dop729 12.06.2005 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Chcę wybudować budynek gospodarczy z cześciowym poddaszem użytkowym o wym 11,5m na 6,5m. sposobem gospodarczym.Czy muszę mieć kierownika budowy? Mam na to projekt i plan zagospodarowania z gminy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 12.06.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2005 Oczywiście,że musisz.Przy zgłoszeniu rozpoczęcia robót musisz przedstawić oświadczenie kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrześS 13.06.2005 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Chcę wybudować budynek gospodarczy z cześciowym poddaszem użytkowym o wym 11,5m na 6,5m. sposobem gospodarczym.Czy muszę mieć kierownika budowy? Mam na to projekt i plan zagospodarowania z gminy. Pozdrowienia a czy masz pozwolenie na budowę wydane przez Starostę? Z tego co piszesz wynika, że masz warunki zabudowy i zagodarowania terenu wydane w gminie, na których podstawie projektant wykonał projekt. Teraz powinieneś wystąpić do Starosty - wydział administracji architektoniczno-budowlanej o wydanie decyzji pozwolenia na budowę dołączając 4 egz. projektu + oświadczenie o prawie dysponowania nieruchomością na cele budowlane + opłaty skarbowe. w decyzji o pozwoleniu na budowę będzie napisane czy wymagany jest kierownik budowy i może inspektor nadzoru budowlanego. Na 7 dni przed rozpoczęciem robót zgłaszasz je w Powiatowym Inspektoracie Nadzoru Budowlanego i możesz rozpocząć budowę. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dop729 13.06.2005 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Dzieki za poradę,zrobię jak mówicie,a swoją drogą to chyba nie jest normalne by chcąc pobudowac na swojej działce cokolwiek większe niż10m2 trzeba zatrudnić sztab ludzi i każdemu płacić i płacić. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 13.06.2005 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2005 Dzieki za poradę,zrobię jak mówicie,a swoją drogą to chyba nie jest normalne by chcąc pobudowac na swojej działce cokolwiek większe niż10m2 trzeba zatrudnić sztab ludzi i każdemu płacić i płacić. Pozdrowienia Zatem witaj w nienormalnym świecie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts