem, może jest jakiś zapach którego kuna nie toleruje. Wydaje mi się też, że Adam Wajrak - dziennikarz GW miał sporo doświadczeń z kunami, może uda Ci się z nim, za pośrednictwem Wyborczej, skontaktować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 14.06.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 ZOSTAWIĆ KUNĘ W SPOKOJU. Proszę nie ruszac kuny bo mi budowa stanie.Mój nieoceniony majster się tak nazywa więc PROTESTUJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 14.06.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 A znasz ten wątek: http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=35542&highlight= ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 14.06.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 maciejon A miało być tak piknie, jest Kuna (wszelkiej maści) Miał być Żagiel. A tu nic. No po prostu kunktatorstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.06.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2005 wpuść na strych ze 2 koty. Kuny nie lubia obcego towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.06.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2005 Koty sie boja kuny i nic kunie nie zrobia to raczej kuna moze je pogonic!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.06.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2005 Koty sie boja kuny i nic kunie nie zrobia to raczej kuna moze je pogonic!!! To bardzo prawdopodobne. Ale kuny nie lubią towarzystwa, może zachęci sie do przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 29.04.2017 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 To bardzo prawdopodobne. Ale kuny nie lubią towarzystwa, może zachęci sie do przeprowadzki. Przyrodę trza kochać i współżyć, może tylko niech czynsz Skubana płaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kusykzy 03.10.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 A moja juz zadnej kury nie zje:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hamstergong 13.10.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2017 Albo koty albo widziałam takie alarmy na kuny, co jakiś czas wydają odgłos, który je odstrasza jak te na krety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radek1985 30.12.2017 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2017 Obecność kuny w domu jest bardzo uciążliwa. Walczyliśmy z nią różnymi sposobami - odstraszczami zapachowymi i ultradźwiękowymi, pułapkami, kratami ale ona doskonale sobie radziła. Dopiero ogrodzenie elektryczne na kuny nam pomogło. Teraz kuna nawet nie podchodzi do domu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts